• Sorteren:
  • meer filters minder filters

49 zoekresultaten

Fietsbanden voor de e-MTB

Heb je een vraag over fietsbanden voor de e-MTB?

Waarom zijn er speciale E-MTB banden?
E-mountainbikes zijn nog meer dan mountainbikes ontworpen om grenzen mee te verleggen. Fabrikanten houden rekening met deze ontwikkeling door speciale e-MTB-banden. Sterkere karkassen en/of geoptimaliseerde rubbermengsels moeten ook bestand zijn tegen de hogere belasting. Dit is ook de mening van de Zweirad Industrie Verband ZIV, die van mening is dat alleen met dergelijke banden de e-bike zijn CE-markering behoudt na een bandenwissel. Voor speedpedelecs met trapondersteuning tot 45 km/u schrijft de StVZO (Duitse wegverkeersreglement) sowieso de Europese ECE-R75-goedkeuring voor.
Hebben e-MTB banden voordelen bij gewone mountainbikes?
In principe kun je op je ‘analoge’ MTB ook elke e-MTB band rijden. Er zijn geen problemen met de compatibiliteit of het rijgedrag. Banden voor e-mountainbikes zijn alleen zo stevig gemaakt om te voldoen aan de eisen van de fabrikant voor gebruik op de e-MTB. Om het zoeken te vergemakkelijken, vind je ze in een aparte categorie.
Kan ik met een e-MTB rijden met minder bandenspanning?
Het hangt allemaal af van je setup: In vergelijking met identieke wielen in een niet-e-bike moet je bij een e-mountainbike een iets hogere luchtdruk kiezen. De redenen hiervoor zijn het hogere systeemgewicht en de grotere aandrijfkrachten. De motorondersteuning daarentegen maakt het mogelijk zich meer gewicht en rolweerstand te veroorloven, d.w.z. bredere banden met een sterker karkas - en dus minder luchtdruk. Inserts tegen lekrijden (zie bandentoebehoren) zijn ook een optie om de luchtdruk verder te verlagen en maximale grip te genereren. Maar let op: Op een gegeven moment wordt de luchtdruk te laag en neemt het risico van sponsachtig bochtenwerk, over-/onderstuur (Self Steering) en plotseling luchtverlies (Burping) toe.