Stelvio over the years – met de REVEAL PLUS terug naar de Stelviopas

"Hij die de Stelvio bedwingt, is een echte koning!"

Een mix van weemoed en trots begeleiden de herinneringen aan de momenten van toen. Maar twijfelen aan jezelf behoort tot het verleden. Met de triomfgeluiden in de oren gaan we met de REVEAL PLUS terug naar de Stelviopas. Wat telt is de pure vreugde en het gevoel van trots. Het uitzicht op de top is uniek en onbetaalbaar.
Foto: Paul Masukowitz / Video: El Flamingo

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.

Chasing Memories – de terugkeer naar de favoriete pas

Vroeger op een stalen ros, tegenwoordig op een moderne elektrische racer.
reveal plus magazin bildtext 01 jpg

Pas: Stelvio/Stilfser Joch – de hoogste bergpas van Italië
Hoogste punt: 2757 meter
Route Bormio - Stelvio: 20,8 km
Hoogtemeters: 1532 meter
Gemiddeld hellingspercentage: ca. 8%
Bike: REVEAL PLUS
Aandrijving: Mahle X20
Accu: 250 Wh

„Dit is mijn dag! Ik mag dan kracht missen, ik mag dan een gebrek aan uithoudingsvermogen hebben, ik mag dan een gebrek aan jeugdige bite hebben, maar het gevoel van een mooie cadans en de rijwind langs mijn benen drijft me naar nieuwe hoogten. Dit is mijn dag, dit is mijn Stelvio.“

- Jürgen, 66, gepassioneerd wielrenner

„Dit is mijn dag! Ik mag dan kracht missen, ik mag dan een gebrek aan uithoudingsvermogen hebben, ik mag dan een gebrek aan jeugdige bite hebben, maar het gevoel van een mooie cadans en de rijwind langs mijn benen drijft me naar nieuwe hoogten. Dit is mijn dag, dit is mijn Stelvio.“

Wat telt is de passie

De liefde voor het fietsen is nog even groot als toen, de prachtige panoramische weg nog even krachtrovend als vroeger. 48 adembenemende haarspeldbochten liggen in het verschiet met een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 8%. Een blik vooruit toont zweetdruppels en een zware ademhaling. De laatste keer dat hij deze pas bedwong was meer dan 30 jaar geleden. Zijn conditie was anders, de pas net zo uitdagend en de liefde voor het wielrennen net zo voelbaar.

Op jacht naar herinneringen

In het verleden ging het hem om de beste prestaties. Als eerste de top bereiken, doorgaan en altijd aan kop rijden. Altijd gericht op performance, soms misschien een beetje verbeten. Hij voelt wat hem toen dreef. De kick van het aanpakken van zo'n uitdagende pas is om jezelf tot het uiterste te drijven en boven jezelf uit te stijgen. De gedachte dat het vandaag eerder plezier en voldoening zullen zijn die hem drijven brengt een glimlach op zijn gezicht.

De vooruitzichten zijn veelbelovend

Na ruim de helft van de pas volgt een haast eindeloos recht stuk dat nooit lijkt te eindigen. Kenners weten dat dit nog lang niet het einde is. Dan volgt er een ongelooflijk uitzicht op de imposante bergen. Nu nog een stuk. Nu uitgeput zijn is geen nederlaag. Absoluut niet. Het feit dat hij vandaag met een e-racefiets van start is gegaan, betekent niet dat de pas minder van hem vraagt dan toen.

Moed en zelfvertrouwen winnen uiteindelijk.

Het bereiken van de top geeft een gevoel van pure euforie. Trots overspoelt hem en vult het moment. De terugkeer naar de favoriete pas was anders dan toen. De REVEAL PLUS heeft hem nieuwe mogelijkheden geboden en de herinneringen aan vroeger doen herleven.

De bike

reveal plus magazin bildtext 02 bike jpg

REVEAL PLUS

Beleef race-performance op een e-racefiets met verborgen kracht die je voortstuwt.

Bekijk de REVEAL PLUS

Cyclestories

United in Passion

Lees meer

Trainingskamp op Mallorca

Lees meer