Stadshelmen en trekkinghelmen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

68 zoekresultaten

City- en trekkingfietshelmen

Perfect voor dagelijks gebruik en in de stad

Een fietshelm op werk naar school of werk is gangbaar geworden. Steeds meer fietsers willen ook in de stad veilig onderweg zijn en rijden alleen nog met helm. Als ook jij de passende urbanhelm voor gebruik in de stad of tijdens trekkingtochten zoekt, ben je hier juist. Wij hebben een groot aanbod aan fietshelmen voor dames, heren en kinderen in alle gangbare maten en kleuren met een eenvoudig, modern design voor nog meer bescherming in het openbare verkeer. Je vindt bij ons ook stijlvolle helmen, passend bij een business outfit of een sportieve helm voor trekkingtochten of de volgende fietsvakantie. Vanzelfsprekend vind je bij ons ook de bekende merken zoals ALPINA, UVEX, ABUS en CASCO.

Hoe moet een fietshelm voor city en trekking zitten?

Wie dagelijks met zijn fiets door de stad rijdt of regelmatig een mooie tocht onderneemt, heeft een goede helm nodig. Bij de keuze voor de juiste fietshelm is vooral de pasvorm van belang. De helm moet strak zitten, zonder te drukken of te wiebelen. De riempjes moeten vooral bij de oren niet storend zitten. De meeste fietshelmen beschikken bij het achterhoofd over een verstelsysteem. Hiermee kun je de helmmaat individueel aanpassen zodat de helm elke dag optimaal zit. Ook het gewicht speelt een rol – hoe lichter de helm is, hoe minder je hem op je hoofd merkt en hoe comfortabeler hij zit.

Welke helmmaat heb ik nodig?

Om de passende fietshelm te kunnen kopen, hem je jouw hoofdomvang in centimeters nodig. Plaats een maatband boven de wenkbrauwen op je voorhoofd en neem vanaf daar zo recht mogelijk de omvang van je hoofd op. De gemeten hoofdomvang in centimeters komt overeen met de maat van de helm. De meeste fietshelmen zijn door een verstelsysteem op verschillende maten af te stellen.

De ventilatie van de fietshelm

Naast een correcte pasvorm van de helm is ook een goede ventilatie belangrijk. Vooral in de zomer kan de temperatuur onder helm anders flink oplopen. Veel fietshelmen beschikken daarom over talrijke ventilatieopeningen en geïntegreerde ventilatiekanalen die voor een constante ventilatie van het hoofd zorgen. Bij een geïntegreerd vliegennet in de voorste ventilatieopeningen wordt verhinderd dat insecten in de helm binnen kunnen dringen. Een ademende en bij voorkeur uitneem- en wasbare padding met zacht oppervlak transporteert overvloedig vocht en warmte bovendien sneller af. Daardoor wordt je hoofd ook op warme dagen prettig gekoeld.

Extra verlichting tijdens donkere tochten

Als je vaak in het donker, de schemering of ’s nachts op pad bent, is het aan te bevelen een fietshelm te kopen die aan de achterkant over een ledlamp beschikt. Hierdoor ben je in het openbare verkeer sneller en beter voor andere verkeersdeelnemers zichtbaar. Ook reflecterende elementen aan de helm of opvallende HiViz kleuren kunnen extra veiligheid bieden.

Wanneer moet je de helm vervangen

Bij een val kan de helm flink beschadigd raken. Niet alle beschadigingen zijn van buitenaf te zien. Scheuren in het materiaal en de schuimstof zorgen ervoor dat de helm bij een volgende val de energie niet meer goed kan absorberen en jouw veiligheid is niet meer gewaarborgd. Daarom moet je jouw racehelm na elke val vervangen. Ook als je wielerhelm geen val heeft meegemaakt, raden we je aan de helm regelmatig te vervangen. UV-straling, vocht en andere invloeden kunnen ertoe leiden dat de lijm loslaat of zorgen voor slijtage. Schaf daarom regelmatig een nieuwe helm aan.


Vom funktionalen Sport Helm bis zum alltagstauglichen Helm geeignet für Pendler - im ROSE Online Shop findet sich für jeden der passende Fahrradhelm für City und Alltag. Wir bieten eine große Auswahl an Fahrradhelmen für Damen, Herren und Kinder in allen gängigen Größen, Preis Klassen und Farben mit schlichtem, eleganten Design für noch mehr Schutz im Straßenverkehr. Selbstverständlich sind auch bekannte Marken wie ALPINA, UVEX, ABUS und CASCO vertreten.