• Sorteren:
  • meer filters minder filters

92 zoekresultaten

Thermojassen voor op de fiets voor koude dagen

Buiten is het koud, maar je wilt niet van je fietstocht afzien? Dan is een fietsjack voor het koude seizoen voor jou precies goed! Speciaal aangepast thermojacks bieden bij lage temperaturen de nodige warmte en beschermen je tegen de koude rijwind. Een wattering zorgt bovendien voor effectieve bescherming tegen de kou. In deze bijdrage laten we jou zien waarop je moet letten bij de aankoop van een thermofietsjas.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan thermojassen voor dames en heren in alle standaard maten en kleuren van bekende merken zoals JACK WOLFSKIN, VAUDE, ALÈ, GORE WEAR, MAVIC, NALINI, GONSO, ASSOS, ENDURA en ROSE.

Winddichte membranen – goed beschermd tegen rijwind en afkoelen

Koude rijwind is onprettig en let er daarom op dat een fietsjas je voldoende tegen de wind beschermt. In het ideale geval is de jas winddicht. Dit wordt bereikt door een membraan. De microporeuze kunststoflaag in het materiaal van de fiets houdt de wind tegen. Zo voorkom je het zgn. ‘windchill-effect‘ te reduceren. Door dit effect voelt de luchttemperatuur door de toenemende windsterkte steeds kouder aan – bijv. bij een luchttemperatuur van -5°C en een matige wind, ligt de gevoelstemperatuur al snel bij -18°C. Een winddichte membraan vind je in softshell jassen maar ook in winterjassen. Bekende winddichte membranen zijn bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER, WINDTEX van ALÈ, WINDPROOF van VAUDE en STORMLOCK van JACK WOLFSKIN.

Waterdichte membranen – geef de regen geen kans!

Als je niet alleen op stormachtige dagen onderweg bent, maar ook vaak met regen te maken hebt, moet je er in ieder geval op letten dat jouw thermofietsjas voldoende beschermd is tegen regen en opspattend water. Regenjacks beschikken over een microporeuze membraan van kunststof die in het materiaal is geïntegreerd en water tegenhoudt. Ook een waterafstotende oppervlaktebehandeling is mogelijk.

Een waterdichte membraan is een dunne kunststoflaag in het materiaal van de jas, waarvan de perforaties zo klein zijn dat regendruppels niet door het materiaal naar binnen kunnen komen. Zo houdt de jas jou droog. De perforaties zijn er ook voor om voor optimaal ademend vermogen te zorgen. Het overvloedige vocht dat je lichaam tijdens het sporten produceert verdampt door de microscopische perforaties. Een waterdichte membraan verhindert zo niet alleen het binnendringen van regenwater naar buiten, maar zorgt ook voor ademend vermogen voor een ideaal lichaamsklimaat. Bekende waterdichte membranen zijn o.a. GORE-TEX, CEPLEX van VAUDE en TEXAPORE van JACK WOLFSKIN.

Een waterafstotende oppervlaktebehandeling kan in tegenstelling tot een waterdichte membraan minder goed water tegenhouden. Na een zekere tijd of bij sterke regen kan het water door de coating dringen. Een waterafstotende oppervlaktebehandeling is derhalve ideaal als je alleen bij lichte regen onderweg bent of je tegen opspattend water wilt beschermen. Bij sterkere neerslag raden we een regenjas aan met een waterdichte membraan.

Softshell – allrounders voor dagelijks gebruik

Het materiaal softshell is zeer geliefd. Waarom ook niet? Het materiaal is zeer elastisch, beschik over een winddichte membraan zoals GORE WINDSTOPPER, beschermt je tegen lichte regen, opspattend water, is prettig zacht op de huid en volgt elke beweging. De ideale combinatie voor dagelijkse tochten en trips in het weekend!

Softshell jacks stoten alleen het water af. Dat betekent dat ze je alleen tegen lichte regen en opspattend water beschermen. Een nog groter aanbod aan softshell jassen vind je hier.

Wattering – extra warmte in de winter

Voor zeer koude dagen beschikken functionele thermojassen vaak over een wattering om je warm te houden. Die kan bestaan uit echte veren en dons of een wattering van synthetisch materiaal zoals primaloft van polyester, dat erg geliefd is.

De klassieke donsvoering biedt de optimale combinatie van beschutting tegen de kou en een kleine omvang. Hoe hoger de vulkracht van het dons, hoe beter de isolerende eigenschappen. Het enige probleem bij dons is dat je tijdens het wassen op moet passen en het zodra het nat is, zijn isolerende eigenschappen verliest.

Een wattering van synthetisch materiaal is daarentegen onderhoudsarmer en ook in natte toestand nog isolerend. Het materiaal beschikt over een vergelijkbare vulkracht, is licht en klein opvouwbaar – maar het heeft minder goede isolerende eigenschappen dan echt dons.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan donsjassen en winterjassen met een synthetische wattering.

Praktische features voor functionele jassen

Capuchon: als jij je fiets dagelijks gebruikt, is het handig dat je winterjas ook over een capuchon beschikt. De capuchon van je outdoorjas beschermt kwetsbare lichaamsdelen tegen de kou, afkoelen, wind en regen. Winterjassen voor fietsers die eerder sportief actief zijn en een helm dragen, beschikken doorgaans niet over een capuchon, maar over een hoge, staande boord om hals en nek te beschermen.

Fleece: Gvooral op koude dagen is een warme en zacht binnenvoering een goede keuze. Populair is vooral fleece omdat het enerzijds de warmte vasthoudt en anderzijds lekker warm op de huid is. Veel winterjassen beschikken derhalve over een fleece binnenvoering.

Reflecterende elementen: vooral als je veel in het donker of de schemering onderweg bent, moet je thermojas over grote, reflecterend elementen beschikken. Door de reflectie word je sneller door andere verkeersdeelnemers gezien. In het ideale geval is jouw sportjas bovendien van hi-viz kleuren om je nog beter zichtbaar te maken. Hier vind je onze reflecterende jassen.


Met deze praktische tips vind je gegarandeerd een passende jas voor de koude dagen op de fiets. Als je precies weet welke fietsthermojas bij jou past, helpen onze experts jou graag verder. Neem gerust contact met ons op!

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan thermojassen voor dames en heren in alle standaard maten en kleuren van bekende merken zoals JACK WOLFSKIN, VAUDE, ALÈ, GORE WEAR, MAVIC, NALINI, GONSO, ASSOS, ENDURA en ROSE.