Fietshelmen

 • Sorteren:
 • meer filters minder filters

180 zoekresultaten

Fietshelmen voor racefiets, MTB, gravelbike, e-bike | ROSE

WIE HERSENS HEEFT, BESCHERMT ZE. NOOIT ZONDER MIJN FIETSHELM


Naar de supermarkt, je dagelijkse ritje of tijdens het downhillen: wij adviseren je tijdens elke tocht een helm te dragen. Je gezondheid is het waard. Om je te helpen het perfecte model te vinden, hebben wij bij ROSE Bikes deze informatieve guide samengesteld: Wat moet een fietshelm kunnen? Welke maat moet ik kiezen? Waar moet ik bij de aanschaf op letten?


HET ASSORTIMENT FIETSHELMEN IN DE ROSE WEBSHOP

De modellen die je in in de ROSE webshop en onze ROSE stores vindt, overtuigen enerzijds met moderne technologieën en veel veiligheid en anderzijds met veel comfort en een fraai design. Je hebt de keuze uit:

 • topmerken zoals UVEX, ABUS, GIRO of BELL

 • trekking- of stadshelmen, MTB-helmen, wielrenhelmen, dirthelmen en fullfacehelmen

 • dames-, heren- en kinderhelmen

 • klassiek zwart of wit of opvallende seizoenskleuren en -designs

Als jouw helm een opknapbeurt nodig heeft, neem dan een kijkje in de rubriek helmaccessoires. Daar vind je bijvoorbeeld een nieuw vizier, een helmcover, een kinbeugel, een binnenvoering en vele andere accessoires.

Opdat jij ongecompliceerd een goed passende en ventilerende fietshelm vindt, hebben wij ook topmodellen van bekende merken als UVEX, ABUS, GIRO of BELL in ons assortiment. Kinderhelmen, e-bikehelmen, integraalhelmen - in talrijke uitvoeringen van klassiek zwart en wit tot bont en kleurrijk: bij ons vind je alles wat je nodig hebt om je hoofd stijlvol te beschermen. Wij verkopen fietshelmen voor alle gebruiksdoelen: MTB-helmen, racefietshelmen, stadshelmen, fietshelmen voor heren, fietshelmen voor dames en zelfs kinderhelmen. Kijk maar eens rond in ons assortiment!

 

HELMEN VOOR ELKE GEBRUIKSDOEL

MTB-helmen: Als je meestal op trails rijdt, adviseren wij een MTB-helm. Zo’n helm heeft een zeer groot beschermend oppervlak en is in de regel bij de nek zeer diep uitgesneden om de best mogelijke bescherming te bieden. MTB-helmen hebben grote openingen aan de bovenkant voor een betere ventilatie. Een geïntegreerd vizier kan je beschermen tegen takken.

Fullfacehelmen: Rijd je liever downhills, dan wordt een fullfacehelm of integraalhelm met extra kinbescherming aanbevolen. Zulke helmen bieden veel bescherming bij extreem veeleisende trajecten.

Racehelmen zijn geschikt voor alle snelheidfreaks. Ze zijn zeer licht en ontworpen met strakke, aerodynamische lijnen voor snelle ritten. Grote ventilatieopeningen zorgen voor een directe luchtstroom vanaf de voorkant.

BMX-helmen: Een BMX- of dirthelm is verplicht bij Dual Slalom, Biker Cross of Trail Jumps op BMX-tracks. De helm wordt gekenmerkt door dieper getrokken zijkanten om ook bij een zijdelingse botsing bescherming te bieden. Bovendien is de zone bij de nek dieper uitgesneden.

Stadshelmen en trekkinghelmen: Als je een fietshelm zoekt voor dagelijkse activiteiten op de fiets, op weg naar de supermarkt of kantoor, bekijk dan ons grote assortiment aan stadshelmen. Deze helmen zijn veelzijdig en bieden veel comfort voor dagelijkse tochten. Met hun schokabsorberend schuim en robuuste buitenkant bieden ze effectieve bescherming bij valpartijen. Grote luchtopeningen maken de nodige ventilatie mogelijk. Reflectoren maken je beter zichtbaar wat je veiligheid nogmaals verhoogd.

Kinderhelmen: Speciaal voor kinderen zijn er fietshelmen in kleinere maten. Met deze kinderfietshelmen kan het kroost extra worden beschermd in het kinderzitje of wanneer zij alleen op de fiets zitten.


FIETSHELMEN GETEST

De belangrijkste taak van de fietshelm is het beschermen van jouw hoofd. Hiervoor worden verschillende technologieën gebruikt, wordt onderzoek gedaan en worden helmen aan diverse tests onderworpen. Om de veiligheid van fietshelmen te garanderen, moeten alle in de EU en Zwitserland verkochte fietshelmen verplicht worden getest volgens de Europese norm DIN EN 1078 (CE).

 • Hiervoor wordt de helm op een nagebootst hoofd met een gewicht tussen 3 en 6 kg geplaatst en vanaf een hoogte van 1,5 meter op een vlak oppervlak geworpen. De helm en het nagebootste hoofd vallen zo met een snelheid van 19,5 km/h op de grond.

 • Bij een tweede test vallen de helm en het testhoofd van een hoogte van 1,1 meter met een snelheid van 16,5 km/h op een hoekig oppervlak dat vergelijkbaar is met een stoeprand.

Fietshelmen moeten voldoen aan de DIN EN1080 (CE)-norm. Veel helmen zijn ook getest door de TÜV of dragen het GS-keurmerk voor "geteste" veiligheid. In praktijk betekent dat: Alleen helmen die voldoen aan de CE-norm bieden voldoende bescherming. Alle helmen in de ROSE webshop voldoen aan deze norm.


DE PERFECTE PASVORM - WAAROP MOET JE LETTEN BIJ AANSCHAF VAN EEN HELM

INSTRUCTIE VOOR HET BEPALEN VAN DE JUISTE HELMMAAT

Zelfs de beste fietshelm is niets waard als hij niet goed past en wegglijdt als je valt. De juiste maat is dus essentieel bij de aanschaf van een fietshelm.

1. Om de maat voor jouw fietshelm te bepalen, heb je een meetlint nodig.
2. Plaats het meetlint rond je hoofd, net boven de wenkbrauwen en trek het zo recht mogelijk rond je schedel.
3. De gemeten maat in centimeters (cm) geeft de helmmaat aan die je nodig hebt.


PAST HET RIEMSYSTEEM VAN DE HELM BIJ MIJN HOOFD

Naast de helm zelf moet ook het riemsysteem van de helm bij je hoofd passen. De veiligheidssluiting bevindt zich als je de helm draagt in de regel onder de kin en werkt doorgaans als kliksysteem. Het riemsysteem van een helm past wanneer,

 • je oren vrij zijn

 • de kinband niet in de huid snijdt

 • een vingerbreedte tussen kinband en kin past

 • de riempjes niet storen en de helm comfortabel zit


HOE KUN JE EEN FIETSHELM INDIVIDUEEL AANPASSEN

De meeste fietshelmen hebben een verstelsysteem in de vorm van een hoofdring. Een draaiwiel aan de achterkant maakt een individuele aanpassing mogelijk zodat de helm voor een breed scala aan hoofdomvangen geschikt is. Om je veiligheid te waarborgen moet de helm stevig om je hoofd zitten.


VEELGESTELDE VRAGEN BIJ AANSCHAF VAN EEN FIETSHELM

WAT KOST EEN GOEDE FIETSHELM?

Fietshelmen zijn er in een groot prijsbereik van minder dan 50 euro tot enkele honderden euro’s. Het is belangrijk dat de helm voorzien is van de genoemde veiligheidskeurmerken. De prijs is in de regel niet gebaseerd op de mate van veiligheid en bescherming maar op de kwaliteit van de afwerking, de ventilatie en het draagcomfort.


WANNEER MOET JE EEN FIETSHELM VERVANGEN?

Vervang een fietshelm door een nieuwe als je met het blote oog gebreken kunt zien. Scheuren in de schaal of afschilfering van het materiaal zijn taboe. Ook als je gevallen bent met de helm, doe je er goed aan een nieuwe te kopen. Alleen zo heb je de garantie altijd over voldoende bescherming te beschikken.


WAT IS ER SPECIAAL AAN HELMEN VOOR KINDEREN?

Kinderhelmen zijn in principe kleinere uitvoeringen van standaard helmen. Meestal bieden ze de jonge ogen meer bescherming tegen de zon en beschikken ze over veel luchtopeningen. Fietshelmen voor kinderen zijn niet alleen verkrijgbaar in zwart en wit, maar in vele kleuren met speelse motieven of logo's om ze voor kinderen aantrekkelijker te maken.


MIPS - HEEFT MIJN HELM DAT NODIG?

Veel fietshelmen beschikken tegenwoordig over het MIPS-systeem. Het Multi-Directional Impact Protection System is door hersenchirurgen en wetenschappers ontwikkeld om niet-lineaire rotatiekrachten die bij een schuine botsing op de hersenen inwerken, te verminderen. In de helm wordt met enkele schroeven aan de binnenkant van de helmschaal een plastic schaal bevestigd die zo in de helm kan ronddraaien. De rotatiebelasting kan zo worden geabsorbeerd en de botsenergie worden verminderd. In ons assortiment vind je diverse fietshelmen die met het MIPS-systeem zijn uitgerust.

Of de MIPS-technologie daadwerkelijk betere bescherming biedt, is onder deskundigen nog onderwerp van discussie. Belangrijker is dat je let op testkeurmerken en testresultaten..


Als je vragen hebt over fietshelmen geven we je graag advies, per telefoon, per e-mail en in onze ROSE stores.