Vingerloze handschoenen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

50 zoekresultaten

Fietshandschoenen met korte vingers voor op de racefiets, MTB en trekkingbike

Geschikte handschoenen horen bij de basisuitrusting als je in de zomer op de fiets stapt. Lichte handschoenen bieden nog meer rijplezier, meer grip op het stuur en door middel van een geïntegreerde voering een prettige stootdemping voor jouw handen. Onze handige koopgids helpt je bij de keus voor de perfecte fietshandschoenen voor de zomer.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan lichte fietshandschoenen voor dames, heren en kinderen van luchtige materialen voor de zomer. Bekijk de wieler- en MTB-handschoenen met korte vingers in alle gangbare kleuren en prijscategorieën van bekende fabrikanten zoals ROSE, assos, Castelli, Chiba, Northwave, Roeckl en nog veel meer!


Vooral licht - het juiste materiaal voor jouw zomerfietshandschoenen

Vooral in de zomer moeten jouw gloves vooral licht, luchtig en ademend zijn. Er zijn verschillende materialen beschikbaar: Voor warme dagen zijn vooral meshmaterialen met een open structuur geliefd, die overvloedig vocht en warmte snel naar het oppervlak voeren waar het kan verdampen. Zo blijven je handen ook op warme dagen steeds aangenaam droog en koel.

Enkele merken zoals Roeckl bieden een handrug van SunTan materiaal aan, waarbij de hand door het materiaal heen gelijkmatig bruin wordt.

De handpalm wordt meestal van kunstleer gemaakt dat enerzijds ademend vermogen biedt en anderzijds zorgt voor veel grip op het stuur.


Padding - gel of schuimstof

Als je met de fiets onderweg bent, geraken er door oneffen wegen of trails microtrillingen via de banden, verende voorvork en het stuur bij je handen. Deze constante belasting kan snel tot vermoeide handen leiden. De oplossing: een geïntegreerde padding aan de handpalm - van schuimstof of gel. Voor welke padding je moet kiezen, lees je hier.

  • Dichte schuimstof: De klassieke padding aan de handpalm van fietshandschoenen is gemaakt van schuimstof dat bij stoten samen wordt gedrukt en daarna in de oorspronkelijke vorm terugkeert.
  • Gel: Voor een nog betere stootdemping zijn er ook fietshandschoenen met gel inlays aan de handpalm. Deze verdelen vibraties en stoten nog beter en ontzien je handen nog beter.

Praktische features voor jouw fietshandschoenen:

  • Siliconen grippers: Talrijke handschoenen beschikken op de handpalm over speciale siliconen prints. Deze zorgen ook als het regent of als je zweet voor extra grip op het stuur.
  • Lussen om het uittrekken te vereenvoudigen: Veel handschoenen hebben tussen de vingers een lus die er bij het uittrekken van de gloves toen dient dat de vingers niet binnenstebuiten geraken. Het lastige rechttrekken voor het volgende gebruik kun je op deze manier sparen.
  • Klittenbandsluiting: Voor een nauwsluitende pasvorm zijn er afhankelijk van het model individueel aanpasbare boorden met klittenbandsluiting. Hierdoor is een ideale pasvorm mogelijk die je ook onderweg snel aan kunt passen.
  • Elastische boord: Een alternatief is een elastische boord waarbij geen andere sluiting nodig is. Daardoor sluit de boord nog beter af en kan deze zich onderweg niet openen.
  • Badstof duim: De duim van enkele fietshandschoenen is van een bijzonder vochtabsorberend materiaal gemaakt. Zo kun je onderweg ook het zweet van je voorhoofd wegvegen.

Met deze praktische tips moet je de perfecte handschoenen met korte vingers voor jouw wieleravonturen, de komenden trekkingtocht of een rit op de mountainbike kunnen vinden. Als je nog vragen hebt over korte vinger handschoenen of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. Zij helpen je graag verder.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fietshandschoenen met korte vingers voor dames, heren en kinderen van luchtige materialen voor de zomer. Bekijk de wieler- en MTB-handschoenen met korte vingers in alle gangbare kleuren en prijscategorieën van bekende fabrikanten zoals ROSE, assos, Castelli, Chiba, Northwave, Roeckl en nog veel meer!