• Sorteren:
  • meer filters minder filters

30 zoekresultaten

Binnenbanden voor de trekkingfiets

Binnenbanden voor ATB, trekkingfiets en e-bikes


26 en 28 inch fietsbinnenbanden met sclaverandventiel en autoventiel


In deze categorie vindt u binnenbanden die geschikt zijn voor trekkingfietsen. Voor de aanschaf van een binnenband dient u goed te letten op de maataanduiding op de buitenband. Vergelijk dit met de door ons aangegeven maat van de binnenband. Bovendien is ook het type ventiel belangrijk: een standaardfietsventiel oftewel autoventiel, dat probleemloos bij een tankstation kan worden opgepompt of een sclaverandventiel.

Heb je een vraag over binnenbanden voor de trekkingfiets?

Waarom verliest mijn band/binnenband altijd lucht?
Een zeker luchtverlies in de loop van enkele weken is heel normaal bij fietsbinnenbanden en dus ook bij trekkingbinnenbanden. Afhankelijk van de bandenspanning, de dikte en het materiaal van de binnenband kan dit luchtverlies meer of minder duidelijk opvallen. Als je band echter binnen enkele dagen veel lucht verliest, wijst dit op een gat in de binnenband of een defect ventiel. In het eerste geval kun je de band plakken op de getroffen plaats, in het tweede geval kun je tegen een redelijke prijs de ventielkern vervangen. Vooral bij blitz/dunlop-ventielen kan dit gemakkelijk en zonder extra gereedschap worden losgeschroefd.
Is het mogelijk om de binnenband te vervangen zonder het wiel te verwijderen?

Het verwijderen van het achterwiel op een trekkingfiets met naafversnelling kan lastig zijn als je onderweg bent. Daarom zijn speciale trekkingbinnenbanden die twee uiteinden hebben en dus op de fiets verwisseld kunnen worden, vooral populair bij trekkingfietsen en stadsfietsen. Het vervangen van de binnenband werkt als het vervangen van een normale binnenband, op een paar verschillen na:

  • Het wiel blijft gemonteerd in het frame terwijl je de band van de velg haalt.
  • Om de oude binnenband te verwijderen moet deze met een scherp voorwerp worden doorgesneden.
  • Plaats de nieuwe binnenband bij het ventiel en druk beide zijden na elkaar in het velgbed.

Een alternatief voor deze trekkingbinnenband zijn leksprays, die je kunt vinden onder de categorie bandenplakmateriaal.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een city-/trekkingbinnenband?

Om ervoor te zorgen dat de binnenband op je trekkingfiets past, moet je letten op de juiste maat en het juiste ventiel. Belangrijk hier zijn:

  • wielmaat & bandenbreedte
  • ventieltype & ventiellengte

Voor de meeste 28 inch trekkingfietsen volstaat bijvoorbeeld een binnenband in de maat 700 x 32 - 47 C, die bandenbreedtes van 32 tot 47 mm afdekt. Voor bredere banden (je vindt de informatie op de zijkant van de band) moet je dienovereenkomstig een grotere binnenband kiezen. Bij de keuze van het ventiel moet je je laten leiden door het ventiel dat je eerder hebt gebruikt (bijv. dunlopventiel), zodat de maat overeenkomt met het ventielgat in de velg. De ventiellengte is minder belangrijk voor trekkingfietsen, omdat die geen hoge velgen hebben zoals racefietsen. Een ventiel tussen 40 en 47 mm zou dus meestal moeten passen.