Baseball caps voor sport en elke dag

Ideaal voor zonnige dagen: een trendy pet maakt elke outfit compleet en beschermt je bovendien tegen de zon. Wat deze caps verder nog kunnen, leggen we je nu uit.

In ons online assortiment vind je petten in alle maten en kleuren voor tijdens het sporten maar ook om dagelijks te dragen. We bieden caps van merken als FOX, ROSE, sailfish etc. Ontdek ons aanbod!

Welke pet is de juiste voor mij?

Er is enorm veel keuze in baseballpetten. Ze lijken allemaal bijna hetzelfde te zijn - dat is echter niet zo. Er zijn vele verschillende vormen, afwerkingen, sluitingen en materialen. Een praktische guide voor het kopen van een cap vind je hier:

Welke soorten petten zijn er?

baseballpet: Een baseballpet is in de regel een pet met een voorgevormd, gebogen klepje.

Snapback Cap: Zogenaamde snapback caps hebben een variabel in de wijdte verstelbare kunststof sluiting op het achterhoofd maar ze hebben vaak een rechte klep.

Fitted Cap: In tegenstelling tot de Snapback petten kan de maat van Fitted Caps niet worden aangepast. Dat wil zeggen dat ze op het achterhoofd geen sluiting of verstelmogelijkheid hebben. Een fitted cap moet je dus in de juiste maat kopen, zodat hij optimaal past.

De materialen

Baseballcap, snapback cap, fitted cap - ze kunnen allemaal van verschillende materialen worden gemaakt. Veel petten zijn heel klassiek gemaakt van materialen met een groot aandeel katoen. Omdat katoen echter behoorlijk absorberend en weinig ademend is, wordt bij sportpetjes vaak gebruik gemaakt van functionele materialen zoals polyester. Dit materiaal leidt overtollige warmte en overtollig vocht nog sneller weg van het hoofd en zorgt zo voor een droog, koel draagcomfort.

Een belangrijk thema is ook de pasvorm. Vele petten zijn klassiek gemaakt van drie aan elkaar genaaide, driehoekige stofpanden. Boven op het hoofd komen deze stroken stof samen. Anders, nieuwere modellen bestaan zelfs soms uit vijf stofpanden.

De sluiting

Naast de reeds genoemde Snapback Caps met kunststof sluiting achter op het hoofd en de aan de hoofdomvang aangepaste Fitted Caps, zijn er nog meer sluitingen mogelijk bij een pet. Enkele modellen hebben bijvoorbeeld een elastisch bandje waardoor de omvang van de pet licht variabel is. Andere modellen kunnen met een schuiver of klittenbandsluiting in de wijdte worden versteld.

De ventilatie

Ook wat betreft ventilatie zijn er grote verschillen tussen de verschillende petten. Van kleine ventilatiegaatjes tot grote mesh zones, er zijn vele mogelijkheden. Bij petjes die voor sportieve activiteiten worden gebruikt, moet je er op letten dat er bijvoorbeeld op het achterhoofd mesh zit of voldoende ventilatieopeningen.

Als zonbescherming of als trendy accessoire voor dagelijks gebruik - caps zijn gewoonweg niet meer weg te denken. In ons online assortiment vind je petten in alle maten en kleuren voor tijdens het sporten maar ook om dagelijks te dragen. We bieden caps van merken als FOX, ROSE, sailfish etc. Ontdek ons aanbod!