• Sorteren:
  • meer filters minder filters

29 zoekresultaten

Helmmutsen voor de koude tijd van het jaar

Helmmutsen zijn een belangrijk onderdeel van je winteruitrusting, om hoofd en oren aangenaam warm te houden. Dankzij de afwerking kunnen ze zonder problemen onder een helm worden gedragen, als je er in de winter met de fiets op uit wilt gaan.

In onze webshop vind je een groot assortiment warme helmmutsen voor de koude tijd van het jaar in alle gangbare maten, kleuren en materialen van bekende fabrikanten zoals ROSE, castelli, GripGrab, Löffler, CRAFT, GORE WEAR, Shimano etc.

Goed beschermd tegen de kou dankzij een helmmuts

Een functionele muts biedt onder de helm een extra beschermlaag tegen de kou voor hoofd en oren. Belangrijk bij de keuze voor de juiste muts is het materiaal. In tegenstelling tot een licht zomerpetje, moet het materiaal van een thermomuts je hoofd vooral lekker warm houden. Dit kan enerzijds door een zeer dicht en dik materiaal worden gerealiseerd. Fleece bijvoorbeeld, is een kunstvezel die zeer kou-isolerend werkt maar gelijktijdig ademend is en een goed vochtmanagement biedt. Terwijl wol zich snel volzuigt met vocht en dan onprettig nat en koel op de huid aanvoelt, zorgt fleece voor een snelle afvoer en verdamping van het geabsorbeerde vocht. Na een intensieve training voelt het materiaal nog altijd droog en lekker warm aan. Ook andere functionele materialen hebben deze eigenschappen, die je ideaal tegen kou beschermen en bovendien goed ademend zijn.

Winddichte helmmutsen voor koele afdalingen

Sommige fabrikanten hebben iets speciaals bedacht. Ze kiezen bij hun helmmutsen voor speciale winddichte materialen of membranen om het binnendringen van koude rijwind te voorkomen en je bovendien heerlijk warm te houden. Winddichte helmmutsen hebben soms een softshell-materiaal dat zo dicht is geweven dat wind niet door de materiaalstructuur kan dringen, of ze zijn voorzien van een membraan, een kunststof laag, die ook ondoorlatend voor rijwind is. Door dit fijne materiaal of het materiaal zijn de helmmutsen bovendien waterafstotend. Bekende winddichte membranen zijn bijvoorbeeld WINDPROOF van VAUDE of GORE WINDSTOPPER, die niet alleen in GORE WEAR mutsen maar ook in helmmutsen van Löffler etc. worden gebruikt.

Ademende helmmutsen

Een belangrijke eigenschap van een helmmuts is het ademende vermogen. Bij sportieve activiteiten produceert het lichaam zweet. Door het verdampen van het vocht op de huid wordt het lichaam afgekoeld. Maar dat is in de winter nou juist het probleem! Om deze verdampingskou zo veel mogelijk te verminderen, of zelfs helemaal te vermijden, is het belangrijk dat je helmmuts van een functioneel materiaal is gemaakt dat overtollig vocht snel opneemt en naar het oppervlak transporteert. Let er daarom op dat de muts voldoende ademend is.

Betere zichtbaarheid dankzij reflex

In de koude tijd van het jaar wordt het al vroeg donker. Als je na je werk nog een korte trainingsronde wilt maken, is het van belang dat je uitrusting goed zichtbaar is. Reflecterende elementen aan je kleding zorgen ervoor dat andere verkeersdeelnemers je vroegtijdig waarnemen. Veel van onze mutsen hebben daarom reflecterende elementen of zijn in goed zichtbare kleuren verkrijgbaar.

Zoals je leest, de ene muts is de andere niet. Om hoofd en oren warm te houden, heb je meer nodig dan alleen maar warm materiaal. Een winddicht membraan en goed ademend vermogen zorgen ervoor dat je op de fiets niet zo snel koud wordt. Koop de optimale muts voor onder je helm!

In onze webshop vind je een groot assortiment warme helmmutsen voor de koude tijd van het jaar in alle gangbare maten, kleuren en materialen van bekende fabrikanten zoals ROSE, castelli, GripGrab, Löffler, CRAFT, GORE WEAR, Shimano etc.