• Sorteren:
  • meer filters minder filters

9 zoekresultaten

Hoofdbanden - musthaves voor zomer en winter

De klassieke badstof zweetband in de fitnesszalen zien we al lang niet meer - nu zorgen headbands van hoogwaardige, functionele materialen voor maximale performance tijdens het sporten. De hoofdband is niet alleen een modieus haaraccessoire maar een belangrijk deel van je sportoutfit en zorgt in de zomer voor een snelle vochtafvoer en in de winter voor warme oren.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan headbands voor zomer, winter, dames en heren van bekende fabrikanten zoals BUFF, P.A.C., CRAFT, Löffler, GORE WEAR etc. Koop nu je bandana voor de volgende tocht!

Hoofdbanden voor de zomer

Speciaal voor warme of hete dagen hebben vele fabrikanten speciale zweetbandjes voor de zomer ontwikkeld. De pasvorm en het materiaal zijn afgestemd op de wensen die sporters in de zomer hebben.

Het basisdoel van een hoofdband in de zomer is een optimale vochtafvoer en een goed ademend vermogen. Het is de bedoeling dat het zweetbandje voorkomt dat zweet van je voorhoofd of uit je haar in je gezicht druppelt. Vaak zijn de hoofdbanden wat smaller gevormd en laten ze de oorpartij vrij zodat ze goed vocht kunnen opnemen maar er geen extra warmte ontstaat zoals bij een muts of een fleece-hoofdband.

In de zomer zijn de zweetbandjes van mesh materiaal vooral heel comfortabel. Vocht wordt snel opgenomen en het materiaal is zo licht dat je het nauwelijks voelt.

Vele merken bieden bovendien hoofdbanden aan die dankzij de materiaalstructuur beschermen tegen gevaarlijke uv-straling.

Om deze redenen zou je in de zomer een zweetbandje moeten dragen:

• vochtmanagement

• ademend vermogen

• uv-bescherming

• zweet druppelt niet in het gezicht

Hoofdbanden voor de winter

Wie ook in de winter lekker buiten wil sporten, doet er goed aan een lekker warme hoofdband aan te schaffen. Via je hoofd verlies je de meeste warmte en daarom is het belangrijk deze gevoelige zone te beschermen op koude dagen. De brede headbands zijn daarom zo ontworpen dat ze de oren bedekken en zo houden ze hoofd en oren aangenaam warm.

In tegenstelling tot een muts verwarmt een hoofdband niet het hele hoofd, maar doelgericht individuele lichaamszones. Dit is zeer aangenaam.

De fabrikanten van winterhoofdbanden kiezen voor functionele materialen die oren en voorhoofd tegen de kou en tegen de wind moeten beschermen. Vaak wordt gekozen voor ademende, koude-isolerende materialen zoals fleece. Voor een nog betere bescherming tegen de koude rijwind hebben sommige hoofdbanden een geïntegreerd GORE WINDSTOPPER membraan, dat geen wind doorlat maar de vochtafvoer niet negatief beïnvloedt.

Voor voor ritten in schemering en donker zijn er ook speciale Hi-viz (afkorting voor High Visibility) hoofdbanden, die dankzij de opvallende neonkleuren en de geïntegreerde reflecterende elementen voor nog betere zichtbaarheid in het verkeer zorgen.

Om deze redenen zou je ook in de winter een hoofdband moeten dragen:

• houdt je aangenaam warm

• bescherming tegen de wind

• bescherming tegen de kou

• ademend

• betere zichtbaarheid (bij Hi-viz artikelen of reflecterende elementen)

Met deze praktische tips moet je zonder problemen de bij jouw wensen passende hoofdband moeten kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. Zij helpen je graag verder.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan headbands in alle gangbare kleuren en prijscategorieën voor zomer, winter, dames en heren van bekende fabrikanten zoals BUFF, P.A.C., CRAFT, Löffler, GORE WEAR etc. Koop nu je bandana voor de volgende tocht in de ROSE online shop!