• Sorteren:
  • meer filters minder filters

69 zoekresultaten

Functionele wielerjassen voor snelheidsfans

Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding! Om optimaal voor je volgende tocht te zijn uitgerust, moet je niet alleen over een hoogwaardige fiets beschikken, maar ook in functionele wielerkleding investeren. De passende wielerjas mag sowieso niet ontbreken! Vanwege de sportieve pasvorm en de elastische materialen zijn de racejassen nauwsluitend. Wielrenners hebben graag lichte jassen, omdat deze hun bewegingen volgen en minder in de wind wapperen. De ergonomische pasvorm zorgt bovendien voor een betere aerodynamica.

In de ROSE webshop vind je wielrenjacks in verschillende uitvoeringen – van waterdichte regenjacks (bijv. met GORE-TEX membraan) en winddichte windjacks (bijv. met GORE WINDSTOPPER membraan) tot warme thermojassen. Bekijk het assortiment aan wielrenjacks voor dames en heren in alle standaard maten en kleuren van bekende merken zoals GORE WEAR, ENDURA, Castelli, ROSE en ASSOS.

Winddichte wielrenjassen als bescherming tegen de koude rijwind

Bij hoge snelheden zorgt vooral de koele rijwind ervoor dat je snel afkoelt. De reden is vooral het zgn. ‘windchill-effect‘. Door dit effect voelt de luchttemperatuur door de toenemende windsterkte steeds kouder aan – bijv. bij een luchttemperatuur van -5°C en een matige wind, ligt de gevoelstemperatuur al snel bij -18°C. Een geïntegreerde winddichte membraan in de jassen gaat dit effect tegen en beschermt jou tegen afkoelen. Bekende winddichte membranen zijn bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER e VAUDE WINDPROOF.

Je zoekt naar een groter aanbod aan winddichte jassen? Neem dan een kijkje in de categorie Windjassen.

Waterdichte wielerjassen voor de volgende regenbui

Als je ook bij slecht weet niet zonder je fiets kunt, moet je kiezen voor een waterdichte wielerregenjas. Dankzij microporeuze en waterdichte membranen bieden deze regenjacks zeer effectieve bescherming tegen de regen. De regen kan door het membraan niet in het materiaal binnendringen, overvloedig vocht en warmte kan echter ongehinderd naar buiten toe verdampen. Zo heb je een prettig draaggevoel en blijf je ook bij een regenbui droog. Bekende waterdichte membranen in regenjacks zijn bijvoorbeeld GORE-TEX, GORE-TEX ACTIVE en GORE-TEX SHAKEDRY.

Een nog groter aanbod regenjacks voor het gebruik op de racefiets vind je in de categorie Regenjassen.

Softshell jassen – veelzijdige begeleiders voor koele dagen

Het softshell materiaal verovert steeds meer de markt. Het materiaal is winddicht, waterafstotend, lekker warm, licht, elastisch en heeft ademend vermogen – de ideale combinatie voor lichte bescherming tegen de wind en regen op de fiets. Jassen van softshell zijn vanwege hun veelzijdigheid geliefd en worden dagelijks gebruikt, ook tijdens het sporten. Een bekend softshell materiaal is bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER SOFTSHELL.

Je zoekt een groter aanbod aan softshelljacks? Dan kijk het best in de categorie Softshell jassen.

Winterjacks voor koude dagen

Ook koude dagen hoeven jou er niet te van weerhouden om op de fiets te stappen. Enkele thermowielerjassen beschikken over kou-isolerend materiaal of een warme binnenvoering om je tegen koude temperaturen te beschermen en warm te blijven. Met de juiste jas kun je zo onbekommerd ook in de winter trainen.

Nog meer fietsjacks van warm thermomateriaal, speciaal voor koude dagen vind je in onze categorie Thermojassen.

Praktische features voor jouw wielerjas

Enkele fietsjassen in het assortiment van ROSE hebben extra features die tijdens jouw tocht praktisch kunnen zijn. Hier vind je de belangrijkste:

Opvouwbare wielerjassen: zijn uiterst licht en zijn klein opvouwbaar. Deze regen- of windjacks zijn eenvoudig in de zak van je jersey op te bergen. In noodgevallen heb je ze als bescherming tegen weer of wind snel bij de hand. In de productbeschrijving vermelden we altijd of een jas klein opvouwbaar is en weinig weegt.

Wielerjassen - meer zichtbaarheid in het verkeer

Als de fietstocht langer duurt en je ook bij de schemering of in het donker met je fiets onderweg bent, moet je erop letten dat jouw fietsjas je zichtbaar maakt. Let er daarom op dat je jas over voldoende reflecterende elementen zoals logo’s en prints beschikt. Deze reflecteren directe straling van bijvoorbeeld een koplamp en maken jou zo zichtbaar. Er zijn ook ‘Hi-Viz’ wielrenjassen, die opvallende kleuren zoals neongeel hebben i.p.v. klassieke kleuren zoals zwart, aangevuld met reflecterende prints. Daardoor ben je beter zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers. Overtuig jezelf en zorg voor extra veiligheid!


Met deze handige tips aan de hand vind je bij ons gegarandeerd de passende jas. Bekijk onze highlights en rust je uit voor je volgende avontuur op de racefiets. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan wielerjacks voor dames en heren, in alle standaard maten en kleuren van bekende merken zoals GORE WEAR, ENDURA, Castelli en ASSOS.