• Sorteren:
  • meer filters minder filters

17 zoekresultaten

Kinderfietsbroeken - casual bikeshorts en nauwsluitende fietsbroeken speciaal voor kinderen

Of je kind nou op zijn racefiets naar school gaat om overtollige energie kwijt te raken of in het weekend met zijn vrienden het bos ingaat - de passen fietsbroek is een belangrijk element voor succes en draagcomfort op de fiets. Wie al eens enkele uren met een spijkerbroek op de fiets heeft gezeten, weet hoe belangrijk een naadloze en goed passende fietsbroek met een schokdempende broekzeem is. Voor alle kinderen die een passende fietsbroek zoeken, hebben we daarom een uitgebreid advies rondom het thema fietsbroeken.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan kinderbikeshorts en fietsbroeken voor kinderen. Broeken voor meisjes en jongens, in alle maten, kleuren en prijsklassen van bekende fabrikanten als ROSE, Gonso, VAUDE, Löffler en FOX. Ontdek ons assortiment kinderfietsbroeken in de ROSE webshop!


Fietsbroeken voor MTB kids

Voor kinderen die regelmatig de trails onveilig maken of in een bikepark hun kunsten vertonen zijn er speciale MTB-broeken voor kinderen en uiteraard MTB-shorts. Het materiaal van deze broeken en de features zijn aangepast op de wensen van kinderen.

Een belangrijk thema bij MTB shorts en MTB pants is de slijtbestendigheid. Als kinderen in hoog tempo aan laaghangende takken en doornstruiken voorbijrazen, is het belangrijk dat de broek die ze aanhebben robuust is en niet scheurt. Bikeshorts en pants zijn daarom gemaakt van zeer robuust materiaal. Dit materiaal scheurt niet snel en zal dus bij een valpartij niet zomaar stuk gaan. Verstevigingen op het zitvlak zorgen voor nog meer robuustheid en minimaliseren zo vroegtijdige slijtage. Een handige feature zijn ook de drievoudige naden die de naden van de kleding extra stevig maken.

Afhankelijk van het gebruiksdoel moeten mountainbike shorts en broeken voor kinderen bovendien een zekere waterdichtheid of waterafstotendheid bieden. Veel fabrikanten behandelen hun materialen daarom met een oppervlaktecoating die het materiaal verzegelt en zo vuil- en waterafstotend maakt. Opspattend water en modder zijn geen probleem voor deze broeken. Een oppervlaktebehandeling verliest echter na verloop van tijd zijn functionaliteit en maakt de mountainbikeshort weer gevoelig voor water en vuil.

Een duurzame bescherming tegen water bieden MTB pants en shorts met een waterdicht membraan. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt en zo het binnendringen van de wind verhinderd. Door microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag kan waterdamp, dat door zweten ontstaat, echter ongehinderd naar buiten verdampen. De broek blijft dus ademend.

Afhankelijk van het model hebben de kinderbikeshorts in ons assortiment een uitneembare binnenbroek met geïntegreerde broekzeem. Deze zijn in sommige gevallen uitneembaar en bieden je kind hierdoor de mogelijkheid zelf te kiezen tussen met of zonder broekzeem fietsen. De MTB shorts kunnen overigens ook met alle fietsonderbroeken worden gecombineerd.

Voor kinderen die de voorkeur geven aan downhill of freeriding hebben we ook speciale downhill pants voor kinderen. Dit zijn lange downhill MTB-broeken van zeer robuust materiaal en verstevigingen. Ideaal voor kinderen die graag naar het bikepark gaan!

Een broekzeem is heel persoonlijk. Sommige kinderen rijden graag met een zo dik mogelijke broekzeem, zodat ze ook op sportieve zadels veel comfort hebben en alle schokken worden gedempt. Andere kinderen rijden liever met een zo dun mogelijke zeem of zelfs zonder broekzeem, om hun bewegingen niet te beperken. We hebben daarom in ons assortiment broeken met verschillende broekzemen - van breed tot smal, dik tot dun - je vindt gegarandeerd de juiste zeem.


Kinderfietsbroeken voor snelheidsduivels

Als je kind kilometer na kilometer op zijn racefiets aflegt, hoort een kinderfietsbroek bij zijn basisuitrusting. Een goed zittende fietsbroek met schokdempende broekzeem zorgt ervoor dat kinderen ook tijdens lange afstand met plezier op de fiets zitten en zich volledig op het fietsen kunnen concentreren.

Daarom verkopen we speciale fietsbroeken voor kinderen. Deze zijn gemaakt van elastisch functioneel materiaal. Deze hebben als voordeel dat de broek de bewegingen optimaal volgt en zo de bewegingsvrijheid op het zadel in elke zitpositie garandeert. Aan de andere kant zorgen de functionele vezels voor een goed ademend vermogen. Hierbij wordt overtollige warmte en vocht naar buiten afgevoerd zodat het kan verdampen. Zo heb je telkens een aangenaam droog draaggevoel.

Een geïntegreerde broekzeem zorgt bovendien vooral tijdens lange fietstochten en sportieve uitstapjes voor het nodige comfort. Als het gaat om broekzemen is de keuze groot en je moet een keuze maken tussen een dikke of een dunne zeem. Sommige kinderen rijden het liefst met een zeer dikke zeem, die alle vibraties en schokken optimaal dempt. Andere kinderen hebben liever een zeer dunnen broekzeem die bewegingsvrijheid op het zadel biedt. Daarom: uitproberen. Onze medewerkers helpen je graag verder met de keus voor de juiste broekzeem.

Naast de klassieke wielerborek of lange fietsbroek zijn er voor kinderen ook fietsbroeken met bretels. Een kinderkoersbroek heeft als voordeel dat hij goed blijft zitten. Er verschuift niets en je hebt geen last van een boord die op je buik drukt. Kinderkoersbroeken zitten betouwbaar en verschuiven niet. Als je shirt opkruipt en je draagt een gewone fietsbroek, komt de gevoelige nierstreek bloot te liggen. Hierdoor ontstaat er het risico op onderkoeling. Een koersbroek voor kinderen is aan de achter kant hoger en beschermt de gevoelige nierstreek - ook als het shirt verschuift.


Fietsbroeken in de zomer - waar moet je op letten

Voor de zomer maken de meesten gebruik van korte fietsbroeken, koersbroeken van elastisch en ademend functioneel materiaal c.q. bikeshorts voor extra ventilatie. Deze lichte fietsbroeken voor kinderen garanderen ook op warme dagen een optimale ventilatie en een droog draaggevoel.


Fietsbroeken in de winter - waar moet je op letten

Kinderen die ook in de winter op hun racefiets stappen, moeten zich warm aantrekken. In het ROSE assortiment vind je hiervoor enkele thermofietsbroeken voor kinderen, met koude-isolerend functioneel materiaal, warme voering, hooggesloten rugpartijen en lange pijpen. Deze houden het kind ook bij lage temperaturen aangenaam warm.

Op dagen in herfst of lente kan een korte fietsbroek ook met beenstukken of kniestukken worden gedragen. Dit biedt een lichte bescherming tegen de kou en je kunt ze te allen tijde aan- en uittrekken. Ons aanbod aan beenstukken en kniestukken vind je hier.


Met deze praktische tips moet je zonder problemen de juiste MTB-short of fietsbroek voor je kind kunnen vinden. Tight voor de winter, short voor de zomer, korte of lange tochten - in de ROSE online shop vinden je kinderen gegarandeerd de kleding die ze zoeken. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. We helpen je graag verder om de perfecte fietsbroek voor je kind te vinden!

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan kinderbikeshorts en fietsbroeken voor kinderen. Broeken voor meisjes en jongens, in alle maten, kleuren en prijsklassen van bekende fabrikanten als ROSE, Gonso, VAUDE, Löffler en FOX. Ontdek ons assortiment kinderfietsbroeken in de ROSE webshop!