• Sorteren:
  • meer filters minder filters

3 zoekresultaten

Bandana‘s - goed beschermd op warme dagen

Een bandana biedt je de mogelijkheid jezelf op warme dagen tegen de zon te beschermen. Bovendien houdt dit sjaaltje je hoofd aangenaam droog en koel dankzij het vochtafvoerende materiaal. Perfect voor zomerse tochten!

In ons assortiment vind je enkele bandana‘s die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik op de fiets. We bieden hoofddoekjes/ sjaaltjes aan in alle gangbare kleuren en van bekende merken als Löffler, GORE WEAR, GripGrab, castelli en SHIMANO.

Wat is een bandana?

Een bandana is een van de meest geliefde vormen van hoofdbedekking in de sport. In tegenstelling tot een muts is een bandana een hoofddoekje dat je om je hoofd kunt knopen. Hierdoor kun je het doekje individueel aanpassen aan de omvang van je hoofd. Draagcomfort is immers zeer belangrijk tijdens het sporten en fietsen. Een bandana wordt vaak gemaakt van ademend, elastisch functioneel materiaal.

De ideale zonbescherming onder je helm

De meeste bandana‘s zijn gemaakt van materialen die je hoofdhuid beschermen tegen uv-stralen. Hierdoor bescherm je je hoofd effectief tegen de zon en schadelijke uv-straling. Dit is vooral in hartje zomer belangrijk. Een geschikte hoofddoek hoort standaard bij je uitrusting als je in de zomer op de fiets stapt.

Vochtmanagement dankzij functionele vezels

Net als bij een hoofdband of een muts voor sportieve activiteiten is ook een bandana gemaakt van ademende functioneel materiaal. Dit neemt vocht snel op en voert het af naar het oppervlak. Zo ontstaat er verdampingskou die voor een aangenaam droog en koel draagcomfort zorgt. Bovendien wordt zo voorkomen dat overtollig zweet in je gezicht loopt. Ideaal voor tochten op hete dagen!

Om je ook op hete dagen onder je helm te beschermen tegen de zon en om overtollig vocht en overtollige warmte zo snel mogelijk af te voeren, behoort een hoofddoekje zeker tot de basis van de fietsuitrusting. In de ROSE online shop zijn handige hoofddoekjes verkrijgbaar in alle gangbare maten en kleuren.

In ons assortiment vind je enkele bandana‘s die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik op de fiets. We bieden hoofddoekjes/ sjaaltjes aan van bekende merken als Löffler, GORE WEAR, GripGrab, castelli en SHIMANO.