• Sorteren:
  • meer filters minder filters

11 zoekresultaten

MTB-protectoren voor kinderen - goed beschermd op de trail

Als kids graag offroad fietsen met hun bike of graag downhill races rijden in het bikepark, is het van groot belang dat ze een goede beschermende uitrusting dragen. Bij hoge snelheden, steile drops en heuvelachtige pistes kunnen valpartijen zware verwondingen veroorzaken. Om je kind hier tegen te beschermen, hebben wij speciale MTB-protectoren voor kinderen in ons assortiment.

In ons assortiment vind je een groot assortiment kinderprotectoren voor meisjes en jongens, in alle maten, kleuren en prijsklassen van bekende merken als iXS, FOX, O'NEAL en LEATT. Ontdek ons assortiment en bescherm je kind zodat hij of zij veilig de trail op kan.


Knieprotectoren voor kinderen - kniebeschermers

De knieprotectoren voor kinderen (ook wel ‘Knee Guards‘ genoemd) zijn een upgrade van de standaardkniebeschermers. Terwijl de zachte kniebeschermers vaak worden gebruikt voor skateboarden of steppen, zijn de MTB-knieprotectoren voor kinderen van een heel ander kaliber.

Bij deze kniebeschermers is alles gericht op bescherming van de gevoelige knieën op trails en downhillparcours.

De functionele materialen zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid tijdens het pedaleren en zijn ook op warme zomerdagen voldoende ademend.

Om de energie van een klap te minimaliseren, hebben de knee guards robuuste kunststof cups en schokabsorberende schuimstof inlays die bij een val hard worden en daarna terugkeren in hun oorspronkelijke vorm.

Zo bieden de kniebeschermers precies de juiste mate aan bewegingsvrijheid tijdens het trappen en bescherming bij een val.

Een knieprotector wordt doorgaans met behulp van klittenband en elastische bandjes bevestigd. Hierdoor kunnen ze individueel worden aangepast en bieden ze veel bewegingsvrijheid.


Elleboogprotectoren voor kinderen - armbeschermers voor op de mountainbike

Wat kniebeschermers voor de knieën zijn, zijn elleboogbeschermers voor de ellebogen. In ons assortiment vind je echter geen gewone beschermers met lichte schuimstofpadding, die je draagt op een skateboard op stuntstep. De beschermers die wij verkopen zijn aangepast op de MTB-sport.

De functionele materialen van elleboogbeschermers zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid en hinderen je niet tijdens het fietsen. Bovendien zijn ze goed ademend, zodat ook hete dagen in het bikepark geen probleem zijn.

De elleboogprotectoren voor kinderen zijn voorzien van robuuste kunststof cups en schokabsorberende schuimstofpaddings. Deze worden hard bij een klap of val en keren daarna terug in hun oorspronkelijke vorm. Een ideale combinatie van bewegingsvrijheid op de fiets en een effectieve elleboogbescherming bij een val.

Elleboogbeschermers worden bevestigd met behulp van klittenband en elastische bandjes. Hierdoor zijn ze individueel aanpasbaar.


Protectorenvest, protectorenjack, protectorenshirt - bescherming rondom voor het bovenlichaam

Voor een goede bescherming van het bovenlichaam zijn er speciale protectorenvesten, protectorenjassen en protectorenshirt voor kinderen.

Ze hebben een schokabsorberende schuimstof-padding en robuuste kunststof platen die de energie van een klap op val opnemen en verdelen over een groot oppervlak.

Protectorenshirts voor kinderen zijn op borst, rug en schouders voorzien van protectoren. Protectorenshirt zijn vooral populair bij enduro-bikers. De fijne, ademende materialen zijn namelijk aangenaam tijdens een klimpassage.

Kinder-protectorenjassen daarentegen zijn duidelijk robuuster en bieden een zeer effectieve bescherming rondom met protectoren op borst, rug, schouders (en bij modellen met lange mouwen ook ellebogen). Dit type bescherming wordt vooral bij downhill gebruikt.

Kinder-protectorenhesjes hebben geen mouwen en focussen zich op een effectieve bescherming van borst en rug.


Neck braces voor kinderen - nekprotectoren voor Full Face Fun!

Een kinder-neckbrace of nekprotector voor kinderen is een speciale nekbeschermer die wordt gebruikt bij downhill MTB.

Het is een ring die op de schouders wordt bevestigd. Hij rust op de borst en bovenrug, zodat er voldoende stabiliteit ontstaat.

Als je een integraalhelm opzet en deze naar achteren op de rug of naar voren op de borst laat kantelen, is er geen natuurlijke begrenzing van deze beweging. Bij een val loop je gevaar de halswervelkolom te blesseren.

Een neckbrace voor kinderen biedt 360° begrenzing voor overstrekking van de wervelkolom. Als je een nekbeschermer draagt, kunnen je hoofd en hals niet onbeperkt naar voren, achteren of opzij bewegen. Dit voorkomt gevaarlijke verwondingen aan de nekwervelkolom.

Bij downhill races overal ter wereld behoren nekbeschermers daarom inmiddels tot de absolute standaard.


Met deze praktische tips zou je de juiste beschermende uitrusting voor je kind moeten kunnen vinden. We helpen je graag verder om de perfecte beschermende kleding voor je kind te vinden! Neem gerust contact met ons op!

In ons assortiment vind je een groot assortiment kinderprotectoren voor meisjes en jongens, in alle maten, kleuren en prijsklassen van bekende merken als iXS, FOX, O'NEAL en LEATT. Ontdek ons assortiment en bescherm je kind zodat hij of zij veilig de trail op kan.