• Sorteren:
  • meer filters minder filters

6 zoekresultaten

Fietsjassen voor kinderen - goed beschermd in weer en wind

De ene jas is de andere niet - de markt voor fietsjassen is enorm. Dan is het wel eens lastig het overzicht te behouden. Welk jack is voor kinderen het juiste? Waarop moet ik letten bij aankoop van een jas? Moet ik kiezen voor een regenjack of toch liever een windbreaker? Wij helpen je! We leggen uit wat de verschillen zijn en laten je zien welke jas voor welk gebruiksdoel de beste is. Zo kan je je kind met een gerust hart in weer en wind op de fiets laten stappen.

In ons assortiment vind je kinderfietsjassen voor meisjes en jongens in alle gangbare maten, kleuren en prijsklassen van bekende fabrikanten als ROSE, Gonso en ziener. Ontdek de hoogwaardige regenjassen voor kinderen, kinder-softshelljassen en kinderwindjacks en geef je kind de juiste bescherming voor onstuimig weer!


Kinderregenjassen

Net als voor dames en heren zijn er ook voor kinderen speciale waterdichte jassen. Ze zijn ideaal als je kind ook bij regen en wind gewoon op de fiets stapt.

De lichte regenjassen voor kinderen zijn waterdicht. Dit wordt bereikt door een fijne kunststof laag, het zogenaamde membraan. Dit membraan is in het materiaal verwerkt. Deze fijne kunststof laag vormt een barrière tegen regen en vocht en beschermt je zo effectief tegen water.

Maar wie bij slecht weer sportief onderweg wil zijn, heeft meer nodig dan waterdichtheid. Een kunststof laat in het materiaal kan ertoe leiden dat bij zweten de hitte en het vocht in de jas ophopen. Daarom is ademend vermogen van groot belang. Door de fijne, microscopisch kleine perforaties in het membraan kan waterdamp, dat door zweten ontstaat ongehinderd naar buiten verdampen. Vocht van buiten kan echter niet binnendringen. De fietsregenjassen voor kinderen zorgen er dus voor dat je kind constant aangenaam droog blijft.

Als je kind zijn of haar regenjas dagelijks wil dragen, is een regenjack met geïntegreerde capuchon en grote reflecterende elementen een verstandige keuze.

Voor sportieve tochten is een regenjack met een klein pakvolume heel handig. Deze kunnen namelijk klein worden opgevouwen en in een jerseyzak worden opgeborgen. Als er dan onderweg ineens een buitje valt, kan je kind snel zijn regenjack uitpakken en aantrekken. Een handige manier om je tegen onverwachte omstandigheden te wapenen.

Een regenjack is een absolute musthave voor regenachtig weer of een onverwachte wolkbreuk.


Regenponcho voor kinderen - snel bij de hand bij een wolkbreuk

Een alternatief voor de klassieke regenjas is een waterdichte poncho. Dit is een regenresistente poncho met capuchon die zowel over vrijetijdskleding als fietskleding kan worden gedragen.

Dankzij het kleine pakvolume en het geringe gewicht kan een regenponcho voor kinderen heel eenvoudig klein worden opgevouwen en in een zak worden meegenomen.

Dankzij de pasvorm van de regenponcho biedt hij bovendien veel bewegingsvrijheid.

Het robuuste functionele materiaal van een kinderponcho laat water van het materiaal druppelen. Een effectieve bescherming tegen regen die je na een buitje kunt uitschudden en weer kunt opbergen.

Een ander voordele van een poncho is dat hij min of meer met je kind meegroeit. Een poncho kan een kind langere tijd dragen. Een regenjas wordt na verloop van tijd te klein.

Een echt alternatief voor een regenjas!


Windjacks voor stormachtige dagen!

Wat een regenjack is voor regenachtige dagen, is een windbreaker voor stormachtige dagen. De kinderwindjacks bieden namelijk slechts een lichte bescherming tegen regen en opspattend water - maar blinken uit op het gebied van winddichtheid.

Een geïntegreerde winddicht kunststof laag, ook wel membraan genoemd voorkomt het binnendringen van de wind. Dit reduceert het zogenaamde ‘Windchill‘-effect waarbij de buitentemperatuur bij toenemende windsnelheid kouder aanvoelt. Een windjack helpt het Windchill-effect te minimaliseren en beschermt je hierdoor niet alleen tegen de wind maar in zekere zin ook tegen de kou.

Voor sportieve tochten is een kinderwindbreaker met een klein pakvolume heel handig. Deze kunnen namelijk klein worden opgevouwen en in een jerseyzak worden opgeborgen. Als het dan onderweg ineens flink gaat waaien, kan je kind snel zijn windjack uitpakken en aantrekken. Een handige manier om je tegen onverwachte omstandigheden te wapenen.

Windjacks hebben vaak geen capuchon maar hebben vaak wel een hooggesloten kraag zodat het binnendringen van de wind in sportieve zitpositie wordt voorkomen.

Een windjack is dus ideaal voor stormachtige dagen, koele afdalingen en biedt een lichte bescherming tegen opspattend water.


Softshelljassen voor kinderen - de veelzijdige keuze voor sport en stad

Voor kinderen die hun jas het liefst altijd dragen, ook tijdens het sporten, is een softshell jas een goede keuze.

Het materiaal lijkt op dat van een windjack, een softshelljack beschermt namelijk dankzij het dicht geweven, winddichte materiaal effectief tegen rijwind en biedt een lichte bescherming tegen opspattend water en lichte regen.

Maar het materiaal kan nog meer. Het is zeer elastisch en volgt zo elke beweging - ideaal dus voor sportieve activiteiten. Bovendien is een softshell jas wat dikker dan een windjack en vaak voorzien van een zacht binnenvoering. Hierdoor bieden de kinderjassen ook een goede bescherming tegen de kou. Perfect voor de overgang tussen de seizoenen!

Een softshell jack is de juiste jas voor alle kinderen die flexibel willen zijn onderweg.


Met deze praktische tips zou je de juiste jas voor je kind moeten kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. Als je nog vragen hebt, helpen onze experts je graag.

In ons assortiment vind je kinderfietsjassen voor meisjes en jongens in alle gangbare maten, kleuren en prijsklassen van bekende fabrikanten als ROSE, Gonso en ziener. Ontdek de hoogwaardige regenjassen voor kinderen, kinder-softshelljassen en kinderwindjacks en geef je kind de juiste bescherming voor onstuimig weer!