Triatlonschoenen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

5 zoekresultaten

De beste triatlonschoenen

Triatlon schoenen voor training en wedstrijdBij de triatlon telt elke seconde. In de wisselzone glip je in je triatlonschoenen, spring je op het zadel en vervolg je jouw jacht naar nieuwe records. Speciaal voor triatleten zijn er fietsschoenen die je snel aan- en uit kunt trekken in de wisselzone, over veel ademend vermogen beschikken en maximale performance op de fiets bieden. Zo kun je bij de triatlon het beste uit jezelf halen. Welke triatlonschoenen voor jou juist zijn? Hier geven we advies over wat belangrijk is bij triatlonschoenen. Bekijk ons assortiment aan hoogwaardige dames- en herentriatlonschoen in alle standaard maten van bekende merken zoals SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE en NORTHWAVE.


Welke triatlon fietsschoenen mogen het zijn?

Triatlonschoenen lijken erg op klassieke raceschoenen. Ze beschikken over drie boorgaten in de zool die in een driehoek zijn geplaatst waar een pedaalsysteem met drie-gaats-standaard aan bevestigd kan worden. De bovenmaterialen en het sluitsysteem zijn echter verschillend. Om in de wisselzone zo snel mogelijk je schoenen aan te kunnen trekken, wordt geen gebruik gemaakt van gesp- of draaisluitingen. In plaats daarvan vind je bij triatlonschoenen klittenbandsluitingen die met een handbeweging gesloten kunnen worden. Bovendien maakt een klittenband het mogelijk een grote instap te bieden. Zo kun je in de wisselzone nog sneller in je schoenen glippen. Vaak hebben triatlonschoenen een instaphulp in de vorm van een lus aan de hak die het hanteren nog eenvoudiger maakt. Triatlonschoenen hebben ook andere bovenmaterialen dan raceschoenen. Het bovenmateriaal is zeer licht, ademend en het droogt snel zodat je voeten die van het zwemmen nat zijn tijdens het fietsen kunnen drogen.


Van nylon tot carbon - de juiste zool voor jouw triatlonschoenen!

Wie van optimale krachtoverdracht op de pedalen wil profiteren, moet bij de keuze voor raceschoenen vooral op de zool letten. Hieronder lees je wat de voordelen van de verschillende zolen zijn.

Nylon zool: de klassieke nylon zool is vooral in instap- en beginnermodellen te vinden vanwege de lagere productiekosten. Het nylon materiaal is harder dan rubber en zorgt voor een betere krachtoverdracht op het pedaal. Door de lagere flexibiliteit is de nylon zool echter minder prettig om op te lopen.

Versterkte nylon zool: wie een nog betere krachtoverdracht op het pedaal wenst, kiest het best voor een raceschoen waarbij de nylon zool bij het pedaal over versterkingen van carbon of glasvezel beschikt. Door de hogere stijfheid rondom de pedalen kun je nog meer kracht op het pedaal uitoefenen

Carbon composiet zool: Wie een stijve zool zoekt, maar niet het budget voor een full carbon zool heeft, kiest het best voor carbon composiet zolen. Dat zijn zolen die uit een mengsel van nylon en carbon bestaan. Daardoor beschik je over het beste uit twee werelden: meer stijfheid dankzij het carbon en een voordelige prijs en meer comfort door het nylon.

Full carbon zool: maximale stijfheid bieden raceschoenen met carbon zolen. Bij deze fietsschoenen is een carbonzool verwerkt die stijf, licht en niet flexibel is. Daardoor is de zool tijdens het lopen niet flexibel, maar biedt deze maximale krachtoverdracht op het pedaal en blijft het gewicht laag.


In onze webshop vind je de passende schoen voor gebruik tijdens de triatlon. Bekijk ons assortiment aan hoogwaardige dames- en heren-triatlonschoenen in alle standaard maten van bekende merken zoals SIDI, MAVIC, SHIMANO, GAERNE en NORTHWAVE. Onze experts geven je advies over onze schoenmodellen en welke voor jou het beste geschikt zijn.