• Sorteren:
  • meer filters minder filters

34 zoekresultaten

Windjassen en windbrekers – goed beschermd op stormachtige dagen

Een goede winddichte fietsjas hoort bij de standaarduitrusting, van beginners tot profs. Zo’n jas biedt bescherming tegen de koude rijdwind en is snel paraat als het onderweg koud wordt. Er zijn nauwliggende winddichte bikejassen die de luchtweerstand reduceren en winddichte jassen voor MTB, trekking en dagelijks gebruik. In dit overzicht leggen we uit waar je bij de aanschaf van een winddichte jas op moet letten.

IIn ons assortiment vind je een groot aanbod aan windjacks voor dames en heren met winddichte windbreker membraan in alle standaard maten, prijsklasses en kleuren van bekende merken zoals ROSE, assos, Castelli, GORE WEAR, Craft, sportful en Shimano.

Wat is een windjack?

Een windbreker jas heeft een winddichte membraan. De membraan is een microporeuze kunststoflaag in het materiaal met microscopisch kleine perforaties die geen wind door het materiaal naar binnen laten dringen. Waterdamp, dat het lichaam bij sportieve activiteiten produceert wordt echter naar buiten afgevoerd. Een windjas voor fietsers beschermt je daarom op de fiets optimaal tegen de rijwind, is tegelijkertijd echter ook ademend. Een bekende membraan bij fietsjassen is bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER.

Ondanks hun winddichte membraan zijn windbreker jassen geen goed bescherming bij constante regen. Een winddichte membraan is weliswaar waterafstotend en houdt zo kleine hoeveelheden regen en opspattend water tegen. Bij toenemende regen volstaat dat echter niet. Een waterafstotende oppervlaktebehandeling van de windjas zorgt ervoor dat lichte regen niet in het materiaal kan binnendringen. Let er dus op dat een windjas tegen wind bescherming biedt, maar niet tegen de regen.

Welk windjack heb ik nodig voor op de racefiets?

Voor de racefiets zijn er winddichte fietsjassen voor dames en heren. Ze zijn nauwsluitend zodat de luchtweerstand zich reduceert en je over een optimale aerodynamica beschikt. Dankzij de winddichte membraan of het winddichte materiaal beschermt de jas jou bij afdalingen met tegenwind. Ideaal voor wielrenners zijn ook klein opvouwbare windjassen, die hieronder beschreven worden. Je zoekt nog meer fietsjassen voor tijdens het wielrennen? Kijk dan in de categorie Wielerjassen.

Winddichte jassen voor jouw MTB-tocht

Tijdens een snelle afdaling kan het ook koud worden – daar komen de windjassen tot hun recht! Een winddicht jack beschermt je op de mountainbike tegen de koude rijwind, vooral als het stormachtig is of je kort stopt. In tegenstelling tot een windjack voor wielrenners is een MTB-jas vaak losser gesneden en heeft vaak ritssluitingen onder de mouwen voor meer ventilatie evenals elastische inserts voor nog meer bewegingsvrijheid. Je zoekt een fietsjack voor de MTB-sport? Kijk dan bij onze MTB-jassen.

Windjack met afneembare mouwen

Te warm voor een jas, maar te koud voor een bodywarmer? Tijd voor de zip-off windbreker! Deze winddichte jas beschikt over ritssluitingen aan de bovenkant van de mouwen. Hiermee kun je de voorgevormde mouwen eenvoudig wegritsen. Wat rest is een winddichte bodywarmer of jersey. Een praktische mogelijkheid voor iedereen die graag flexibel blijft en bij wisselvallig weer onderweg is. In ons assortiment vind je passende zip off jassen – een verwijzing naar de zip-off-mogelijkheid vind je in de beschrijving van de jas.

Vouwbaar - flexibele windjassen, klein opvouwbaar

Vooral voor wie bergetappes rijdt, is een lichte windbreaker jas die klein opvouwbaar is en in een jerseyzak gestopt kan worden ideaal. Je kunt de jas zo snel uitpakken en aantrekken als je het koud krijgt – en ook weer snel in je zak stoppen als de temperaturen stijgen. Een licht windjas met een laag gewicht is een must-have voor maximale flexibiliteit. De meeste windjacks zijn klein opvouwbaar. Een aanwijzing hiervoor vind je in de beschrijving van het artikel.

Windjassen voor de winter

In de winter is de rijwind uiterst onprettig. Wie echter op koude dagen ook naar buiten wilt, trekt het best een geschikte winterjas aan om warm te blijven. Een fietswindjas is een goed idee voor dagen met een koude rijwind. Windjassen zijn echter niet geschikt voor de winter, kies daarvoor beter een jack dat naast een winddichte membraan ook een warme binnenvoering van fleece heeft of een kou-isolerende wattering van dons of synthetisch materiaal. Een groter aanbod aan thermojassen vind je hier.


We hopen dat we je met deze uitleg op weg konden helpen. Onze experts helpen je graag verder als je helemaal weet welke jas jij nodig hebt.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan windjacks voor dames en heren met winddichte windbreaker membraan in alle standaard maten, prijsklasses en kleuren van bekende merken zoals ROSE, assos, Castelli, GORE WEAR, Craft, sportful en Shimano.