• Sorteren:
  • meer filters minder filters

3 zoekresultaten

Kniestukken

Net als beenstukken en armstukken horen ook kniestukken tot de standaarduitrusting voor wielersporters - of je nu op een racefiets, MTB of trekkingbike rijdt. Thermokniestukken bieden in de overgangstijd extra warmte als je die nodig hebt en veranderen jouw fietsbroek of bikeshort in een 3/4-broek. Er zijn ook kniestukken die met hun functionele materiaal speciaal voor de zomer zijn ontwikkeld en je tegen gevaarlijke UV-stralen beschermen.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan kniestukken voor dames en heren in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Castelli, assos, GORE WEAR, Mavic enz.


Waarom kniestukken?

Voor in het overgangsseizoen is de temperatuur lastig te voorspellen. Als je met een korte fietsbroek rijdt en het plotseling koud wordt of je tijdens bergritten met schommelende temperaturen te maken hebt, zijn kniestukken de ideale oplossing. De kniewarmers zijn klein opbergbaar en door hun lage gewicht eenvoudig in een jersey- of jaszak op te bergen en snel bij de hand als je ze nodig hebt. De kniestukken aantrekken en jouw fietsbroek of bikeshort verandert in een praktische 3/4-broek.

Er zijn ook zomer kniestukken. Deze zijn vergeleken met thermo kniewarmers niet van thermomateriaal gemaakt, dat je warm houdt, maar bestaan uit licht, ademend, vochttransporterend functioneel materiaal met UV-bescherming. Dankzij het zomerse materiaal beschermen de kniestukken je tegen UV-stralen.


Kniestukken voor de winter

Op koude dagen moet de kniewarmers vooral aan een eis voldoen: warm zijn. Met het passende thermomateriaal houden ze je bij koude temperaturen lekker warm op de fiets. In de regel worden daarbij materialen gebruikt die door hun dikte en isolerende eigenschappen optimaal de kou tegenhouden. Ook merino wol is populair omdat dit lekker zacht op de huid is en bovendien op een natuurlijke wijze met vocht omgaat. Door de opgeruwde binnenkant bieden de kniewarmers nog meer warmte en zijn ze aangenaam zacht op de huid.

Als extra bescherming tegen de kou adviseren wij bovendien een winddichte membraan. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt. Door de microscopisch kleine perforaties kan er geen wind binnendringen en waterdamp, dat door zweten ontstaat kan ongehinderd naar buiten verdampen. Een winddichte membraan zoals de bekende GORE WINDSTOPPER membraan combineert derhalve een goede bescherming tegen de kou met veel ademend vermogen en houdt zelfs lichte regen en opspattend water tegen. Ideaal voor stormachtige dagen met een koude rijwind!


Kniestukken voor de zomer

Ook in de zomer zijn kniestukken een uitstekende oplossing. Het speciale functionele materiaal is zo gemaakt dat nauwelijks of helemaal geen UV-straling door het materiaal kan dringen. Zo bieden de kniestukken in de zomer een optimale UV-bescherming tot UPF 50.

Een andere voordeel is het ademend vermogen. Het lichte functionele materiaal van de fietskniestukken absorbeert vocht. Het resterende vocht dat bij sportieve activiteiten ontstaat wordt door het materiaal opgezogen en naar buiten geleid waar het kan verdampen. Dit zorgt ook op hete dagen voor een droog, koel en prettig draagcomfort.


In welke maat moet ik kniestukken aanschaffen?

De kniestukken in ons assortiment zijn unisex en passen zowel dames en heren. Het is belangrijk dat je de juiste maat aanschaft. Als de kniestukken te groot zijn, zakken ze of hebben plooien. Als ze te klein zijn, knellen ze af en beïnvloeden ze je bewegingsvrijheid. Bij de keuze voor de juiste kniestukken moet je erop letten dat ze nauwsluitend zijn - zonder af te knellen of te krap te zitten. Enkele merken bieden maattabellen aan om je te helpen bij de keuze voor de juiste maat. Onze medewerkers helpen je graag verder als je hulp nodig hebt om de juiste maat te vinden.


Andere features voor jouw kniestukken

  • reflecterende elementen - let erop, om tijdens de schemering en in het donker nog beter zichtbaar te zijn, dat de kniewarmers over reflecterende elementen beschikken. Deze lichten op als ze door schijnwerpers aangestraald worden en maken je zo nog sneller voor andere verkeersdeelnemers zichtbaar.
  • siliconen grippers - voor een optimale grip moeten jouw kniestukken aan de boven- en onderkant over siliconen grippers beschikken. Deze zorgen voor grip en gaan het verschuiven van de kniestukken tegen.

Met deze praktische tips moet je zonder problemen de warmers voor je knieën die bij jouw gebruiksdoel kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. We helpen je graag verder.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan kniestukken voor dames en heren in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Castelli, assos, GORE WEAR, Mavic enz.