Karl's HOBO-avontuur in het Ruhrgebied

Dit is het verhaal van onbeperkte vrijheid. Een leven van sociale onafhankelijkheid, volledig compromisloos. Het HOBO-verhaal speelt zich af in het huidige Ruhrgebied, in de Pott tussen Duisburg en Essen. Gedragen door de lichtheid en het radicale dagdromen, duik je in het leven van een vrije geest, in het verhaal van Karl met zijn HOBO in het Ruhrgebied.

Dit is Karl.

Een ongeremde en extraverte Berlijner van middelbare leeftijd. Opgegroeid in een woonwagenkamp. Autonomie is voor hem een basisbehoefte. Met zijn nieuwe HOBO dompelt hij zich volledig onder in de cultuur van het Ruhrgebied.

En dit is zijn HOBO.

Die doet waar hij zin in heeft.  Hij is robuust genoeg voor al zijn belevenissen. Met genoeg ruimte voor alles wat hij nodig heeft tijdens zijn reis en met banden die hem de stad uit dragen het platteland op.En dit zijn Karl en zijn HOBO in het Ruhrgebied.

Op het centraal station van Duisburg nog even de wereld op zijn kop gezet en bij Tiger & Turtle - Magic Mountain al volledig in gedachten verzonken. Gedragen door lichtheid en radicaal dagdromen. Met elke kilometer die hij rijdt, wint hij aan gemak. Hij is meteen gefascineerd door eerlijke en ontspannen manier van leven.

Veel groen tussen staal en beton.

Hij reisde hierheen met een zekere verwachting, maar het Ruhrgebied blijft steeds meer indruk op hem maken: kameradenmentaliteit met een randje. Maar bovenal met veel groen tussen het staal en beton – korte stop bij het Baldeneymeer in het zuiden van Essen en jezelf trakteren op wat rust of gewoon een beetje gymnastiek in het gras – de HOBO is er klaar voor.

Er is veel te ontdekken.

Het Ruhrgebied biedt vele highlights. Van historische, architectonische en culturele tot gastronomische hoogtepunten in de stedelijke omgeving en geweldige uitzichten op het platteland. Of het nu gaat om het landschapspark Duisburg-Nord, een niet meer gebruikte staalfabriek als metropolitane oase of de Schurenbachhalde, dat eruitziet als een maanlandschap. Allemaal binnen handbereik met de HOBO.

Hoe de HOBO in de Pott kwam.

In onze zoektocht naar fietsbestemmingen en nieuwe avonturen op onze fietsen, vonden we in de regio wat we zochten. Het Ruhrgebied, met zijn veelzijdigheid tussen wildernis en stedelijke betonjungle, vormde het perfecte decor voor de nieuwe stalen fiets HOBO.

Speciale dank gaat uit naar onze samenwerkingspartners Ruhr Tourismus GmbH, Essen Marketing en Duisburg Tourismus, die ons door hun thuisregio hebben geleid.

Ontdek de HOBO.

gif-hobo-zubehör

HOBO

De nieuwe stalen fiets met vele opties.

vanaf €1625,88

Bekijk de HOBO