Fietsgereedschap voor thuis & onderweg

Ontdek montagestandaards, momentsleutels, gereedschapskoffers & nog veel meer
Als je veel fietst, ontkom je niet aan reparaties en regelmatig onderhoud en aanpassingen. Bij grote problemen is het vaak zinvol een gespecialiseerde werkplaats te bezoeken. Maar voor het plakken van een band, het vervangen van een binnenband of buitenband, het instellen van stuur, zadel of remmen, het vervangen van pedalen, versnellingskabels of ketting heb je niet per se een specialist nodig. Zelfs met weinig ervaring kun je veel werkzaamheden aan de fiets zelf uitvoeren. Mits je het juiste fietsgereedschap hebt. Ontdek hier welk gereedschap je thuis absoluut nodig hebt of altijd bij je moet hebben tijdens een fietstocht.
werkzeug_wartung_bildtext_uebersicht_01

Gereedschap dat iedereen in huis moet hebben

Aangezien het zeer belangrijk is om regelmatig de werking van je fiets te controleren en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, is het raadzaam om een basisset gereedschap voor je fiets in huis te hebben. Naast een kruiskop- en sleufschroevendraaier, een momentsleutel, een vloerpomp, een montagestandaard, reparatieset, bandenlichters en kettingtangen, moet je hierbij ook denken aan een reinigings- en borstelset.

werkzeug_wartung_bildtext_uebersicht_02

Essentials voor onderweg

Omdat je onderweg altijd een lekke band kunt krijgen, is het raadzaam altijd een multitool, bandenlichters, een minipomp (eventueel met CO²-patroon), een reservebinnenband en zelfklevende bandenpleisters bij je te hebben. Als je met tubeless banden rijdt, moet je ook een bandenspray bij je hebben. De beste manier om gereedschap en reserveonderdelen op te bergen is in een zadeltas of een gereedschapsbox die in een bidonhouder kan worden vervoerd.

Welk fietsonderdeel wil je repareren?

Alle producten uit Gereedschap & Onderhoud

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

480 zoekresultaten