• Sorteren:
  • meer filters minder filters

18 zoekresultaten

Fietsschoenen voor de winter

Fietsschoenen met membraan en warme voeringOf je nu in de winter met de racefiets, MTB of trekkingfiets onderweg bent: hoogwaardige winterschoenen zorgen in het koude seizoen voor extra draagcomfort en warmte op de fiets. De isolerende materialen houden je warm en gaan koude voeten tegen. Precies wat je nodig hebt als je in de winter niet thuis wilt blijven!

Bekijk ons aanbod van warme dames- en herenwinterschoenen, deels met wind- en waterdichte GORE-TEX membraan, in alle standaard maten en van bekende merken zoals ROSE, Shimano, Northwave, Mavic, SIDI en Vaude. Er zijn zowel MTB- als raceschoenen voor de winter. Neem gerust een kijkje!


Waarom winterschoenen op de fiets?

Fietsschoenen voor de winter bieden anders dan standaardfietsschoenen meer isolatie. Alleen aan de vorm met de vaak hogere schaft of de neopreen rand aan de boord zie je dat deze modellen de kou op afstand moeten houden. Ook de gebruikte materialen zorgen voor maximale warmte voor koude voeten. Zo beschikken de meeste winterschoenen over een wattering of warme binnenvoering om koud voeten tegen te gaan. Vaak hebben de schoenen voor de winter ook een wind- en waterdichte membraan. Dit is een dunne kunststoflaag die tussen het robuuste bovenmateriaal en het warme binnenmateriaal is verwerkt. Door de miniperforaties in de membraan kan wind en water niet in de schoen binnendringen, maar de damp die door zweten ontstaat, kan door de perforaties ontsnappen. Door de membraan beschermen de fietsschoenen je nog beter tegen kou, wind en regenwater. De bekendste wind- en waterdichte membraan is de GORE-TEX membraan die in talrijke schoenen verwerkt is.


Raceschoenen voor de winter - snel onderweg in het koude seizoen

Om jouw voeten op de racefiets in de winter warm te houden zijn er speciale winterraceschoenen. Deze beschikken niet alleen over warme materialen en wind- en waterdichte eigenschappen maar ook over drie in een driehoek geplaatste boorgaten aan de zool voor de bevestiging met een pedaalsysteem met 3-gaats-standaard zoals Look Delta und Keo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action, Zero, X-Series (via 3-gaats-adapterplaat), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso en Time Impact.


MTB-winterschoenen – heersers over de trail, ook in de winter

Net zoals er speciale raceschoenen voor de winter zijn, hebben de bekende merken ROSE, GAERNE, SIDI, Shimano en Northwave ook MTB-schoenen ontwikkeld die jouw voeten op de fiets warm moeten houden. Bij mountainbike-winterschoenen is het uiterst belangrijk op een wind- en waterdichte membraan te letten zodat opspattend water en modder niet in het materiaal kan binnendringen. De MTB-schoenen voor de winter hebben een zool met twee parallele boorgaten voor de bevestiging van een pedaalsysteem met 2-gaats-standaard zoals Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB.


Overschoenen als alternatief

Alternatief of ter aanvulling op je fietsschoenen kun je in de winter of bij slecht weer natuurlijk ook gebruik maken van wind- en waterdichte overschoenen die je als beschermende laag over je schoenen aan kunt trekken. Zo parelt het water af en geraakt het niet in de schoenen. Onze overschoenen die vaak van warm en beschermend neopreen zijn gemaakt, hebben we in de categorie overschoenen voor jou op een rijtje gezet.


Welke sluiting komt in aanmerking?

Zodat de voet optimaal in de schoen zit, hebben de fabrikanten verschillende sluitsystemen bedacht. Afhankelijk van het type van de sluiting kun je ze ook tijdens het fietsen bedienen, bieden ze veel houvast bij de hak en helpen ze je aan een nog betere krachtoverdracht op de pedalen.

Klittenbandsluiting: een klittenbandsluiting aan je winterfietsschoenen is nauwkeurig instelbaar en zelfs ook tijdens het fietsen aan te passen. Je blijft niet zo snel aan naar beneden hangende takken hangen.

Gespsluiting: nog nauwkeuriger zijn fietsschoenen met gespsluitingen. Hierbij wordt een plastic onderdeel door een sluitsysteem geleid en op de millimeter nauwkeurig vastgezet. De sluiting kan nergens blijven hangen, biedt veel houvast en nog meer grip op de voet.

Draaisluiting (bijv. BOA of ATOP): winterschoenen met een draaisluiting bieden zeer nauwkeurige instellings- en aanpassingsmogelijkheden bij gelijkmatige drukverdeling op de hele voet. Vergelijkbaar met de klassieke veters wordt een metalen draad over de voet getrokken die met een draaisluiting in de lengte kan worden aangepast. Instelling is op de millimeter nauwkeurig mogelijk en ook tijdens het fietsen mogelijk.


Wat is voor mij de juiste zool?

Om ook in de winter een optimale krachtoverdracht op de pedalen te hebben, raden we aan geen geld te besparen bij de keuze voor de juiste zool. Van standaard rubberen zolen tot ultralichte en ultrastijve carbon elementen in composiet zolen is er een groot aanbod aan verschillende, stijve zolen beschikbaar. Hier een uitleg over de verschillen:

Rubberen zool: in standaard sportschoenen zijn in de regel rubberen zolen verwerkt. Door de hoge flexibiliteit bieden ze ook tijdens het lopen veel draagcomfort. Op flat pedals en glibberige ondergronden zorgt de rubberen zool voor optimale grip aangezien het rubber veel weerstand op het pedaal heeft. De rubberen zool vind je alleen bij MTB-winterschoenen.

Nylon zool: de klassieke nylon zool is vooral in instap- en beginnermodellen te vinden. Het nylon materiaal is harder dan rubber en zorgt voor een betere krachtoverdracht op het pedaal. Door de lagere flexibiliteit is de nylon zool echter minder prettig om op te lopen en biedt hij op glibberige ondergronden minder grip. Nylon zolen worden daarom bij MTB-winterschoenen in de regel met een profiel van slipvrij rubber voorzien.

Versterkte nylon zool: wie een nog betere krachtoverdracht op het pedaal wenst, kiest het best voor een mountainbikeschoen waarbij de nylon zool bij het pedaal over versterkingen van carbon of glasvezel beschikt. Door de hogere stijfheid rondom de pedalen kun je nog meer kracht op het pedaal uitoefenen. Profielblokken van slipvrij rubber zorgen bij MTB-winterschoenen voor grip voor als je loopt.

Carbon composiet zool: Wie een stijve zool zoekt kiest het best voor carbon composiet zolen. Dat zijn zolen die uit een mengsel van nylon en carbon bestaan. Daardoor beschik je over het beste uit twee werelden: meer stijfheid dankzij het carbon en een voordelige prijs en meer comfort door het nylon. Profielblokken van slipvrij rubber zorgen bij MTB-winterschoenen voor grip voor als je loopt.


Trek je fietswinterschoenen aan en spring op het zadel!

Bekijk ons assortiment van warme dames- en heren- winterschoenen, deel van wind- en waterdicht GORE-Tex materiaal, in alle standaard maten van bekende merken zoals ROSE, GAERNE, Shimano, Northwave, Mavic, SIDI en Vaude.

Heb je vragen over winterfietsschoenen?

Wat is het voordeel van winterfietsschoenen?
Wie ook in de winter op de fiets wil stappen, moet zorgen voor fietsschoenen voor de winter. De voordelen van winterfietsschoenen zijn duidelijk: ze houden je voeten warm en droog tijdens jouw fietstochten of woon-werkverkeer. Hier vind je een ruim assortiment schoenen voor de verschillende fietscategorieën.
Waar moet ik op letten als ik winterfietsschoenen koop?
  • Winterschoenen zijn vaak hoger om je enkels te beschermen tegen de koude temperaturen.
  • Let ook op een verwarmende voering, zoals wattering.
  • Je moet ook op zoek gaan naar een waterdicht buitenmateriaal om je voeten droog te houden tijdens je fietstochten.