F100

Onderhoudsproducten van premium-kwaliteit

Fietsaccessoires

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

22 zoekresultaten

Sinds 1975 verzorgt F100 piepende, klapperende en smerige fietsen met onderhoudsproducten van topkwaliteit. Het merk F100 van de firma O.K. Wack Chemie uit Ingolstadt is gespecialiseerd in het onderhoud van sterk belaste fietsen en verzorgt deze met een groot assortiment aan diverse reinigingsmiddelen, smeerolies, impregneersprays en nog veel meer. Voor racefiets, e-bike, trekkingfiets of MTB.

De betekenis van een optimaal onderhouden fiets is niet alleen profs bekend. Ook de hobbyrenners weten dat de investering in een soepel lopende en betrouwbare fiets de moeite waard is. Niet alleen het plezier op de fiets en de functionaliteit van aandrijving en alle beweeglijke onderdelen wordt verhoogd, ook de levensduur van de fiets neemt toe door regelmatig onderhoud.
Ambitieuze renners zijn hiervan op de hoogte, maar ook zij kunnen vaak nog iets leren over het juiste gebruik van onderhoudsmiddelen.

F100 heeft naam gemaakt door een uitgebalanceerd en omvangrijk assortiment en niet in de laatste plaats door onderzoek en innovaties. 

Het meeste gebruikte onderhoudsmiddel bij fietsen is kettingolie. En terecht want het heeft de belangrijke taak wrijving en slijtage van dit zwaar belaste onderdeel te reduceren. Met een goed gesmeerde ketting heb je naast een rustige lopende ketting ook uitstekende bescherming tegen roest en slijtage als je door de modder of regen rijdt. De gebruiksduur van een ketting wordt zo verlengd.

De kruipende werking van F100 kettingolie en de langdurige vastplakkende werking bieden extra bescherming en reduceren ook de onderhoudsintensiteit. Bovendien is het ook te gebruiken voor andere onderdelen zoals cassette, verende voorvork, demper en bowdenkabels.