• Sorteren:
  • meer filters minder filters

12 zoekresultaten

Bivakmutsen / balaclava‘s voor de sport

Vooral voor tochten op ijskoude dagen is een bivakmuts of balaclava een zeer goed accessoire om je hals, hoofd en gezicht in de winter warm te houden. Skiërs en motorrijders gebruiken het al langer, maar nu is het ook door de bikers ontdekt.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan lekker warme bivakmutsen, balaclava‘s en nek- en gezichtswarmers. Onder andere van bekende merken zoals GORE WEAR, Löffler, Castelli etc. ROSE Online Shop.

Bivakmuts of gezichtswarmer?

Als je in de winter met je fiets onderweg bent en je dik wilt inpakken, zijn er in principe drie varianten waaruit je kunt kiezen om je hoofd en hals tegen kou en wind te beschermen.

1.) Multifunctionele sjaaltjes/halswarmers en helmmuts/hoofdband

2.) Gezichtswarmer en helmmuts

3.) Bivakmuts

Voor welke variant je ook kiest, ligt helemaal aan jou. Sommige fietsers geven de voorkeur aan een bivakmuts, die het hele hoofd en gezicht omsluit. Hierdoor kunnen verschuivende sjaals en mutsen worden omzeild. Anderen kiezen liever voor een gezichtswarmer en een muts zodat ze (als het onderweg toch te warm wordt) een element kunnen uittrekken en in de zak van hun shirt kunnen meenemen.

Of je kiest voor een bivakmuts of een combinatie van muts en face mask of sjaal, is dus afhankelijk van hoe flexibel je tijdens de tocht wilt zijn en welke combinatie je het beste bevalt.

Van welk materiaal moet mijn bivakmuts zijn gemaakt?

Omdat bivakmutsen en gezichtswarmers vooral bij koude temperaturen worden gebruikt, gaan de fabrikanten over het algemeen voor functionele thermomaterialen die je aangenaam warm houden.

Vaak worden daarom synthetische vezels gebruikt die door hun ademende vermogen en vochtmanagement een aangenaam droog en warm gevoel bieden.

Voor nog meer draagcomfort zijn er bovendien bivakmutsen en gezichtswarmers die van katoen of merinowol zijn gemaakt. Dit zorgt voor een zeer zacht draagcomfort en een optimale bescherming tegen de kou met een goed ademend vermogen.

Enkele bivakmutsen en gezichtswarmers hebben bovendien een geïntegreerd GORE WINDSTOPPER windbreaker-membraan of inserts met winddichte membranen. Door deze microporeuze PTFE-laag in het materiaal kan er geen wind binnendringen. Vocht kan vanaf de binnenkant echter zonder problemen naar buiten - zo ontstaat er windbescherming en ademend vermogen in één!

Waarop moet je verder nog letten bij de aankoop van een bivakmuts of gezichtswarmer?

Ventilatieopeningen: Als je interesse hebt in een balaclava, let dan goed op de ventilatieopeningen rondom de mond. Doordat je uitademt, ontstaan er kleine waterdeeltje aan de binnenkant van de muts en dit zorgt voor een klam gevoel waardoor je sneller afkoelt. Om dat te voorkomen hebben enkele bivakmutsen lasercut ventilatieopeningen rond mond en neus.

Klittenbandsluiting: Vaak kun je kiezen uit verschillende modellen face masks. Bijvoorbeeld een buisvormig, elastisch materiaal dat je over je hoofd trekt, of van materiaal dat je in de nek met klittenband kunt sluiten. Dit maakt aan- en uittrekken makkelijker als je je helm al op hebt.

Platte naden: Om onnodige wrijving op de huid te voorkomen, moet een bivakmuts of gezichtswarmer zogenaamde flatlock-naden hebben waarbij de materialen zo zijn vernaaid dat de naden plat op de huid liggen.

Lengte van het halsdeel: Om een optimale overgang tussen bivakmuts/gezichtswarmer en je shirt of jack te maken, moet het halsdeel lang genoeg zijn. Zo kruipt het masker niet omhoog en houd je ook je nek lekker warm.

Met deze praktische tips moet je zonder problemen de voor jou geschikte bivakmuts of gezichtswarmer moeten kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan lekker warme bivakmutsen, balaclava‘s en nek- en gezichtswarmers. Onder andere van bekende merken zoals GORE WEAR, Löffler, Castelli etc.