Full face helmen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

12 zoekresultaten

Fullfacehelmen voor adrenalinejunkies

Robuuste integraalhelmen voor gewaagde sprongen tijdens downhill en in het bikepark

Gewaagde sprongen voor een heleboel adrenaline – wie met hoge snelheid op zijn fiets de berg afrijdt, heeft een helm nodig die veel veiligheid biedt. Daarom worden tijdens downhill (DH), freeride (FR) en enduro speciale hemen gebruikt die rondom bescherming bieden. In onze webshop vind je fullface helmen en downhillhelmen in alle maten, kleuren en prijsklasses. Ook downhillhelmen van bekende merken zoals Troy Lee Designs, O'NEAL, FOX en Bell zijn in ons assortiment opgenomen.

De integraalhelm speciaal voor bikers

Full face helmen beschikken dankzij hun geïntegreerde kinbeugel over een effectieve bescherming van je volledige hoofd en gezicht. De vaste kinpartij met de geïntegreerde wangpads biedt goede bescherming als je valt. Een fullfacehelm is zwaarder dan standaard MTB-helmen, maar biedt ook meer bescherming voor fietsacrobaten. Een fullface helm van carbon is hier een goed alternatief voor minder gewicht. In tegenstelling tot vergelijkbare integraalhelmen in de motor- of motocrosssport zijn MTB-fullfacehelmen beter geventileerd en beschikken ze over een certificaat dat speciaal op de eisen van fietsen op de mountainbike, in downhill en enduro is aangepast.

Afneembare kinbeugel voor enduro

Bij ons zijn ook ‚hybride‘ fullfacehelmen verkrijgbaar – het gat hier om MTB-fietshelmen die over een afneembare kinbeugel beschikken. Bergop kun je de kinbeugel afnemen en in je rugzak stoppen. Zo profiteer je van maximaal ademend vermogen. Als je op de top bent aangekomen voorzie je jouw endurohelm voor de afdaling weer van de kinbeugel zodat je optimaal beschermd bent. Door de afneembare kinbeugel biedt deze hybride fullfacehlem een praktische combinatie voor veelzijdige tochten.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een fullfacehelm

Een fullface- of downhillhelm moet goed zitten, zonder te knellen of te wiebelen – de maat richt zich naar je hoofdomvang in cm. Bovendien is het aan te bevelen te letten op een uitneembare en wasbare binnenvoering zodat je nog langer plezier aan je helm kunt beleven. Ook een goggle houder is van groot belang. Enkele helmen beschikken over inkervingen langs het achterhoofd die het verschuiven van de goggle verhinderen. Een dubbele D-sluiting aan de kinriem zorgt ervoor dat de helm blijft zitten en is eenvoudig te openen voor als je de helm af wilt doen.

MIPS – technische noviteit tegen rotatiekrachten

In ons assortiment bevinden zich enkele fullfacehelmen met de toevoeging ‘MIPS’. Dit ‘Multi-Directional Impact Protection System‘ is een kunststof schaal aan de binnenkant van de helm die zich vrij kan bewegen en met de helmschaal is verbonden. Deze constructie is ontwikkeling om de energie die op het hoofd wordt overdragen, te verlangzamen of reduceren. Daardoor moet vooral de rotatiekracht bij een zijwaartse val geminimaliseerd worden. Deze nieuwe technologie wordt met ‘MIPS’ aangeduid.

Snelle eerste hulp dankzij verwijderbare wangpads

In noodgevallen zijn fullfacehelmen vaak onpraktisch en kunnen ze hulpverleners in de weg zitten. Daarom hebben enkele full face helmen een geïntegreerde oplossing. De wangpads zijn uit de helm te verwijderen en zorgen zo voor een grotere opening waardoor je de helm eenvoudiger kunt afnemen. Een toffe feature voor extra veiligheid en de mogelijkheid snel hulp te ontvangen.

Wanneer moet je de helm vervangen

Bij een val kan de helm flink beschadigd raken. Niet alle beschadigingen zijn van buitenaf te zien. Scheuren in het materiaal en de schuimstof zorgen ervoor dat de helm bij een volgende val de energie niet meer goed kan absorberen en jouw veiligheid is niet meer gewaarborgd. Daarom moet je jouw integraalhelm na elke val vervangen. Ook als je full face helm geen val heeft meegemaakt, raden we je aan de helm regelmatig te vervangen. UV-straling, vocht en andere invloeden kunnen ertoe leiden dat de lijm loslaat of zorgen voor slijtage. Schaf daarom regelmatig een nieuwe helm aan.

CE-norm en US-norm – De veilige MTB-helm

De CE-norm DIN EN1078 is standaard voor alle fietshelmen die in Europese Unie en Zwitserland verkocht worden. Voor MTB-helmen is dat de minimale eis. In ons assortiment zijn alle helmen gecertificeerd conform EN1078. Bovendien is er de US-norm ASTM F1952-15 of ASTM F2032-15 voor helmen voor downhill en BMX die een hogere veiligheidsstandaard nodig hebben. Hier worden de kinbeugel, het sluitsysteem en de helmschaal op hun robuustheid getest. Jouw fullfacehlem moet daarom in ieder geval aan de norm DIN EN1078 en waar mogelijk ook aan de hogere US-normen voldoen.


Enduro of downhill, een fullfacehelm hoort standaard bij je uitrusting. Bekijk ons assortiment aan fietshelmen voor op de mountainbike. Graag geven onze experts je advies en helpen je bij de keuze voor een lichte en passende helm. Bij ons vind je helmen in elke prijscategorie, maat en kleur van bekende merken zoals iXS, BELL, Troy Lee Designs, FOX, ONEAL en UVEX.