Jerseys en bikeshirts

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

8 zoekresultaten

Kinderfietsshirts en kinderbikeshirts voor wielrennen, mountainbiken en trekking

In een katoenen shirt een lange tocht maken? Geen goed idee! Wie al eens heeft gesport in een normaal T-shirt, weet hoe snel het materiaal zich volzuigt met vocht en hoe het dan lange tijd klam en koud op de huid aanvoelt. Speciaal voor jonge fietsers bieden onze kinderfietsshirts uitkomst. Het hoogwaardige, functionele materiaal zorgt voor een goed ademend vermogen, een optimale pasvorm op de fiets en veel draagcomfort. Hier leggen we je uit waarop je bij het kiezen van het juiste fietsshirt voor je kind moet letten.

In ons assortiment vind je kindershirt en mountainbikeshirts voor kinderen voor meisjes en jongens in alle gangbare maten, kleuren en prijsklassen van bekende merken als ROSE, FOX, CRAFT, Gonso, iXS, NORTHWAVE, VAUDE en ziener.


Het functionele materiaal - de basis van elk fietsshirt

Net als bij de wielershirts en jerseys voor dames en heren zijn ook de kinderfietsshirts gemaakt van speciaal functioneel materiaal. Dit bestaat uit kunstvezels of een materiaalmix met een groot aandeel kunstvezels zoals polyester of polyamide.

De functionele vezels hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van klassieke materialen zoals bijvoorbeeld katoen - ze zijn namelijk zeer goed ademend. De vezels nemen vocht snel op en voeren het af naar buiten, waar het kan verdampen. In tegenstelling tot katoen zuigen functionele materialen zich niet vol met vocht, maar zorgt in plaats daarvan voor een snelle afvoer van overtollig vocht. Dit garandeert een aangenaam droog gevoel op de fiets, een constant lichaamsklimaat en een optimaal vochtmanagement.


Wielershirts voor snelle kinderen

Voor kinderen die graag kilometers maken op hun racefiets hebben we speciale wielershirts. Deze hebben een aangepaste pasvorm en zijn aangepast op de sportieve houding op de racefiets.

Vaak hebben ze een geoptimaliseerde schouderzone (zogenaamde raglanmouwen) zodat het shirt bij het passen misschien niet meteen goed lijkt te zitten. Maar als je vooroverbuigt, zoals je ook op de fiets zit, zit het shirt optimaal om je schouders.

Kinderen kunnen kiezen uit een shirt met een doorlopenderitssluiting of een korte ritssluiting.

In de regel hebben kindershirts voor op de fiets bovendien drie achterzakken waarin repen, gel etc. kunnen worden opgeborgen. In het vaak aanwezige extra ritszakje kan een mobiele telefoon of huissleutel veilig worden opgeborgen.

Afhankelijk van de temperatuur zijn er wielershirts met korte mouwen voor zomerse temperaturen maar ook met lange mouwen van koude-isolerende functionele materialen voor de koude tijd van het jaar.


MTB-kinderjerseys en bikeshirts voor op de trail

Voor kinderen die op hun mountainbike bossen en bikeparks onveilig maken, hebben we speciale MTB-shirts. Deze zijn wat ruimer en zien er heel casual uit.

Kinderen kunnen dus kiezen tussen een strak wielrenshirt of een ruimvallend mountainbikeshirt van ademende functionele materialen.

De kindershirts voor op de mountainbike zijn minder strak en bieden vaak ruimte voor het dragen van protectoren.

Vergeleken met een raceshirt hebben ze vaak enkel een klein ritszakje voor het bikepark-ticket of een huissleutel.

Aan de binnenkant van de zoom zit vaak een geïntegreerde brillenpoetsdoek waarmee de goggles tussen de runs snel kunnen worden schoongeveegd.

Afhankelijk van de temperatuur zijn er mountainbikeshirts met korte mouwen voor zomerse temperaturen maar ook met lange mouwen voor een lichte bescherming op koele dagen.


Veelzijdige, functionele kindershirts voor elke dag, fietsvakanties en trekkingtochten

Maak je graag met je kind een ontspannen trekkingtocht op de fiets of draagt je kind liever een casual functioneel shirt dan zijn de veelzijdige functionele shirts voor kinderen een goede keuze.

Het zijn lichte T-shirts van ademende functioneel materiaal die zowel op de fiets als daarnaast heerlijk te dragen zijn.

Dankzij de functionele vezels voeren deze lichte kindershirts overtollig vocht en warmte snel af. Er blijft een aangenaam koel en droog gevoel achter.


Met deze praktische tips zou je het juiste shirt voor je kind moeten kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. Wij helpen je graag en beantwoorden je vragen.

In ons assortiment vind je kindershirt en mountainbikeshirts voor kinderen voor meisjes en jongens in alle gangbare maten, kleuren en prijsklassen van bekende merken als ROSE, FOX, CRAFT, Gonso, iXS, NORTHWAVE, VAUDE en ziener.