United in passion

Eén fiets, vier verschillende fietsers en grote euforie. Op de nieuwe XLITE verkennen Lea, Pia, Thatchai en Robin de asfaltwegen van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. Steile beklimmingen, op- en neergaande wegen en pittoreske bergdorpjes beloven een spannende, uitdagende tijd op de fiets.

Voor iedereen de beste fiets

De nieuwe XLITE staat voor snelheid in elke vorm. Bij beklimmingen vliegt hij de berg op, bij afdalingen ligt hij stevige en aerodynamisch op de weg. Alles wat een moderne racefiets nodig heeft, vind je terug in de XLITE wat de renners motiveert boven zichzelf uit te stijgen.De moeite waard

De dag in de regio Sospel wordt lang en vermoeiend. De zonsopkomst in de haven van Menton doet de vermoeidheid van de ochtend verdwijnen en iedereen voelt: dat wordt geweldig en het zal de moeite waard zijn.

Stijgen boven zichzelf uit

Energieverslindende beklimmingen en frisse afdalingen in de vroege ochtend maken het moeilijk om op gang te komen. Maar de renners groeien tijdens de uitdaging. Iedereen haalt het maximale uit zichzelf en vindt tijd en ruimte om te genieten. De atleten zien de adembenemende natuur, hebben samen plezier en moedigen elkaar aan.  

Pay-off

Gemotiveerd sporen ze zichzelf en elkaar aan sneller te gaan en zichzelf te overtreffen. Lea trekt de groep over de vlakke stukken tussen de cols voordat Thatchai zijn vizier op het volgende plaatsnaambord richt. Pia houdt het tempo hoog na de sprints en probeert weg te rijden voordat de groep zich hergroepeert op de berg. Iedereen heeft plezier en heeft er het zweet en de pijnlijke spieren graag voor over.

Uitgeput maar voldaan

De pas is het doel. Samen, trap voor trap. De laatste hoogtemeters worden samen afgelegd. De steun van de crew is ongekend. Op de top van de Col de Turini genieten ze van het uitzicht.

Plezier hebben

Wielrennen is passie. Rijden in een groep creëert een gevoel van saamhorigheid. Lange, intensieve uren in het zadel doen mensen samensmelten. Het gemeenschappelijke doel: plezier hebben.