• Sorteren:
  • meer filters minder filters

19 zoekresultaten

Kinderhelmen voor optimale veiligheid

Fietshelmen voor jonge talenten


De fietshelm is niet alleen voor volwassenen een essentieel onderdeel van de uitrusting op de fiets. Ook jonge talenten zouden nooit zonder helm op pad moeten gaan. Hier vind je een overzicht van onze kinderhelmen die wat betreft design, pasvorm en eigenschappen speciaal op de wensen en eisen van jonge fietsers zijn aangepast. Onze experts adviseren je graag bij de keus voor de passende helm voor kinderen, jongeren en baby’s.

In ons assortiment vind je een selectie aan kleurrijke en voordelige kinderfietshelmen voor jouw kind! Kindermodellen van bekende merken zoals ABUS, CASCO, UVEX en ALPINA zijn in verschillende kleuren, maten en prijscategorieën te vinden.

Vanaf wanneer moet een kinderhelm gebruikt worden?

Als het kind in een fietsstoeltje zit, hoort een kinderhelm bij de basisuitrusting. Wij adviseren met klem kinderen alleen in een fietsstoeltje of fietskar mee te nemen als ze een passende helm dragen. Ook kinderen die zelf naar school rijden, zouden ook altijd een fietshelm moeten dragen. Alleen zo is bij een val de veiligheid gewaarborgd. De veiligheid van het kind is de aanschaffingskosten sowieso waard.

Welke kinderhelm is de juiste?

Vaak zijn kinderen geen fans van fietshelmen – vooral als de helm strak zit of verschuift. Daarom is het belangrijk dat de helm perfect past en er ook zo uitziet, dat de kinderen hem graag opzetten. Naast veiligheid is dus ook een perfecte pasvorm, een aansprekend design en een trendy kleur belangrijk. Belangrijk bij de keuze voor de passende helm is dus ook dat de kinderen inspraak hebben en bijvoorbeeld de kleur uit mogen zoeken. Zo wordt de waarschijnlijk verhoogd dat het kind de nieuwe helm graag en regelmatig draagt.

Welke maat moet de fietshelm voor kinderen hebben?

Om de correcte maat van de fietshelm te bepalen, heb je een maatband nodig. Plaats deze direct over de wenkbrauwen en zo recht mogelijk langs het hoofd. De gemeten in lengte in centimeters (cm) geeft de maat van de helm aan. Om niet elk jaar een nieuwe helm aan te moeten schaffen en zodat de helm altijd optimaal zit, beschikken de meeste kinderhelmen over een verstelsysteem dat meerdere maten afdekt. De helm groeit dus mee en kan individueel aan de hoofdomvang van het kind worden aangepast – ideaal om de kinderfietshelm meerdere jaren te kunnen gebruiken.

Hoe moet een kinderhelm zitten?

De juiste kinderhelm moet stevig zitten zonder te wiebelen, te drukken of te verschuiven. Zo wordt gewaarborgd dat de helm bij een val op zijn plaats blijft zitten en zijn dienst verricht. De riempjes moeten prettig zitten zonder bij de oren te storen of bij de hals te strak te zitten. Het is belangrijk dat het kind het verstelsysteem en alle sluitingen zelf kan bedienen om de helm zelf in te stellen of losser of strakker in te kunnen stellen.

Wanneer moet je een kinderhelm vervangen?

Bij een val kan de helm beschadigd raken. Niet alle beschadigingen zijn van buitenaf te zien. Scheuren in het materiaal en de schuimstof kunnen ertoe leiden dat de helm bij een val de energie niet meer kan absorberen – jouw veiligheid is niet meer gewaarborgd. Daarom moet je een kinderfietshelm na elke vak vervangen. Ook als er met de helm niet is gevallen, adviseren wij de helm regelmatig te vervangen. UV-stralen, vocht en ander invloeden tasten na verloop van tijd de lijm aan of zorgen voor slijtage. Hier is het aan te bevelen regelmatig een nieuwe helm te kopen.

Zodat jouw kind onderweg optimaal beschermd is, bieden wij fietshelmen aan die speciaal op kinderen zijn afgestemd. Ons experts geven graag advies als je er niet zeker van bent welke helm jouw kind past. In ons assortiment vind je een keuze aan kleurrijke en gunstige kinderhelmen voor jouw kind. Onafhankelijk van de leeftijd – hier vind jouw kind de passende helm, van bekende merken zoals ABUS, CASCO, UVEX en ALPINA.