• Sorteren:
  • meer filters minder filters

50 zoekresultaten

MTB-helmen - voor veiligheid en comfort

Jouw bodyguard voor de trail


Je rijdt graag door het ruige terrein? Je zoekt optimale bescherming om met je fiets in crosscountry, enduro, all mountain of downhill flink gas te kunnen geven? Dan ben je hier juist! Wij bieden een groot assortiment aan gecertificeerde fietshelmen aan die speciaal zijn ontwikkeld voor het gebruik op de MTB. Bergop of liever bergaf – bij ons vind je de juiste mountainbikehelm voor de nodige bescherming op de trail!

Ons assortiment biedt jou voldoende keus aan uitstekende mountainbikehelmen, endurohelmen en all mountainhelmen voor je volgende MTB- of endurotocht. We hebben modellen van bekende merken zoals ALPINA, GIRO, UVEX, ABUS, FOX, POC, MET, iXS, Troy Lee Designs en BELL. Matt black, white, silver, green of blue – hier is voor ieder wat wils, voor heren en dames en in alle maten.

De juiste MTB-helm voor jou

Om op de mountainbiketrail ongehinderd gas te kunnen geven, is het belangrijk dat je een MTB-helm of endurohelm gebruikt waar je op kunt vertrouwen. De meeste mountainbikehelmen zijn gemaakt met het In-Mold proces zodat de EPS-schuimstof onscheidbaar met de buitenste helmschaal is verbonden. Daardoor maken deze helmen een hoge stootabsorptie mogelijk. MTB-helmen zijn in tegenstelling tot racehelmen anders gevormd, zodat ze door de diepere achterkant vooral rondom het achterhoofd veel bescherming bieden. Een geïntegreerd vizier beschermt bovendien tegen laaghangende takken. Bij de keuze voor de juiste MTB-helm is het belangrijk dat de helm past zonder te wiebelen en zonder te verschuiven. Een individueel aanpasbaar en goed te bedienen Fit System, een comfortabel zittend riemsysteem, een laag gewicht en een goede ventilatie door grote ventilatieopeningen ronden het pakket af.

Altijd live aanwezig – Camerahouder aan de MTB-helm

Enkele MTB-helmen in ons assortiment beschikken over de mogelijkheid een actioncamera te monteren. In de regel hebben ze een meegeleverde adapter die aan de ventilatieopeningen van de helm gemonteerd kan worden. Aan de bovenkant kun je dan een GoPro of een andere helmcamera bevestigen. In de hoes plaatsen en onderweg wordt de weg voor je gefilmd. Een super feature voor iedereen die thuis zijn tochten de revue wil laten passeren.

Wanneer moet je jouw MTB-helm vervangen

Bij een val kan je fiets niet te onderschatten schade oplopen. Niet alle beschadigingen zijn van buitenaf te zien. Scheuren in het materiaal en het schuim kunnen bij een volgende val niet meer op een juiste wijze energie opnemen – jouw veiligheid is niet meer gegarandeerd. Daarom moet je jouw MTB-helm na elke helm vervangen. Ook als je met een mountainbikehelm niet bent gevallen, adviseren wij de helm regelmatig te vervangen. UV-stralen, vocht en andere invloeden beïnvloeden na verloop van tijd gebruikte lijm of zorgen voor slijtage van het materiaal. Het is aan te bevelen regelmatig een nieuwe helm te kopen.

CE-norm en US-norm – De veilige MTB-helm

De CE-norm DIN EN1078 is standaard voor alle fietshelmen die in de Europese Unie en Zwitserland verkocht worden. Dit zijn de minimale eisen die aan alle MTB-helmen gesteld worden. Bovendien is er de US-norm ASTM F1952-15 c.q. ASTM F2032-15 voor helmen voor downhill en BMX, die een hogere veiligheidsstandaard nodig hebben. De US-norm verlangt een volledig bescherming van het gezicht. De kinbeugel, het sluitsysteem en de helmschaal worden op robuustheid getest. Wie met zijn mountainbike graag snel rijdt, moet sowieso voor een fullfacehelm met een hoge veiligheidsnorm kiezen. Onze full facehelmen vind je hier. here.

MIPS – Technische noviteit tegen rotatiekrachten

In ons assortiment bevinden zich enkele fullfacehelmen met de toevoeging ‘MIPS’. Dit ‘Multi-Directional Impact Protection System‘ is een kunststof schaal aan de binnenkant van de helm die zich vrij kan bewegen en met de helmschaal is verbonden. Deze constructie is ontwikkeling om de energie die op het hoofd wordt overdragen, te verlangzamen of reduceren. Daardoor moet vooral de rotatiekracht bij een zijwaartse val geminimaliseerd worden. Deze nieuwe technologie wordt met ‘MIPS’ aangeduid.

Of je nu ontspannen met je MTB in het weekend rijdt, of een sportieve helm voor snelle trails nodig hebt – in de ROSE webshop vind je voor jouw volgende mountainbiketour of enduro-avontuur een uitgebreide keuze aan uitstekende mountainbikehelmen, endurohelmen en all mountainhelmen met modellen van bekende merken zoals ALPINA, GIRO, UVEX, ABUS, FOX, POC, MET, iXS, Troy Lee Designs of BELL. Matt black, white, silver, green of blue – hier is voor ieder wat wils, voor heren, dames, kinderen in alle maten, prijsklassen en kleuren.