• Sorteren:
  • meer filters minder filters

56 zoekresultaten

Racefiets handschoenen - lichte wielerhandschoenen voor training en race

Goede fietshandschoenen horen bij elke wielersportuitrusting. Vooral wie veel fietst, weet hoe belangrijk het is hoogwaardige fietshandschoenen te hebben die trillingen van de weg en het stuur dempen en langdurig plezier op de fiets garanderen. Om de passende handschoenen te kunnen vinden, hebben wij een praktische koopgids met alle belangrijke tips en tricks samengesteld. Van de passende padding van de fietshandschoenen tot de juiste materialen voor de zomer of winter vind je hier alle informatie die je bij de aankoop van goede wielerhandschoenen voor op de racefiets nodig hebt.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan wielrenhandschoenen voor op de racefiets voor dames en heren in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Roeckl, Chiba, GripGrab, GORE WEAR, Ziener, Shimano, Mavic, assos, Castelli enz. In de ROSE webshop vind je met zekerheid het juiste model!


Gel of schuimstof - Welke paddings heb ik nodig?

  • Schuimstof voering: Door het rijden over oneffen wegen of op de trails ontstaan trillingen die ook ondanks verende voorvork bij je handen komen. Een geïntegreerde schuimstof voering aan de handpalm kan deze vibraties dempen en de hand beschermen tegen een tintelend gevoel.
  • Gelvoering: Een alternatief voor een schuimstof voering is de gelvoering. Een gel insert aan de handpalm dempt stoten en trillingen die ontstaan door de ondergrond of de trail nog beter en biedt zo nog meer bescherming.

Wielerhandschoenen voor de zomer

Op hete dagen moeten wielrenhandschoenen vooral een ding zijn:ademend. Het materiaal moet overtollig vocht en warmte snel opnemen en naar het oppervlak leiden zodat jij een aangenaam koel en droog draaggevoel hebt.

Vooral lichte meshmaterialen en geperforeerd functioneel materiaal aan de handrug is in de zomer van voordeel omdat hierbij een optimale ventilatie van de hand mogelijk is.

Enkele fietshandschoenen in ons assortiment hebben bovendien een interessante feature die randen van een gekleurde huid tot het verleden laten behoren. Door het fijne en lichte materiaal op de handrug kunnen zonnestralen ongehinderd door de handschoen op de hand komen. Daardoor maken handschoenen een gelijkmatig bruin worden mogelijk. In de productbeschrijvingen wordt duidelijk aangegeven wanneer fietshandschoenen met doorlatend functioneel materiaal zijn uitgerust.


Wielerhandschoenen voor de winter

Speciaal voor de koude tijd van het jaar hebben we een groot aanbod aan gevoerde, warme winterhandschoenen die dankzij het isolerende materiaal effectieve bescherming bieden. De volgende verschillende zijn er bij de winterhandschoenen:

  • Softshell: Als je op koude dagen alleen tegen lichte regen en opspattend water wilt beschermen, is het winddichte en waterafstotende softshell het juiste materiaal.
  • Winddichte membraan: Vaak wordt bij winterfietshandschoenen een winddicht membraan verwerkt. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt. Deze verhindert dat de koude wind binnen kan dringen. Door de fijne, microscopisch kleine perforaties in de membraan kan waterdamp dat door zweten ontstaat echter ongehinderd op het oppervlak verdampen en heb je een prettig droog en warm draaggevoel. Een bekende winddichte membraan is bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER.
  • Wind- en waterdichte membranen: Op koude dagen met wisselvallig weer is een wind- en waterdichte membraan dat wat je nodig hebt. De microporeuze kunststoflaag die in het materiaal is verwerkt zorgt er niet alleen voor dat geen wind in de handschoenen kan binnendringen maar houdt ook regenwater tegen. Ideaal voor in de regen! Bekende winddichte membranen zijn bijvoorbeeld GORE-TEX of EUROTEX.
  • Touchscreen compatibel: Veel fietshandschoenen met lange vingers voor de winter hebben geïntegreerde draden aan de vingers of duim die het mogelijk maken zelfs je smartphone te bedienen.

Ons uitgebreide assortiment van winterhandschoenen tegen koude vingers in de winter vind je hier.


Hoe moeten wielerhandschoenen zitten?

Bij de pasvorm van je nieuwe handschoenen met korte of lange vingers moet je erop letten dat de handschoenen strak zitten, als een tweede huid - zonder af te knellen of plooien te hebben. Ook het boordje mag niet afknellen en moet voldoende plaats voor de nodige bewegingsvrijheid bieden.


Welke features je handschoenen nog meer moeten hebben:

Afhankelijk van het model kunnen je handschoenen verschillende features hebben. Hier worden de belangrijkste opgesomd die het fietsplezier nog eens kunnen verhogen.

  • Siliconen grippers: Veel wielerhandschoenen beschikken over siliconen grippers op de handpalm. Deze zorgen voor extra grip op het stuur en de hendels.
  • Badstof duim: De duim van enkele fietshandschoenen is van een bijzonder vochtabsorberend materiaal gemaakt. Zo kun je onderweg ook het zweet van je voorhoofd wegvegen.

Met deze koopgids moet het een stuk gemakkelijker zijn de perfecte handschoenen voor de wielersport te kunnen vinden. Als je nog vragen hebt over fietshandschoenen helpen onze competente medewerkers je vraag verder. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan wielrenhandschoenen voor dames en heren in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Roeckl, Chiba, GripGrab, GORE WEAR, Ziener, Shimano, Mavic, assos, Castelli en nog veel meer. In de ROSE webshop vind je met zekerheid het juiste model!