Beanies en wintermutsen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

17 zoekresultaten

Beanies en mutsen voor de koude tijd van het jaar

De geschikte muts is voor de winter onmisbaar. Alleen zo bescherm je je hoofd goed tegen de kou. Het assortiment verschillende mutsen is groot. Om de juiste muts te vinden, hebben we wat handige tips voor je.

In ons online assortiment vind je een groot aanbod aan mutsen in alle gangbare kleuren, maten en designs voor kinderen, dames en heren van bekende fabrikanten zoals BUFF, P.A.C., Jack Wolfskin etc.

Muts vs.beanie - wat is het verschil?

In de regel maak je onderscheid tussen een klassieke muts met pompon en de zogenaamde beanie zonder zo‘n pluimpje. De beanie is genoemd naar het informele, Engelse woord voor hoofd en heeft een decente look voor alledag en vrije tijd. Speciale mutsen voor onder een fietshelm vind je hier.

Wol, fleece, ... - welk materiaal mag het zijn?

Bij de keuze voor de voor jou geschikte muts, moet je vooral letten op het materiaal ervan. Zoek je een wintermuts, die je hoofd heerlijk warmhoudt, kies dan voor een dikke, gebreide muts van lekker warme materialen zoals fleece, polyacryl of merinowol - wellicht zelfs met een extra voering van bijvoorbeeld fleece. Voor sportieve activiteiten is het van belang te letten op het ademende vermogen van het materiaal. De meeste functionele kunstvezels zijn hiervoor geschikt, ze zorgen voor een snelle afvoer van vocht en warmte.

Wind- en waterdichte mutsen en beanies

Enkele wintermutsen hebben een geïntegreerd membraan dat tussen het zachte binnenmateriaal en de bovenstof is verwerkt. Deze kunststof laag heeft kleine perforaties die het regenwater niet doorlaten. De perforaties zijn echter groot genoeg om de waterdamp, die tijdens het sporten door zweten wordt geproduceerd, ongehinderd door het membraan naar buiten te laten ontsnappen. Hierdoor is de muts niet alleen een lekker warm accessoire, maar beschermt hij je ook tegen wind en regen.

Met de juiste hoofdbedekking bescherm je jezelf niet alleen tegen kou, maar maak je je outfit ook helemaal af. Vind de voor jou geschikte gebreide of functionele muts in de ROSE shop!

In ons online assortiment vind je een groot aanbod aan mutsen in alle gangbare kleuren, maten en designs voor kinderen, dames en heren van bekende fabrikanten zoals BUFF, P.A.C., Jack Wolfskin etc.