• Sorteren:
  • meer filters minder filters

5 zoekresultaten

Urban Lifestyle schoenen – fietsschoenen voor City, Commuting en elke dag

Voor dagelijkse ritjes hoef je niet direct highend-fietsschoenen met carbon zool te kopen. Juist daarom hebben we een assortiment met veelzijdig te gebruiken fietsschoenen in sneakerlook, geschikt voor flat pedals of systeempedalen.

Urban fietsschoenen zijn vooral: onopvallend. Door de casual sneakerlook doen ze niet meteen denken aan fietsschoenen. Je kunt ze ook prima op je werk dragen, op school of als je even een terrasje pakt. Dit maakt de schoenen veelzijdig inzetbaar.

Het voordeel van City fietsschoen is echter dat ze speciaal zijn gemaakt voor gebruik op de fiets. De meeste Lifestyle fietsschoenen in ons assortiment zijn zogenaamde Flat Pedal schoenen die je met standaardpedalen of MTB-pedalen met metalen pins kunt gebruiken. Dankzij de speciale rubbermix hecht de zool beter aan de pedalen dan standaardsneakers. Vooral de STEALTH zolen van FIVE TEN en de TERREX zolen van ADIDAS staan bekend om hun slipvrije rubberzolen die ook op gladde ondergrond en natte pedalen stevige grip bieden.

In ons assortiment vind je echter ook Urban fietsschoenen met ‘klick‘, oftwel een bevestigingsmogelijkheid voor een pedaalsysteem. In de zool zitten twee parallel lopende metaalboringen die met schoenplaatjes en een MTB-pedaal te combineren zijn. Dit is vooral interessant als je lange afstanden fietsen en efficiënt door de stad wilt trappen.

In tegenstelling tot standaard fietsschoenen zijn de zolen van city-fietsschoenen zachter. Met ultrastijve carbon zolen van hoogwaardige fietsschoenen zijn lange wandelstukken onaangenaam - en precies daar zit het voordeel van de fietsshoen voor elke dag. Deze schoenen hebben namelijk een zachter zool van rubber, die ook tijdens lange wandelstukken comfortabel is en elke beweging volgt.

Urban fietsschoenen zijn het beste uit beide werelden. Veelzijdig te gebruiken, optimale grip op de pedalen en ook het nodige comfort tijdens het wandelen.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan Urban bikeschoenen voor dames en heren, flat pedals en klikpedalen in alle gangbare maten, kleuren en prijsklassen van bekende fabrikanten als FIVE TEN, adidas, CHROME, ION etc.