• Sorteren:
 • meer filters minder filters

47 zoekresultaten

MTB-handschoenen - Maximale grip op de trail

Anders dan bij handschoenen voor de stadsfiets of racefiets moeten MTB-handschoenen over heel andere eigenschappen beschikken. Hier gaat het om robuustheid, bescherming bij stoten en vallen en optimale grip op het stuur. Hoe je het passende model vindt, leggen we uit in onze koopgids over mountainbike gloves.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan mountainbike handschoenen voor zomer en winter, voor dames en heren in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Roeckl, FOX, GORE WEAR, 100%, Chiba, GripGrab, Mavic, Ziener en nog veel meer. Hier vind je met zekerheid het juiste model!


Schuimstof of gel of helemaal geen padding

Vooral in de MTB-sport met de oneffen ondergronden kunnen vibraties en stoten ondanks een verende voorvork naar je handen en het stuur worden doorgegeven. De constante belasting kan snel tot vermoeide handen leiden. Om ook het zeer hobbelige trails voor het nodige comfort en zo veel mogelijk rijplezier te zorgen, kun je voor handschoenen met een padding aan de handpalm kiezen. Er zowel MTB-handschoenen beschikbaar met schuimstof- of met gelvoering.

 • Schuimstof padding: Inlays van schuimstof dempen stoten en vibraties effectief. Door de memory-functie keert het materiaal terug in zijn oorspronkelijk vorm.
 • Gelvoering: Gel inlays aan de handpalm kunnen stoten nog beter absorberen. Zo bescherm je je handen zeer effectief tegen de trillingen en oneffenheden van de trail.
 • Geen padding: Veel mountainbikers zien af van paddings aan de handpalm. Daardoor hopen ze op een beter contact met het stuur en meer grip.

Welk materiaal mag het zijn?

In tegenstelling tot handschoenen die bijvoorbeeld bij trekking- of racefietsen worden gebruikt, moeten handschoenen voor het mountainbiken vooral robuust zijn. De verschillende merken kiezen doorgaans voor scheurbestendige bovenmaterialen zoals CORDURA omdat de handschoenen op de trail met takken in beroering kunnen komen of in een doornstruik blijven hangen.

Ook de handpalmen moeten van robuust, stroef en functioneel materiaal gemaakt zijn zodat de handschoenen enerzijds voldoende grip op het stuur bieden en anderzijds toch niet te snel door het contact met stuur of vuil slijten.

Verschillende merken voorzien hun MTB-handschoenen met een dubbele laag bij zeer belaste zone’s of rusten hun wielerhandschoenen met een padding tussen duim en wijsvinger uit zodat je handen optimaal beschermd zijn.

Bovendien is het belangrijk dat je fietshandschoenen optimaal aan de tijd van het jaar zijn aangepast zodat je in de zomer goed geventileerd onderweg bent en in de winter geen koude handen krijgt. Waarop je bij de aankoop van jouw MTB-handschoenen voor zomer of winter moet letten, wordt later uitgelegd.


MTB-handschoenen voor snelle trails

Wie downhill rijdt is of extra bescherming op de trail wenst, moet nadenken over handschoenen met protectoren. Het idee van met protectoren uitgeruste handschoenen komt uit de motocross - en nu vind je ze ook steeds vaker bij MTB-fans. Om bij vallen extra bescherming te bieden, zijn deze gloves uitgerust met stootabsorberende protectoren die vaak langs de knokkels geplaatst zijn. De ideale bescherming tegen schaafwonden, takken, doorns en kneuzingen.


MTB-handschoenen voor de zomer

In de zomer adviseren wij zeer lichte handschoenen die een goede ventilatie waarborgen. Er zijn twee varianten beschikbaar:

 • Korte vingerhandschoenen: Net als bij de wielerhandschoenen zijn er ook voor MTB-renners fietshandschoenen met korte vingers en lichte, zomerse bovenmaterialen zoals mesh of doorlatend SunTan materiaal. Dit waarborgt een optimaal ademend vermogen en contante ventilatie.
 • Lange vinger handschoenen: Als je meer grip wenst, zijn handschoenen met lange vingers de juiste keus. Door het slipvrije materiaal aan de handpalm en mogelijk siliconen grippers aan de vingers bieden deze fietshandschoenen veel grip op het stuur en een nog betere controle van de shifters. Speciaal voor gebruik in de zomer moet je erop letten dat de handschoenen van licht, ademend bovenmateriaal zijn gemaakt. Vooral het luchtige mesh materiaal op de handrug is aan te bevelen.

MTB-handschoenen voor de winter

In de winter moeten de handschoenen vooral aan een eis voldoen: warm zijn. Om je ook in het koude seizoen optimaal tegen de lage temperaturen te beschermen, kan warm thermomateriaal, softshell materiaal of handschoenen met een winddichte membraan volstaan. Als je ook bij slecht weer niet thuis wilt blijven, zijn handschoenen met een wind- en waterdichte membraan dat wat je nodig hebt. Hieronder worden de verschillen uitgelegd:

 • MTB-handschoenen: Voor frisse dagen zijn er winterhandschoenen van thermomateriaal zoals fleece. Dit materiaal beschermt je tegen de kou en houdt je handen warm. De handschoenen zijn echter alleen wind- en waterafstotend, wat betekent dat vocht en kou na enige tijd door het materiaal kunnen dringen. Voor winterse tochten op de trail zijn de thermohandschoenen daarom in de regel alleen geschikt als de temperaturen niet te sterk gedaald zijn en de weeromstandigheden goed zijn.
 • Softshell handschoenen: Softshell is een materiaal dat opvalt door winddichte en waterafstotende eigenschappen. Zo beschermen de fietswinterhandschoenen van softshell je goed tegen kou, rijwind, lichte regen en opspattend water. Daarnaast is softshell zeer elastisch en ademend, zodat het draagcomfort behouden blijft.
 • Fietshandschoenen met winddichte membraan: Een winddichte membraan zoals de bekende GORE WINDSTOPPER is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt en ervoor zorgt dat wind niet kan binnendringen. De membraan beschikt over talrijke microscopische kleine perforaties die waterdamp ongehinderd naar buiten laten verdampen. Het ademende vermogen van het materiaal blijft behouden. Tegelijkertijd is een winddichte membraan ook altijd waterafstotend en derhalve beschermd tegen opspattend water. Ideaal voor tochten met koude rijwind!
 • Winterhandschoenen met wind- en waterdichte membraan: Als je ook bij wisselvallig weer niet binnen wil blijven, moeten je winterhandschoenen over een geïntegreerd wind- en waterdichte membraan zoals GORE-TEX of EUROTEX beschikken. In tegenstelling tot winddichte membranen zijn de microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag zo klein dat ook van buiten geen waterdruppels in het materiaal kunnen binnendringen. Zo ben je beschermd tegen de koude rijwind en regen. Tegelijkertijd kan waterdamp ongehinderd naar buiten treden zodat je telkens een aangenaam droog en warm draaggevoel hebt.

Welke features bij aankoop van MTB-handschoenen nog meer interessant voor jou kunnen zijn:

 • Touchscreen compatibel: De geïntegreerde draden aan duim en vingers van talrijke MTB-handschoenen met lange vingers maken de bediening van een touchscreen mogelijk zonder de handschoenen uit te hoeven trekken. Perfect om je apps mee te bedienen! In de producttekst wordt het duidelijk aangegeven wanneer een model touchscreen compatibel is.
 • Siliconen grippers: De fijne prints aan handpalm en vingers bieden nog meer grip op het stuur en de hendels - ook als het nat is.

Met deze praktische tips moet je de perfecte MTB-handschoenen voor goede bescherming en maximale grip op het stuur kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan mountainbike handschoenen voor zomer en winter, voor dames en heren in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Roeckl, FOX, GORE WEAR, 100%, Chiba, GripGrab, Mavic, Ziener en nog veel meer. Hier vind je met zekerheid het juiste model!