Montage & demontage van pedalen

Bekijk pedaalsleutels, momentsleutels, binnenzeskantsleutels, steeksleutels, hoeksleutels, schoenplaatjes & nog veel meer
Pedalen vormen de verbinding tussen de fietser en de fiets. Er zijn verschillende soorten pedalen, zoals Flat Pedals (platformpedalen), klikpedalen en duopedalen. Elk type pedaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk het juiste pedaal voor jouw behoeften te kiezen. Daarom worden de meeste van onze fietsen zonder pedalen geleverd. Hieronder laten we zien welk gereedschap je nodig hebt voor het monteren en demonteren van pedalen.
werkzeug_wartung_bildtext_pedale_01

Montage en demontage van pedalen

Voor het monteren en demonteren van pedalen gebruik je een binnenzeskantsleutel die aan de binnenkant van de crank wordt geplaatst. Zorg ervoor dat het rechterpedaal in de rechtercrankarm wordt geschroefd en het linkerpedaal in de linkercrankarm. Voor sommige pedalen heb je ook een pedaalsleutel nodig. Deze verbetert de krachtoverbrenging en vermindert het risico op wegglijden. Het is ook zeer nuttig wanneer de pedalen erg vast zitten en niet meer gemakkelijk los te krijgen zijn.

Bekijk alle gereedschap voor je pedalen