• Sorteren:
  • meer filters minder filters

54 zoekresultaten

De perfecte regenjas voor op de fiets

Buiten regent het hevig, maar je wilt toch graag een rondje rijden? Of ben je op pad en word je verrast door een regenbui? Hier komt de regenjas tot zijn recht. In elke goede uitrusting van een outdoorsporter hoort een waterdicht en ademend regenjack waarmee ook lange tochten in constante regen geen probleem vormen.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fietsregenjassen voor dames en heren in alle standaard maten, prijsklasses en kleuren – van klassiek zwart of blauw tot goed zichtbare hi-viz kleuren zoals neon geel. Bekijk ons aanbod aan regenjacks van bekende merken zoals GORE WEAR, ENDURA, VAUDE, JACK WOLFSKIN, ROSE enz.

Hoe werkt een regenjas?

Bij fietsregenjassen wordt in de meeste gevallen een membraan gebruikt. Daarbij gaat het om een microporeuze kunststoflaag die in het materiaal is geïntegreerd.

De microporeuze membraan in de jas heeft microscopisch kleine gaatjes. Deze zijn kleiner dan regendruppels zodat water niet door het membraan naar binnen kan komen. De waterdamp die de huid bij het zweten afgeeft, kan echter door de microscopisch kleine gaatjes naar buiten ontsnappen – dit is het ademende vermogen van de membraan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende laminaten van een regenjack. Gangbaar is het 2-laags-, 2,5-laags- en 3-laags-materiaal. Bij 2-laags-membranen zijn membraan en bovenmateriaal tot een laminaat gelast. De binnenvoering van bijvoorbeeld meshmateriaal wordt nu bevestigd. 3-laags-membranen daarentegen zijn gelast van membraan, bovenmateriaal en binnenmateriaal. 2,5-laags membranen hebben geen volledige laag als bovenmateriaal maar alleen een beschermende laag.

Veel regenjassen hebben een waterafstotende oppervlaktebehandeling die aanvullend aan de membraan of in plaats van de membraan wordt toegepast. Het bovenmateriaal wordt dan van een coating voorzien of daarmee behandeld, zodat het materiaal waterafstotend wordt. Het water parelt zo af op het oppervlak en kan niet in het materiaal binnendringen. Een oppervlaktebehandeling of coating zijn meestal niet langdurig waterafstotend omdat ze aan slijtage onderhevig zijn.

Wanneer is een regenjack waterdicht?

Om de waterdichtheid van een regenjas te bepalen, wordt de zgn. waterkolom gebruikt. Daarbij wordt een buis op het materiaal geplaatst die met water wordt gevuld. Bij deze test wordt gemeten hoeveel water het materiaal tegenhoudt, voordat de eerste druppels door het materiaal heengaan. Als het materiaal bijv. 5000 mm water tegenhoudt voordat er water door het membraan komt, wordt van een waterkolom van 5000 mm gesproken. Op winderige dagen drukt de regen het vocht nog krachtiger tegen het materiaal – dan is een hogere waterkolom nodig. Ook als je met een rugzak op fietst, worden hogere eisen gesteld.

Let er bovendien op dat de regenjas over getapete naden beschikte. Anders dringt het vocht niet door het materiaal, maar bij de naden naar binnen. Een fietsjack met getapete naden beschermt je tegen regen en opspattend water. De regenjacks in ons assortiment zijn door de fabrikanten precies hiervoor ontwikkeld. Over de passende waterkolom hoef je je geen zorgen te maken. Lees de productbeschrijvingen en vind eenvoudig de geschikte jas. Onze experts helpen je graag verder bij de keuze voor de passende jas.

Hoe moet ik mijn regenjas wassen?

Dat is bij elke jas anders. Lees de wasvoorschriften van jouw fietsregenjas er het beste even op na. Daar staat ook op welke temperatuur en met welke wasmiddel je de jas moet wassen zodat de waterdichtheid behouden blijft en het ademend vermogen in stand blijft.

Speciaal voor regenjacks met membranen zijn er ook wasmiddelen die geen resten achterlaten en de poriën van de membranen niet verstoppen. Ons assortiment aan wasmiddelen voor regenjassen vind je Hier vind je impregneersprays en impregneerwasmiddelen voor het reactiveren van de regenbeschutting van jouw fietsjas – hardschelljack, softshelljack of gevoerde thermojas.

Wat trek ik onder mijn regenjack aan?

Een fietsregenjas is een functioneel kledingstuk voor slecht weer. Het is vooral belangrijk – naast waterdichtheid – te letten op ademend vermogen van de jas. Om dit ademend vermogen te kunnen waarborgen, is het aan te beleven onder de waterdichte jas een laag te dragen die eveneens ademend is.

Het klassieke katoenen shirt neemt vocht en zweet van de huid op en kan vocht slechts moeizaam afvoeren. Het shirt zuigt zich snel vol en zorgt voor warmte, gevolgd door snel afkoelen.

Een ademend, functioneel shirt of een ademende wielerjerseys daarentegen bieden dankzij functionele vezels, die zich niet met vocht volzuigen, een snelle afvoer van vocht naar de volgende laag. In het ideale geval draag je dus onder je regenjas een ademende, functionele laag.

Welke regenjas kies ik voor welk gebruiksdoel?

Afhankelijk van waar je met je fiets onderweg bent, stel je andere eisen aan een water- en winddichte fietsregenjas. Hier geven je enkele tips welke features voor welk gebruiksdoel in aanmerking komen:

Welke regenjas voor op de MTB? Mountainbikers wensen tijdens hun tochten vaak los gesneden MTB-regenjassen om van maximale bewegingsvrijheid te kunnen genieten. Door het opspattend water, bijv. als je door een plas rijdt, is vooral de onderste rug blootgesteld aan vuil en water. Een verlengd achterpand kan hulp bieden.

Welke regenjas voor op de racefiets? Snelheidsfans op de racefiets kiezen meestal voor nauwsluitend en zeer lichte fietsjassen. Door de nauwsluitende pasvorm die speciaal op heren of dames is afgestemd, zit de jas als gegoten en wappert deze niet in de wind. Handig tijdens snelle afdalingen! Interessant voor lange racetochten zijn ook regenjacks die klein opvouwbaar zijn en je, als je ze niet gebruikt, in de zak van je jersey stopt.

Welke regenjas voor dagelijks gebruik? Wie buiten altijd optimaal tegen wind en regen beschut wil zijn, kiest een regenjas die probleemloos over zijn kleding past. Bovendien is een capuchon belangrijk! Vooral in het openbare verkeer is het aan te raden op grote, reflecterende elementen. Misschien moet je i.p.v. een zwarte jas ook eens denken aan een jack in hi-viz kleuren zoals neon-geel. Zo ben je nog beter zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers.

Regenjacks zonder schadelijke chemicaliën – milieuvriendelijk fietsen

Vroeger werden er bij de productie van outdoorjassen vaak schadelijke chemicaliën gebruikt om ze vuil- en waterbestendige eigenschappen te bieden. Veel fabrikanten letten inmiddels bij de productie van functionele jassen op een milieuvriendelijke productie en duurzame materialen. Voorloper hierin zijn merken zoals VAUDE en JACK WOLFSKIN. Als een jas milieuvriendelijk is geproduceerd, wordt daar in de beschrijving op gewezen.

Klein opvouwbare regenjassen – handig voor onderweg

Populair bij wielrenners die ook bij slecht en wisselvallig weer in het zadel springen, is de regenjas die klein opvouwbaar is. Zulke lichte jassen zijn gemakkelijk mee te nemen en stop je eenvoudig in een zak van je jersey of de fietstas. Zo heb je de water- en winddichte performance regenjas snel bij de hand als het weer omslaat en je in een regenbui terechtkomt. Ideaal voor iedereen die onderweg flexibel wil zijn!


Met deze handige uitleg en tips kan er eigenlijk niks meer mis gaan! In de ROSE webshop vind je precies de juiste wielerjas voor elk gebruiksdoel. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fietsregenjassen voor dames en heren in alle standaard maten en kleuren – van klassiek zwart of blauw tot goed zichtbare hi-viz kleuren zoals neon geel. Bekijk ons aanbod aan regenjacks van bekende merken zoals GORE WEAR, ENDURA, VAUDE, JACK WOLFSKIN en ROSE.