Flat pedal schoenen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

21 zoekresultaten

Flat pedal schoenen: Allrounders

Fietsschoenen voor dirt, freestyle en MTBHoge sprongen met de fiets, op volle snelheid door het terrein -. Of je nu op een dirtbike rijdt of op een mountainbike het bos onveilig maakt - flat pedal schoenen zijn een echt alternatief voor iedereen die geen pedalen met kliksysteem wil gebruiken. De schoenen zijn op het gebruik van platformpedalen afgestemd – ze beschikken dus niet over de bevestigingsmogelijkheid voor een kliksysteem. Ondanks dat bieden de FR schoenen maximale grip op het pedaal en gladde ondergronden. Aangezien je je voet razendsnel van het pedaal kunt nemen, bieden flat pedal schoenen meer veiligheid – precies juist voor MTB-instappers of technisch lastige passages.

In ons assortiment vind je een grote keuze aan schoenen voor het gebruik op platformpedalen. Bekijk ons assortiment van bekende merken zoals Five Ten, Shimano, ION evenals de populaire modellen Five Ten Freerider en VAUDE Moab!


De zool - de kern van alle flat pedal schoenen

De kern van alle MTB-schoenen voor flat pedals is de zool. Deze moet zowel op het flat pedal als tijdens wandelpassages op gladde en modderige ondergronden grip en een optimale krachtoverdracht bieden. De aard van de zool is daarom van groot belang. In de loop der tijd is de klassieke rubberen zool van de MTB-schoenen veranderd. Nieuwe rubbermixen hebben hun intrede op de markt gedaan. Innovaties uit de klimsport zijn ook bij fietsschoenen gebruikt. Zo zijn er inmiddels talrijke uitstekende rubbermixen en profielen die met veel grip op natte, modderige en gladde ondergronden kunnen overtuigen. Vooral de zolen van Five Ten en de Vibram zool staan bekend om hun goede grip.


Robuust, flexibel, slijtvast – MTB-schoenen moeten kunnen incasseren!

Wie zijn fiets in de disciplines Dirt, FR of MTB gebruikt, moet MTB-schoenen kiezen die zeer robuust zijn. Schoenen voor flat pedals zijn daarom in de regel van uiterst slijtvaste en stevige materialen. Het is dan niet erg als je op de trail eens een tak raakt.


Optimale houvast met het juiste sluitsysteem

Alleen als je schoenen goed stevig zitten, kun je bij het rijden de volledige kracht op het pedaal overbrengen. MTB-schoenen voor flat pedals volgen door de flexibele zool jouw bewegingen, worden daarbij niet gestoord door een klikverbinding en zitten strak om je voet. Een klassieke vetersluiting volstaat in de regel om optimale houvast van je voet in de schoen te waarborgen. Indien je meer houvast wenst, zijn er ook schoenmodellen die over een klittenbandsluiting of draaisluiting beschikken. Zo kun je de schoen nog nauwkeuriger aan je voet aanpassen.


Stylefactor - meer dan alleen een schoen!

Bij schoenen voor het gebruik op flatpedals is vooral belangrijk: de stylefactor! De schoenen verschillen daarom optisch sterk van standaard fietsschoenen voor het gebruik op de mountainbike. Ze verschijnen in een casual sneaker- of skaterdesign in trendy kleuren. Van klassiek zwart tot camouflage patronen – bekijk ons grote assortiment aan coole flat pedal schoenen van bekende merken zoals Five Ten (zeer populair is de Freerider collectie), VAUDE (met de bekende Moab collectie), Shimano, O'Neal en ION.

Heb je vragen over Flat Pedal schoenen?

Wat zijn de voordelen van Flat Pedal schoenen?
  • Met hun antislipzool bieden ze optimale grip op platformpedalen. Stalen pinnen op het pedaal kunnen dit effect nog versterken.
  • Je kunt met Flat Pedal schoenen fietsen op elke fiets met klassieke platte pedalen.
  • Je hebt de mogelijkheid om snel van de fiets te stappen bij hoge sprongen of avontuurlijke trails.
Waar moet je letten bij de aankoop van Flat Pedal schoenen?
  • Als je met je fiets door het bos wilt rijden, moet je ervoor zorgen dat ze zijn gemaakt van robuust materiaal dat zelfs door een uitstekende tak niet kan worden beschadigd.
  • Je moet de schoenen strak om je voet kunnen sluiten voor optimale stevigheid.