Fleecejacks - warm en comfortabel

de klassiekers voor dagelijks gebruik en tijdens het sporten

Op het kantoor, tijdens het fietsen, in de supermarkt en thuis – het fleecejack is uit ons leven niet meer weg te denken. De jas houdt je op frisse dagen prettig warm, is veelzijdig inzetbaar en overtuigt met een heerlijk zacht draagcomfort. Bekijk ons assortiment aan fleecejacks met en zonder capuchon voor dames en heren in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses van bekende merken zoals Jack Wolfskin en VAUDE.

Fleecejas - wat is dat?

Fleecejassen zijn gemaakt van het bekende fleecemateriaal. Dat is een synthetisch veloursmateriaal dat in de regel uit polyester bestaat. Door het opgeruwde oppervlak is het materiaal vooral bekend vanwege het hoge warmte-isolerende vermogen. Bovendien is fleece zeer licht, robuust, elastisch, sneldrogend en zacht op de huid. De ideale combinatie dus, voor draagcomfort op koude dagen.

Afh. van de behandeling van het fleece en de dikte van het materiaal bieden fleecejassen een verschillende mate aan isolatie. Ter illustratie dienen de jassen van JACK WOLFSKIN die wij in ons assortiment hebben. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen NANUK 100, NANUK 200 en NANUK 300. De materiaaldichtheid blijkt hier uit de naam. Waar NANUK 100 een dichtheid van 100 - 150 g/m² heeft, is dat bij NANUK 300 zelfs 300 - 400 g/m². Hieruit blijkt dat niet al het fleece hetzelfde is. Afhanklijk van het materiaal heb je dus meer of minder bescherming tegen de kou.

Klassiek fleecemateriaal bestaat uit een buiten- en binnenkant van polyester. Er zijn ook fleecesoorten zoals bipolar fleece dat een grovere oppervlaktestructuur heeft, of high loft fleece materialen met een zeer lange, donzige buitenkant. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fleecejassen in verschillende dichtheden en moderne designs.

Wanneer moet ik een fleecejas aantrekken?

Fleecejassen zijn veelzijdig inzetbaar. Als je een fleecejas met een lage materiaaldikte kiest, is deze ook zeer geschikt als overgangsjas of voor koele zomeravonden. Weer andere varianten en modellen van dikker fleecemateriaal bieden aangename warmte die je ook in winter, bij outdoor activiteiten of als middelste laag kunt gebruiken.

Welk fleecejack past in mijn Jack Wolfskin jas?

Sommige merken zoals Jack Wolfskin bieden outdoorjassen aan die over een geïntegreerd ritssysteem beschikken waaraan je een Jack Wolfskin binnenjas kunt bevestigen. Zo kun je jouw outdoorjas snel en eenvoudig met een warme binnenjas combineren in een hybride jas, die niet alleen met de fleece-binnenkant warmte biedt, maar ook tegen wind en water beschut is. Zeer populair zijn daarbij binnenjassen van fleecemateriaal. In onze beschrijvingen vermelden we wanneer een jas geschikt voor de bevestiging in een outdoorjack met een ritssluiting - je vindt dan de vermelding "SHORT ZIP System", "REGULAR ZIP System" of "LONG ZIP System". Let erop dat de binnenjas alleen met een buitenjas compatibel is die over een identiek ritssysteem beschikt. Als je het niet zeker weet, helpen onze experts je graag verder bij de keuze voor een passende binnenjas.

Welke features moet mijn fleecejack hebben?

Afhankelijk van het gebruiksdoel zijn er verschillende features die jouw outdoor-fleecejack nog waardevoller maken. Enkele praktische features die je bij de aankoop van een fleecejack kunt overwegen, vind je hier:

Capuchon - sommige fleecejacks beschikken over een vaste capuchon. Zo biedt de jas extra warmte bij je nek en hoofd.

Duimlussen - sommige fleecejacks hebben bij de mouwen een duimlus. Zo’n lus zorgt ervoor dat de wind niet zo krachtig in de mouwen kan waaien. Deze windkering wordt vooral bij fleecejacks gebruik die voor outdoor-activiteiten gedragen worden.

Milieuvriendelijk geproduceerd - de trend verschuift steeds meer naar grondstofsparende productie van textiel. Talrijke merken kiezen bij de productie van hun materialen voor recycling. Zo ontstaat het polyester voor de productie van fleecemateriaal bijvoorbeeld uit de verwerking van gebruikte PET-flessen of andere afvalstoffen. Vooral merken zoals VAUDE staan bekend om hun hoge eisen op het gebied van milieuvriendelijke textielproductie.


Je hebt nog niet een jas van heerlijk warm fleece? Dan wordt het de hoogste tijd! Profiteer van een licht jas voor dagelijks gebruik en outdoor activiteiten. Je wilt hem niet meer uittrekken! In de ROSE webshop vind iedereen de perfecte jas. Bekijk ons assortiment aan fleecejacks met en zonder capuchon voor dames en heren in alle standaard maten, kleuren en prijsklasses van bekende merken zoals Jack Wolfskin en VAUDE.