Trekkingschoenen en touringschoenen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

51 zoekresultaten

De perfecte fietsschoenen voor trekking en tour

Schoenen voor trekkingtochten en fietsvakantiesFietstochten maken, erop uit trekken – wie bij een fietsvakantie of een gezellig tocht lange afstanden wil afleggen, heeft fietsschoenen nodig waarop je kunt vertrouwen. Speciaal voor outdoorgebruik zijn er daarom in onze webshop fietsschoenen die wat materiaal en features betreft precies op dit gebruiksdoel zijn afgestemd. Welke trekkingschoenen en fietssandalen voor jou de juiste zijn? Hier geven we jou advies! In ons assortiment vind je een groot aanbod aan heren- en damesfietsschoenen in alle gangbare maten van bekende merken zoals ROSE, Shimano, Mavic, Five Ten, VAUDE, Northwave en nog veel meer.


Fietsschoenen voor de zomer

Wie bij zomerse temperaturen geniet van fietstochten, moet er bij de keuze voor fietsschoenen op letten, dat er licht en ademende materialen gebruikt zijn. Zo kan overvloedige warmte en vocht snel afgevoerd worden zodat het kan verdampen. Er zijn eveneens fietssandalen met boorgaten voor de bevestiging van een pedaalsysteem. Met deze sandalen ben je ook op warme dagen prettig gekleed voor de volgende tocht.


Fietsschoenen voor de winter

Zodat je ook in de winter of bij slecht weer kunt fietsen, bieden enkele fabrikanten speciale fietsschoenen aan die je voeten op de fiets warm houden. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een lichte wattering om optimaal tegen de koud beschermd te zijn. Bovendien hebben winter fietsschoenen in de regel een wind- en waterdichte membraan die je beschermt tegen water, modder en de koude rijwind. Optioneel kun je ook in het koude seizoen gebruik maken van wind- en waterdichte overschoenen of waterdichte en lekker warme sokken dragen.


Fietsschoenen met of zonder pedaalsysteem?

De belangrijkste vraag bij de keuze voor de fietsschoen is de volgende: wil je fietsschoenen hebben die compatibel zijn met pedalen en een kliksysteem? Of heb je liever fietsschoenen zonder pedaalsysteem? Als je jouw voeten graag snel van de fiets wilt nemen of lagere loopstukken inplant, raden we fietsschoenen zonder bevestigingsmogelijkheid voor een pedaalsysteem aan. Deze hebben een doorlopende rubberen zool met een slipvast profiel en een speciale rubbermix die op het pedaal van je fiets en op glibberige ondergronden voldoende grip biedt en tevens flexibel is. Fietsschoenen zonder kliksysteem kun je ook prima tijdens een fietsvakantie dragen als je tussendoor een restaurantje wilt bezoeken.

Net als bij MTB- en raceschoenen kun je ook voor trekkingschoenen en -sandalen kiezen die over een kliksysteem beschikken. Pedalen met een kliksysteem zijn door hun vaste verbinding van voet en pedaal ideaal voor ervaren wielersporters. Het gevaar om van het pedaal af te glijden is er niet, de positie van de voet op het pedaal is ideaal en de cadans kan verhoogd worden. Bovendien waarderen fietsers de klikpedalen vanwege de betere krachtoverdracht – want je brengt kracht niet alleen door te trappen op het pedaal, maar ook wanneer je je voet incl. pedaal weer omhoogtrekt. Zo wordt de trapbeweging ronder en efficiënter. De omgang met klikpedalen heeft enige oefening en professionele aanwijzingen nodig. Fietsschoenen voor trekking en tour beschikken deels over boorgaten die compatibel met MTB-pedaalsystemen zijn. Ze kunnen niet met racepedalen gebruikt worden.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan trekking fietsschoenen met boorgaten voor de bevestiging van een klikpedaal met 2-gaats-standaard zoals Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB, Wellgo MTB. Als je hulp nodig hebt bij de keus voor de juiste fietsschoenen, kun je altijd contact opnemen met onze adviseurs. Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de juiste schoen.


Welke sluiting is de juiste?

De keuze voor het juiste sluitsysteem is belangrijk voor een optimale pasvorm en voldoende grip bij de hak. Alleen zo heb je maximale krachtoverdracht op het pedaal. De volgende sluitingen zijn er:

Vetersluiting: met veters kun je de schoen zeer nauwkeurig sluiten. Aanpassingen tijdens het fietsen zijn echter niet mogelijk. Je moet erop letten dat je veters onderweg niet aan de fiets of laaghangende takken blijven hangen.

Klittenbandsluiting: een klittenbandsluiting is eveneens zeer nauwkeurig instelbaar en zelfs ook tijdens het fietsen aan te passen. Je blijft echter niet zo snel aan naar beneden hangende takken hangen.

Gespsluiting: nog nauwkeuriger zijn trekkingschoenen met gespsluitingen. Hierbij wordt een plastic onderdeel door een sluitsysteem geleid en op de millimeter nauwkeurig vastgezet. De sluiting kan nergens blijven hangen, biedt veel houvast en nog meer grip op de voet.

Draaisluiting (bijv. BOA of ATOP): trekkingschoenen met een draaisluiting bieden zeer nauwkeurige instellings- en aanpassingsmogelijkheden bij gelijkmatige drukverdeling op de hele voet. Vergelijkbaar met de klassieke veters wordt een metalen draad over de voet getrokken die met een draaisluiting in de lengte kan worden aangepast. Instelling is op de millimeter nauwkeurig mogelijk en ook tijdens het fietsen mogelijk.


Welke zolen hebben trekkingfietsschoenen?

Waar race- en MTB-schoenen van klassieke nylonzool tot ultrastijve en -lichte carbon zolen alles te bieden hebben, maken fietsschoenen voor trekking en tour nagenoeg uitsluitend gebruik van rubberen zolen. In tegenstelling tot de stijve zolen voor MTB- en raceschoenen bieden de rubberen zolen weliswaar minder krachtoverdracht, maar ze bieden meer grip op het pedaal en glibberige ondergronden en zorgen met veel flexibiliteit voor meer draagcomfort en bewegingsvrijheid als je loopt.

Rubberen zolen bij fietsschoenen kunnen van verschillende rubbermixen gemaakt zijn. Bekende zolen zijn bijv. Vibram, Michelin, Suptraction en Stealth.


In ons assortiment vind je een grote keuze aan dames- en herenfietschoenen en sandalen in alle gangbare maten van bekende merken zoals ROSE, Shimano, Mavic, Five Ten, VAUDE, Northwave enz.

Heb je een vraag over trekkingschoenen?

Wat zijn de voordelen van trekkingfietsschoenen?
  • Bij trekking heb je de keuze tussen schoenen met een kliksysteem en klassieke fietsschoenen zonder kliksysteem.
  • Als je kiest voor een schoen met een kliksysteem, adviseren wij schoenen met een standaard met twee gaatjes. Deze kunnen dan worden gecombineerd met schoenplaatjes en pedalen met standaard twee gaten.
  • Ga je voor klassieke schoenen zonder kliksysteem, dan moet je zoeken naar een slipvaste zool die je meer grip biedt op het vlakke pedaal.
Wat voor soort sluiting is er voor trekkingschoenen?
Er zijn verschillende sluitingen voor trekking-fietsschoenen. Hier vind je schoenen met klassieke vetersluiting, klittenbandsluiting, gespsluiting of draaisluiting. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van twee systemen, bijvoorbeeld veters ondersteund door een klittenbandsluiting op de bovenkant van de schoen.
Wanneer kies je voor trekkingschoenen?
  • Trekkingfietsschoenen zijn de moeite waard voor iedereen die in zijn vrije tijd langere tochten rijdt of dagelijks naar zijn werk pendelt en op zijn fietsschoenen wil vertrouwen.
  • Je moet op de materialen letten, want er zijn verschillende schoenen voor zomer en winter. In ons assortiment vind je de juiste trekkingschoenen voor de winter.