• Sorteren:
  • meer filters minder filters

38 zoekresultaten

Wielrenhelmen: Perfecte bescherming bij hoge snelheden

Fietshelmen voor snelheidsfreaks


Wie bij hoge snelheden op het asfalt rijdt, heeft een helm nodig waar je op kunt vertrouwen. Hoge kwaliteit, een laag gewicht en een optimale pasvorm – hier vind je de ideale racehelm voor jouw volgende fietstocht. Bekijk ons assortiment met helmen voor dames en heren in alle prijscategorieën, van gunstige instapmodellen tot topmodellen voor de professionals. De fietshelmen zijn vekrijgbaar in klassieke kleuren van matt black/zwart red/rood tot white/wit en trendy patronen. Bekende merken zoals GIRO, BELL, MAVIC, UVEX, MET, ALPINA, KASK, POC en RUDY PROJECT zijn eveneens in alle prijscategorieën vertegenwoordigd.

Hoe vind ik de juiste racehelm?

De voor jou perfect wielerhelm moet niet alleen veilig zijn. Een goede ventilatie door grote ventilatieopeningen of ventilatiekanalen aan de binnenkant van de helmschaal helpt jou om tijdens een race het hoofd koel te houden. Bovendien moet je wielrenhelm zo licht mogelijk zijn en prettig zitten zonder te drukken, zodat deze tijdens langere tochten niet stoort. Enkele racehelm uit ons assortiment beschikken bovendien over het MIPS systeem dat roterende krachten tijdens vallen moet reduceren.

Racehelm – het vedergewicht onder de fietshelmen

Tijdens het wielrennen kan soms elke gram minder bepalend zijn. De lichtste fiets, de lichtste kleding, de lichtste onderdelen – voor een nog betere tijd. De fietshelmen moet dan natuurlijk in het concept passen. Veel wielerhelmen zijn met slechts 200 of 300 gram (afh. van het model en de maat) echter vedergewichten. De fietshelmen voor wielrenners zijn daarom ook tijdens langere tochten prettig te dragen, zonder aan veiligheid in te boeten.

Optimale ventilatie voor onderweg

Bij de keuze voor de passende race helm is het aan te bevelen op de geïntegreerde ventilatie van de helm te letten. Ventilatieopeningen in de schaal maken het koelen van je hoofd mogelijk. Geïntegreerde ventilatiekanalen zijn erg prettig tijdens intensieve tochten. Verschillende wielerhelmen beschikken bij de voorste ventilatiegaten over geïntegreerde insectennetjes, die het binnendringen van bijen, vliegen enz. moeten verhinderen. Een goede tip om je tegen ongeliefde dieren te beschermen.

Met of zonder vizier?

Een vizier op je wielrenhelm kan je beschermen tegen insecten, vuil, zonnestralen, maar ook wind, regen en sneeuw. Door de inkeping bij de neus beslaat het vizier niet zo snel. Perfect voor op de fiets!

Welke maat heb ik nodig?

De perfecte fietshelm moet goed om je hoofd passen – zonder te bewegen, zonder te verschuiven en zonder te drukken. De meeste wielerhelmen beschikken over een draaiwieltje waarmee je de helm aan de omvang van je hoofd aan kun passen. Om je helmmaat te bepalen heb je een maatband nodig. Plaats deze boven de wenkbrauwen op je voorhoofd en neem vanaf daar zo recht mogelijk de omvang van je hoofd op. De gemeten hoofdomvang in centimeters komt overeen met de maat van de helm. Als je helmen uitprobeert moet je erop letten dat de bandjes strak zitten, zonder in je huid te snijden en zonder dat ze onprettig bij je oren zitten. In ons assortiment vind je fietshelmen in alle maten.

Wanneer moet je de helm vervangen

Bij een val kan de helm flink beschadigd raken. Niet alle beschadigingen zijn van buitenaf te zien. Scheuren in het materiaal en de schuimstof zorgen ervoor dat de helm bij een volgende val de energie niet meer goed kan absorberen en jouw veiligheid is niet meer gewaarborgd. Daarom moet je jouw racehelm na elke val vervangen. Ook als je wielerhelm geen val heeft meegemaakt, raden we je aan de helm regelmatig te vervangen. UV-straling, vocht en andere invloeden kunnen ertoe leiden dat de lijm loslaat of zorgen voor slijtage. Schaf daarom regelmatig een nieuwe helm aan.

MIPS – technische noviteit tegen rotatiekrachten

Enkele racehelmen in ons assortiment beschikken over de toevoeging ‘MIPS’. Dit ‘Multi-Directional Impact Protection System‘ is een kunststof schaal aan de binnenkant van de helm die zich vrij kan bewegen en met de helmschaal is verbonden. Deze constructie is ontwikkeling om de energie die op het hoofd wordt overdragen, te verlangzamen of reduceren. Daardoor moet vooral de rotatiekracht bij een zijwaartse val geminimaliseerd worden. Deze nieuwe technologie wordt met ‘MIPS’ aangeduid.


Of je nu net begint met wielrenner of al eens ervaren prof bent – in de ROSE webshop vind je voor elk hoofd de passende racehelm voor maximale veiligheid. En dat bij een laag gewicht en veel draagcomfort. Bekijk ons assortiment met aerodynamische helmen voor dames en heren in alle prijscategorieën – van voordelig instapmodellen tot hoogwaardige profhelmen. De fietshelmen zijn verkrijgbaar in klassieke designs en kleuren van matt black/zwart of red/rood tot white/wit of met trendy patronen. Bekende merken zoals GIRO, BELL, MAVIC, UVEX, MET, ALPINA, KASK, POC en RUDY PROJECT evenals varianten in alle prijscategorieën zijn eveneens vertegenwoordigd.