• Sorteren:
  • meer filters minder filters

63 zoekresultaten

Fietsbodywarmers ovor racefiets, MTB en trekkingbike

Te koud voor een jersey, te warm voor een fietsjack – bij deze omstandigheden is een fietsbodywarmer ideaal! Zo’n vest biedt goede bescherming tegen de kou, maar is niet zo warm als een jas. Aangezien elke tocht anders is, is er ook bij fietsbodywarmers een groot aanbod. Zo vind je de ideale bodywarmer voor jouw gebruiksdoel! Er zijn bodywarmers die je tegen de koude rijwind beschermen, waterdichte regenbodywarmers voor tijdens een wolkbreuk, warme thermobodywarmers voor koude dagen en divers inzetbare softshell bodywarmers voor sport en dagelijks gebruik. Ook zijn er bodywarmers die klein opvouwbaar zijn en in de zak van je jersey passen – bij een spontane wolkbreuk of frisse etappe heb je ze snel bij de hand.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fietsbodywarmers voor dames en heren in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses van bekende merken zoals VAUDE, GORE WEAR, ENDURA und Co. Er zijn zowel fietsbodywarmers met een winddichte membraan (bijv. GORE WINDSTOPPER, VAUDE WINDPROOF etc.) als lichte regenbodywarmers en bodywarmers van elastisch softshell materiaal. Bekijk ons aanbod!

Winddichte windbrekers tegen de koude rijwind

FBij tochten met veel wind is een bodywarmer met een geïntegreerde membraan aan te bevelen. Elke membraan is anders – er wordt verschil gemaakt tussen winddicht, windafstotend, waterdicht en waterafstotend. De winddichte membraan van een fietsbodywarmer helpt vooral het ‘windchill-effect‘ tegen te gaan. Door dit effect voelt de luchttemperatuur door de toenemende windsterkte steeds kouder aan – bijv. bij een luchttemperatuur van -5°C en een matige wind, ligt de gevoelstemperatuur al snel bij -18°C. Hier wordt dus een bodywarmer met een geïntegreerde winddichte membraan aanbevolen die het binnendringen van een luchtstroom verhindert. Winddichte membranen beschermen je zo tegen de rijwind en tegen snel afkoelen. Bekende winddichte membranen zijn bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER en VAUDE WINDPROOF.

Fietsbodywarmers met een windafstotende membraan kunnen het binnendringen van wind niet volledig verhinderen, maar bieden wel lichte bescherming tegen de koude wind. Ze zijn derhalve geschikt voor windstille dagen, licht rijwind en licht regen en opspattend water.

Waterdichte regenbodywarmers voor regenachtig weer

Als je op regenachtige dagen op pad gaat en ook graag door de plassen rijdt, is een fietsbodywarmer met een waterdicht of waterafstotende membraan aan te bevelen. Voor opspattend water en licht regen kun je kiezen voor een waterafstotende membraan. Het vocht druppelt zo aan het oppervlak naar beneden. De waterafstotende fietsbodywarmer is echter niet bestand tegen hevige, langdurige regen.

Als je bij hevige regen rijdt, is een fietsbodywarmer met een waterdichte membraan aan te bevelen. Door de waterdichte membraan en de getapte naden kan het regenwater niet zo snel in het materiaal binnendringen. De regenbodywarmer houdt je ook flinke regen droog. Als vuistregel geldt: hoe meer regen, hoe hoger de waterkolom van de membraan moet zijn. Bij sterke regen kun je echter kiezen voor een waterdichte regenjas. Bekende waterdichte membranen voor fietskleding zijn bijvoorbeeld GORE-TEX, VAUDE CEPLEX, VAUDE SYMPATEX en JACK WOLFSKIN TEXAPORE.

Softshell bodywarmers - lichte beschutting tegen wind en regen

Het softshell materiaal verovert steeds meer de markt. Het gaat hier om zeer elastisch, zacht materiaal met windafstotende en waterafstotende eigenschappen, dat aangenaam aanvoelt en jouw beweging volgt. Met een geïntegreerde membraan zoals GORE WINDSTOPPER wordt het softshell materiaal zelfs winddicht. Aangezien het softshell materiaal zeer divers te gebruiken is, zijn softshell fietsbodywarmers echter allrounders. Of je ze nu dagelijks of tijdens het sporten gebruikt.

Van twee naar één: zip-off-jerseys en -jassen

Wie flexibel wil zijn bij wisselvallig weer zou kunnen kijken naar zogenaamde zip-off jerseys en fietsjassen. De mouwen zijn dan met een ritssluiting te verwijderen – wat resteert is een fietsbodywarmer. Een praktische oplossing voor iedereen die niet weet of het weer tijdens zijn tocht omslaat. Zip-off jassen en jerseys zijn er vaak ook met winddichte membranen – ze beschermen je eveneens tegen de koude rijwind. Let erop dat niet alle zip-off jassen of jerseys tot een bodywarmer om te vormen zijn. Sommige hebben geïntegreerde mouwen en veranderen, als je de mouwen eraf ritst in een jersey met korte mouwen.

Warme winterbodywarmers met wattering

Voor wie ook in het koude seizoen op de fiets zit, zijn er speciaal op de winter afgestemde fietsbodywarmers. In de winter kies je het best voor een bodywarmer die bijvoorbeeld van lekker warm fleecemateriaal is gemaakt of over een opgeruwde fleece-binnenkant voor nog meer warmte beschikt. Ook fietsbodywarmers die een wattering of voering hebben zijn aan te bevelen. Naast de klassieke vulling van echt dons, zijn er ook synthetische vullingen zoals PRIMALOFT of THINSULATE, die zich niet met vocht volzuigen, je tegen de kou beschermen en een hoge vulkracht hebben. Door de voering wordt de lichaamswarmte effectief vastgehouden en kun je ook op koude dagen lange fietstochten maken.

High Visibility fietsbodywarmers voor in de schemering en het donker

Voor een nog betere zichtbaarheid in de schemering en nacht is het aan te bevelen te kiezen voor een fietsbodywarmer in opvallende neonkleuren met talrijke reflecterende elementen. Daardoor ben je voor andere verkeersdeelnemers snelle waarneembaar. Veel van onze fietsbodywarmer zijn geschikt voor dit gebruiksdoel. Op onze website vind je een overzicht van reflecterend hesjes.


Winddichte windbreker, waterdichte regenbodywarmer, warme thermobodywarmer of divers inzetbare, ademende softshell bodywarmer – het aanbod aan fietsbodywarmers is groot. Voor jou is er vast wat bij! In de ROSE webshop vind je bodywarmers in alle maten en voor alle gebruiksdoelen – zowel voor racefiets, MTB als trekkingbike. Neem gerust een kijkje! Onze experts helpen je graag bij de keus voor de juiste fietsbodywarmer.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fietsbodywarmers voor dames en heren in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses van bekende merken zoals VAUDE, GORE WEAR, ENDURA und Co. Er zijn zowel fietsbodywarmers met een winddichte membraan (bijv. GORE WINDSTOPPER, VAUDE WINDPROOF etc.) als lichte regenbodywarmers en bodywarmers van elastisch softshell materiaal. Bekijk ons aanbod!