Onderhoudsmiddelen

 • Sorteren:
 • meer filters minder filters

16 zoekresultaten

Textielonderhoud - speciale wasmiddelen en impregneermiddelen voor functionele kleding en schoenen

Net als andere kleding moet ook sportkleding regelmatig worden gewassen. Met het juiste onderhoud en de juiste wasmiddelen, impregneermiddelen en hygiënische middelen beleef je lang plezier aan je sportkleding / sportaccessoires. Passend bij je functionele kleding hebben we daarom hoogwaardige wasmiddelen en impregneersprays samengesteld, die je kleding en schoenen opnieuw impregneren en zo tegen vuil en water beschermen.

In ons assortiment vind je een groot assortiment artikelen om je functionele kleding en schoenen te onderhouden. Zo hebben we impregneerspray, impregneermiddel voor in de wasmachine, wasmiddel voor functionele kleding met geïntegreerde membranen van bekende fabrikanten zoals FIBERTEC, HOLMENKOL, TUNAP SPORTS, HEY SPORT en NIKWAX.

Als je het ademende vermogen, de waterdichtheid, geurneutralisatie en vuilaftstotendheid van je functionele kleding wilt herstellen of behouden, moet je de sportkleding vooral niet chemisch reinigen en geen wasverzachter gebruiken. De diverse producenten bieden voor verschillende behandelingen milieuvriendelijke, oplosmiddelvrije textielonderhoudsproducten voor een natte reiniging. Hiermee blijven GORE TEX, SYMPATEX, dons, wol en kunstvezels langdurig behouden.

Je hebt een nieuw fietsshirt of een fietsbroek gekocht en wilt er zo lang mogelijk plezier van hebben? Lees dan onderstaande informatie goed door. Van het onderhoud tot aan de wasvoorschriften - hier laten wij je zien hoe je je sportkleding reinigt en onderhoudt. Zodat het nog vele fietstochten mooi, ademend en functioneel is. Hierbij onze praktische tips:

Wasvoorschriften voor regenjassen en functionele kleding

 1. Hoe vaakmoet je sportkleding wassen?
 2. Hoe moet je sportkleding wassen?
 3. Welk wasmiddel moet je gebruiken?
 4. Op welke temperatuurmoet je sportkleding wassen?
 5. Mag je sportkleding strijken of in de wasdroger doen?

Hoe vaak moet ik mijn sportkleding en functionele kleding wassen?

Sportkleding moet je na elke sportieve activiteit wassen omdat het materiaal is aangetast door bacteriën en zo niet kan regenereren. Bacteriën zorgen bovendien voor het ontstaan van geurtjes. Regelmatig wassen beperkt de groei van bacteriën en het ontstaan van geurtjes. Zo heb je meer plezier van je kleding.

Hoe moet ik mijn sportkleding wassen?

Met de juiste producten kun je eenvoudig en comfortabel je sportkleding thuis in de wasmachine wassen. Let hierbij op de wassymbolen op etiket om te zien op welke temperatuur het kledingstuk mag worden gewassen. Was je kleding niet warmer dan de aangegeven temperatuur. Bovendien is het van belang dat je alle ritssluitingen sluit, als er sprake is van ritssluitingen, evenals klittenbandsluitingen en drukknopen. Zo raken andere kledingstukken niet beschadigd. Ook adviseren we je de kleding binnenstebuiten te wassen om kwetsbare oppervlakken te beschermen.

Heb ik voor mijn sportkleding een speciaal wasmiddel nodig?

De kleding wordt door sportwasmiddel tot diep in de vezels gereinigd, blijft hygiënisch schoon, ademend en kleding met membranen blijft winddicht, waterdicht en ademend.
Gewoon wasmiddel of wasverzachter, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het wassen van vrijetijdskleding, kan de dieptestructuur van de kleding doen plakken, de poriën doen verstoppen of schadelijk zijn voor de membranen.
Voor het behoud van de functionaliteit is een speciaal wasmiddel voor functionele kleding dus onontkoombaar.

Op welke temperatuur moet ik mijn sportkleding wassen?

Let ook hierbij op het waslabel in de kleding. Normaalgesproken is het zo dat functionele kledingstukken in een fijnwasprogramma op 30 of 40 graden mogen worden gewassen. Afwijkende aanduidingen op het wasetiket moet je absoluut opvolgen. In combinatie met een sportwasmiddel kunnen vuildeeltjes en bacteriën worden verwijderd, zonder dat het materiaal en zijn ademende vermogen er onder lijden.

Kan ik mijn sportkleding strijken? Mag sportkleding in de wasdroger?

 • Vanwege de materialen is strijken helemaal niet nodig. Gewoonweg na het wassen nat ophangen. De kleding droogt supersnel en heeft dan direct zijn vorm terug.
 • Functionele kleding mag niet in de wasdroger
 • Logo‘s kunnen beschadigen door strijken
 • Het etiket / waslabel in de sportkleding geeft exact aan waarop je moet letten om de functionaliteit van het materiaal te behouden.
 • Neemt je regenjas vocht op? Is je regenbroek niet meer waterdicht? Dan hebben we hier een aantal handige tips waarmee je je functionele outdoor kleding met membraan weer gebruiksklaar voor slecht weer kunt maken.

  Tips voor het impregneren van regenjassen, regenbroeken en andere functionele kleding

  Met een sport impregneermiddel kun je eenvoudig thuis in de wasmachine je jassen, broeken etc. opnieuw impregneren. Afhankelijk van het voorschrift op de fles en de hoeveelheid was in de machine giet je het impregneermiddel in het vak voor de wasverzachter. Zo verdeelt het impregneermiddel zich gelijkmatig over het oppervlak en biedt zo beschermig rondom tegen regen en vuil.
  Alternatief kun je je kleding ook in natte toestand met een impregneerspray inspuiten en laten drogen. Je moet er wel op letten dat je je jas of broek in natte toestand volledig met de impregneerspray behandeld en dat er geen plek onbehandeld blijft.
  Bij juist gebruik bieden vloeibare impregneermiddelen en impregneersprays hetzelfde resultaat.

  Wanneer en hoe vaak moet ik mijn jas en broek etc. impregneren?

  Zodra je merkt dat regen of water in het materiaal trekt en het water niet meer van de jas of broek druppelt, moet je de functionele kleding opnieuw impregneren.
  Tip: Impregneer je sportkleding niet na elke wasbeurt. Bij te vaak impregneren kan het materiaal verstopt raken en hierdoor wordt het ademende vermogen negatief beïnvloed.


  Met deze praktische tips kun je je functionele kleding thuis zo onderhouden en wassen dat je er lange tijd plezier van hebt. Van speciaal wasmiddel voor functionele kleding tot functionele wasmiddelen voor kleding met een membraan tot het impregneren door middel van inspuiten of inwassen voor textiel en schoenen - in de ROSE online shop vind je de beste producten.

  In ons assortiment vind je een groot assortiment artikelen om je functionele kleding en schoenen te onderhouden. Zo hebben we impregneerspray, impregneermiddel voor in de wasmachine, wasmiddel voor functionele kleding met geïntegreerde membranen van bekende fabrikanten zoals FIBERTEC, HOLMENKOL, TUNAP SPORTS, HEY SPORT en NIKWAX.