• Sorteren:
  • meer filters minder filters

90 zoekresultaten

Vingerhandschoenen voor op de racefiets, MTB en trekkingbike

Als lange fietshandschoenen voor op de racefiets, stroeve mountainbike handschoenen of bescherming tegen de kou op de trekkingfiets: zowel bij dames, heren als kinderen kunnen vingerhandschoenen op groeiende populariteit rekenen. Geen wonder - lange handschoenen bieden optimale grip en draagcomfort. Wat de vingerhandschoenen kunnen en waarop je tijdens de koop moet letten, lees je in onze koopgids.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan vinger handschoenen voor dames, heren en kinderen voor op de racefiets, MTB of trekkingbike, voor zomer of winter, in alle standaard kleuren en prijsklasses en van bekende merken zoals Roeckl, ROSE, Fox, Chiba, GripGrab en Ziener en nog veel meer.


Padding - schuimstof of gel?

Als je met de fiets onderweg bent, geraken er door oneffen wegen of trails microtrillingen via de banden, verende voorvork en het stuur bij je handen. Deze constante belasting kan snel tot vermoeide handen leiden. Om dit tegen te gaan, zijn veel vinger handschoenen met een padding van schuimstof of gel aan de handpalm uitgerust. Hieronder worden de verschillen uitgelegd:

  • Schuimstof padding: Bij de meeste fietshandschoenen is er een schuimstof inlay geïntegreerd. Deze wordt bij stoten of trillingen samengedrukt en zorgt zo voor effectieve demping. Na de belasting keert de schuimstof terug in zijn oorspronkelijk vorm.
  • Gelvoering: Een nog betere stootdemping bereik je door gelpaddings die in sommige fietshandschoenen met lange vingers zijn verwerkt. Deze dempen stoten en vibraties nog beter. De padding past zich ideaal aan het stuur en je hand aan.

Vingerhandschoenen voor de zomer

Ook in de zomer zijn fietshandschoenen een goede keuze. Vooral op hete dagen en bij intensieve tochten zweten de handen snel en kunnen ze van het stuur wegglijden. Handschoenen voor de zomer zijn hier de oplossing. Ze bieden dankzij hun lichte, ademende, functionele materialen een effectief vochtmanagement en houden je hangen en vingers telkens aangenaam koel en droog. Bovendien zorgt het materiaal van de handpalm, dat in de regel van kunstleer is gemaakt, nog meer grip op het stuur. Zo heb je ook in de zomer alles onder controle!

In de zomer heb je voldoende ademend vermogen nodig zodat je handen in de handschoenen niet te veel vocht of warmte produceren. Speciaal voor gebruik in de zomer hebben kledingmerken hun fietshandschoenen daarom gemaakt van licht, luchtig mesh-materiaal. Dit garandeert een hoog ademend vermogen en optimale ventilatie.

Een bijzonder highlight is afkomstig van de firma Roeckl. Enkele Roeckl zomerhandschoenen hebben een handrug van SunTan materiaal, waarbij de hand door het materiaal heen gelijkmatig bruin wordt. Ideaal om storend kleurranden aan de polsen tegen te gaan!


Vingerhandschoenen voor de winter

Als je op koude dagen niet zonder je fietstocht kunt, raden we speciale winterhandschoenen aan die met hun materiaal speciaal op de winter zijn afgestemd en zowel de vingers als handen langdurig warm moeten houden. Het speelt hierbij een rol of je alleen bescherming tegen de kou wenst, je tegen de rijwind wilt beschermen of dat je zelfs op regenachtige dagen op pad bent. Welke winterhandschoenen de juiste zijn voor bepaalde gebruiksdoelen, leggen we hieronder uit:

  • Thermo fietshandschoenen - Bij de klassieke thermogloves ligt de focus op bescherming van je vingers en handen tegen de kou. De materialen zijn zo gekozen dat ze een effectieve barrière tegen de kou vormen en warmte zo lang mogelijk vasthouden. Populaire materialen hiervoor zijn bijvoorbeeld de Primaloft wattering of fleece. Het materiaal houdt je langdurig warm, beschermt echter alleen oppervlakkig tegen rijwind of regen. Ideaal voor tochten op koele dagen met goed weer!
  • Winddichte fietshandschoenen - enkele fietshandschoenen gaan een stap verder en hebben een geïntegreerde membraan. Dat betekent dat in het materiaal een dunne kunststof laag is verwerkt die het binnendringen van wind verhindert. Door microscopisch kleine perforaties in de kunststof laag kan waterdamp, dat door zweten ontstaat echter ongehinderd naar buiten verdampen. Een winddichte membraan biedt zo een optimale mix van winddichtheid en ademend vermogen. Tegelijkertijd is een winddichte membraan ook waterafstotend en derhalve beschermd tegen opspattend water en regen. De bekendste winddichte membraan is bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER. Ideaal voor tochten op stormachtige dagen zonder of met lichte regen.
  • Waterdichte handschoenen - Als je op koude dagen, met wisselvallig weer onderweg bent, zijn gloves met een wind- en waterdichte membraan aan te bevelen. Een dunne kunststof laag is in het materiaal van de fietshandschoenen voor de winter verwerkt die het binnendringen van de wind verhindert. De perforaties zijn microscopisch klein en veel dunner dan regendruppels - zo kan waterdamp, dat door zweten ontstaat, ongehinderd naar buiten verdampen. Zo bieden winter handschoenen met een waterdichte membraan een effectieve bescherming tegen wind en regen en zijn ze gelijktijdig goed ademend. Bekende waterdichte membranen zijn bijvoorbeeld GORE-TEX of EUROTEX. Ideaal voor tochten met onstuimig weer!

Andere features voor fietshandschoenen

  • Siliconen grippers - Veel handschoenen voor het gebruik op de fiets hebben aan de handpalm siliconen anti-slip prints. Deze zorgen ook bij natte omstandigheden voor veel controle over het stuur en de shifters.
  • Hi Vis handschoenen - wie in de schemering en het donker volledig in het zwart gekleed is, loopt het gevaar voor andere verkeersdeelnemers over het hoofd gezien te worden. In ons assortiment vind je naast klassieke handschoenen in zwart, rood, blauw enz. ook gloves in opvallende neon kleuren. Deze Hi-Vis (kort voor High Visibility) handschoenen zijn ook in het donker beter zichtbaar en zorgen er met grote reflex prints voor dat andere verkeersdeelnemers je vroeger waar kunnen nemen. Dat is vooral bij winterhandschoenen aan te bevelen.
  • Touchscreen compatibel - Je stopt kort, haalt je smartphone uit je zak en wilt een ander liedje opzetten... eigenlijk zou je daarvoor je handschoenen uit moeten trekken. Om dit te vermijden zijn enkele vingerhandschoenen uitgerust met draden aan de vingers en duimen die de bediening van een smartphone mogelijk maken. In de producttekst wordt het duidelijk aangegeven wanneer een model touchscreen compatibel is.

Met deze handige tips moet de keuze voor de passende vingerhandschoenen geen probleem meer zijn. Onze competente medewerkers helpen je graag verder als je vragen hebt of meer advies nodig hebt.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan vingerhandschoenen voor dames, heren en kinderen voor op de racefiets, MTB of trekkingbike, voor zomer of winter, in alle standaard kleuren en prijsklasses en van bekende merken zoals Roeckl, ROSE, Fox, Chiba, GripGrab, Ziener en nog veel meer.