• Sorteren:
  • meer filters minder filters

9 zoekresultaten

Dirthelmen en BMX-helmen

Helmen voor spectaculaire sprongen en coole tricks

Spectaculaire sprongen en coole tricks met de fiets. Dirt en BMX junkies lopen al snel het gevaar te vallen. Daarom adviseren wij zowel kinderen, jongeren als volwassenen bij elke tour een speciale dirt- of BMX-helm te dragen. In tegen stelling tot standaard fietshelmen en MTB-helmen hebben MBX-helmen een klein of helemaal geen vizier. Daardoor hebben ze een bepaald uiterlijk dat ook wel met een ei wordt vergeleken. Door deze pasvorm en de lage nekpartij biedt de BMX-helm echter veel bescherming rondom – en daarnaast een trendy uiterlijk voor het dirt- of BMX-park. In ons assortiment vind je passende BMX-helmen in alle standaard maten en prijsklassen van bekende merken zoals UVEX, MELON enz.

Dirthelmen voor tricks en sprongen

BMX-helmen zijn fietshelmen die van zeer robuuste materialen zijn gemaakt. Een buitenschaal van hard plastic of piepschuim zorgt voor een effectieve stootabsorptie van de inwerkende energie en beschermt zo tegen hoofdblessures. De buitenschaal en het EPS-schuim worden door middel van het In-Mold proces met elkaar verbonden zodat de inwerkende energie over een groot oppervlak wordt verdeeld. Vooral wat vorm betreft zie je een duidelijk verschil tussen BMX-helm en een standaard fietshelm. Vergeleken met klassieke helmen hebben BMX-helmen minder ventilatieopeningen aan de voor- en bovenkant- en de zijkanten van de BMX-helm zijn zeer diep gesneden om het hoofd zoveel mogelijk te bedekken.

Waarop moet je letten als je een helm koopt

Aangezien de schaal van dirthelmen niet over ademend vermogen beschikken, moet je erop letten dat jouw helm over voldoende ventilatieopeningen beschikt. Zo raak je ook bij lastige tricks en sprongen niet aan het zweten. Bovendien is een goed en nauwkeurig sluitsysteem van groot belang. De kinbandjes moeten eenvoudig te bedienen zijn zodat de helm niet verschuift. Enkele helmen in ons assortiment beschikken bovendien over een geïntegreerd verstelsysteem aan het achterhoofd zodat je de helm door middel van een draaiknop aan de omvang van je hoofd aan kunt passen. Zo blijft de fietshelm tijdens het sporten op zijn plaats en kan hij waar nodig bescherming bieden.

Hoe moet de dirthelm zitten?

De perfecte fietshelm moet goed om je hoofd passen – zonder te bewegen, zonder te verschuiven en zonder te drukken. Om je helmmaat te bepalen heb je een maatband nodig. Plaats deze boven de wenkbrauwen op je voorhoofd en neem vanaf daar zo recht mogelijk de omvang van je hoofd op. De gemeten hoofdomvang in centimeters komt overeen met de maat van de helm. Als je helmen voor BMX en dirt uitprobeert moet je erop letten dat de bandjes strak zitten, zonder in je huid te snijden en zonder dat ze onprettig bij je oren zitten. In ons assortiment vind je fietshelmen in alle maten.

Wanneer moet je jouw fietshelm vervangen

Bij een val kan jouw BMX-helm of dirthelm flinke schade oplopen. Niet alle beschadigingen zijn aan de buitenkant zichtbaar. Scheuren in het materiaal en het schuimstof kunnen er bij een volgende val voor zorgen dat de energie niet voldoende kan worden geabsorbeerd – jouw veiligheid is niet meer gewaarborgd. Daarom moet je de helm na elke val vervangen. Ook als de helm geen val heeft meegemaakt, raden we aan de helm in regelmatige afstanden te vervangen. UV-straling, vocht en andere invloeden kunnen invloed hebben op de lijm of laten het materiaal slijten. Hier is het raadzaam regelmatig een nieuwe helm aan te schaffen.


Als je spectaculaire sprongen op je fiets maakt of in je vrije tijd een kleurrijke helm wilt dragen, mag een BMX-helm niet ontbreken. In ons aanbod vind je talrijke kinder-, heren- en dameshelmen voor de BMX in elk denkbaar design, in alle kleuren (van klassiek mat zwart of wit tot trendy seizoenskleuren), in elk prijssegment en van bekende merken zoals UVEX, MELON enz. Bekijk ons grote assortiment aan fietshelmen en zoek jouw helm voor de volgende tour!