• Sorteren:
 • meer filters minder filters

1 zoekresultaten

High Visibility fietsjacks - om nog beter gezien te worden

Naast vele accessoires zoals goed zichtbare schoenen, armstukken, beenstukken en een opvallende broek hoort ook een High Visibility jas bij de basisuitrusting van alle wielersporters die in de schemering en het donker niet zonder hun fietstocht kunnen. Dankzij de opvallende kleuren en de grote reflecterende elementen ben je goed zichtbaar in het donker en nemen andere verkeersdeelnemers je op tijd waar. Een echt upgrade voor je veiligheid.

In ons assortiment vind je hoogwaardige High Visibility fietsjacks voor dames en heren, voor race, MTB en trekking in alle standaard maten van bekende merken zoals ENDURA, VAUDE, ROSE en MAVIC. Koop nu een goed zichtbaar jack in de ROSE webshop!


Waarom je een High Visibility fietsjack zou moeten dragen

Je hebt vast zelf al eens gemerkt hoe slecht je in het zwart geklede voetgangers in het donker kunt zien. Om je eigen veiligheid in het verkeer te verbeteren, vind je in ons assortiment een aanbod aan zogenoemde ‘High Visibility’ fietsjacks. Deze jassen worden gekenmerkt door hun kleur en reflecterende elementen. Alles is erop gericht dat je in het donker opvalt en op tijd door automobilisten, fietsers en voetgangers bent te zien.

Een aspect is de kleur van de jas. Een opvallend neongeel of andere neonkleuren zijn ook bij slecht lichtomstandigheden goed zichtbaar. Extra reflecterende elementen lichten fel op als er een lamp op schijnt. Met onze Hi Vis kleding kun je ook in de donkere dagen veilig de weg op.

OVERZICHT:
 • Donkere kleding is in de schemering en het donker slecht zichtbaar
 • High Visibility kleding verhoogt de zichtbaarheid in het verkeer
 • Neonkleuren onderscheiden zich duidelijk van het donker
 • Grote reflecterende elementen lichten fel op als er een lamp op schijnt


Hardshell Visibility fietsjacks met membranen

Om op regenachtig en stormachtige dagen niet thuis te hoeven blijven, beschikken veel functionele jassen (ook hardshells genoemd) over een geïntegreerde membraan. Je hebt vast al eens gehoord van bekende namen zoals GORE-TEX, GORE WINDSTOPPER, SYMPATEX, TEXAPORE of CEPLEX. Dit is een weersbestendige kunststoflaag die aan andere lagen is vastgelast. De microporiën laten regenwater niet binnendringen, maar staan wel toe dat vocht in de vorm van waterdamp dat bij het zweten ontstaat ongehinderd naar buiten kan ontsnappen. De membranen hebben derhalve ook ademend vermogen.

Laminaten met drie lagen bestaan uit een waterbestendige membraan die is bevestigd aan een buitenmateriaal en een voering. Bij laminaten met twee lagen is de membraan met een buitenmateriaal verboden en is in sommige gevallen nog een voering in de vorm van een meshstof geplaatst. Bovendien zijn er laminaten met 2,5 laag die geen binnenvoering hebben, maar een dunne beschermende laag. Hoeveel lagen je nodig hebt of wenst, is afhankelijk van jouw voorkeuren.

OVERZICHT:
 • Weersbestendige membranen beschermen je tegen wind en regen
 • De microscopisch kleine perforaties later geen water naar binnen dringen
 • Waterdamp kan echter ongehinderd wegkomen
 • Twee-laags laminaat = buitenmateriaal + membraan (evt. met losse binnenvoering)
 • 2,5-laags laminaat = buitenmateriaal + membraan + dunnen interne beschermende laag


Winddicht of windafstotend? Welke hi-viz jas is de juiste voor mij?

Elk membraan is anders - er wordt onderscheid gemaakt tussen winddicht, windafstotend, waterdicht en waterafstotend. Een winddichte membraanvan een fietswindjack zorgt ervoor dat het ‘Windchill-effect’ beperkt wordt gehouden. Door dit effect voelt de luchttemperatuur door toenemende windkracht wezenlijk kouder aan. Is het buiten -5°C, voelt dit bij een gematigde wind al snel aan als -18°C. Hier is het aan te bevelen een membraan te kiezen die het binnendringen van een luchtstroom in het windjack verhindert. Winddichte membranen beschermen je derhalve tegen de rijwind en het snel afkoelen. Bekende winddichte membranen zijn bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER van GORE WEAR en de VAUDE WINDPROOF membranen. Fietsjassen met windafstotende membranen kunnen het binnendringen van wind niet volledig verhinderen, maar bieden lichte bescherming tegen de frisse lucht. Ze zijn vooral geschikt voor windstille dagen en een lichte rijwind.

OVERZICHT:
 • Winddichte membranen reduceren het windchill-effect
 • Windchill-effect = bij krachtige wind voelt de temperatuur kouder aan
 • Een membraan verhindert het binnendringen van een luchtstroom.
 • Windafstotende membranen bieden slechts lichte bescherming


Bij weer en wind onderweg - Visibility fietsjacks met waterdichte of waterafstotende membranen

Als je op regenachtige dagen fiets of graag door de plassen rijdt, is een fietsjas met een waterdichte of waterafstotende membraa aan te bevelen. Volgens de Europese norm DIN EN 343:2010-05 (beschermende kleding tegen regen) moet een stof minstens een waterkolom van 800 mm hebben, om in “waterdicht klasse 2“ ingedeeld te kunnen worden. Voor “waterdicht klasse 3” is een waterkolom van 1300 mm nodig. Alles wat onder deze magische grens ligt, is slechts waterafstotend, wat betekent dat het materiaal naar verloop van tijd water opneemt. Als je bij hevige regen onderweg bent, is het aan te bevelen een regenjas met een zo groot mogelijk waterkolom te dragen. Bekende waterdichte membranen voor fietskleding zijn bijvoorbeeld GORE-TEX van GORE WEAR, VAUDE CEPLEX en VAUDE SYMPATEX.

OVERZICHT:
 • Waterafstotende membranen houden alleen opspattend water en lichte regen tegen
 • Waterdichte membranen houden ook heftige neerslag tegen


Welke waterkolom heeft de waterdichte membraan van mijn kleding nodig?

Die vraag is niet algemeen te beantwoorden. Wanneer je bijvoorbeeld een rugzak wilt dragen of bij sterke wind wilt fietsen, is het aan te bevelen voor een hogere waterkolom te kiezen. Want de windkracht en de schouderbanden van de rugzak zorgen voor een grotere druk van het water op het materiaal. Belangrijk is het bovendien bij waterdichte membranen dat ook de naden en ritssluitingen tegen de regen bestand zijn. Daarvoor worden ze in de regel gelast, zodat hier geen water binnen kan dringen. Vanzelfsprekend is een hogere waterkolom van de kleding bij activiteiten in de regen aan te bevelen - waardes tot 30.000 mm behoren hier tot de mogelijkheden. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, kun je natuurlijk contact met ons opnemen. We adviseren je graag om een fietsjas in jouw maat en binnen jouw budget te vinden.

OVERZICHT:
 • De waterkolom geeft aan hoeveel regen het materiaal uithoudt
 • Voor fietsers wordt een hoge waterkolom aanbevolen


Softshell Visibility jassen

Jassen van licht softshell materiaal worden steeds populairder. Het softshell materiaal is zeer elastisch en heeft een hoog stretchaandeel. Daardoor overtuigen softshell jassen met veel bewegingsvrijheid waarvan je zowel op de fiets als bij dagelijks gebruik profiteert. Het materiaal voelt prettig aan op de huid, is ademend, waterafstotend en windafstotend. Alleen tegen hevige neerslag is het niet bestand.

Hi Vis softshell jassen zijn vooral bij wisselvallig weer geliefd omdat ze veel draagcomfort bieden en lichte bescherming tegen de kou en wind. Dankzij de opvallende kleuren en grote reflecterende elementen zorgen ze bovendien voor extra veel veiligheid tijdens jouw uitstapjes.

OVERZICHT:
 • Softshell jassen zijn zeer elastisch
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Ademend vermogen
 • Waterafstotend
 • Windafstotend
 • Veel draagcomfort


Welke features nog meer interessant voor jou kunnen zijn

 • Capuchon: Als je een fietshelm met een waterdichte helmhoes combineert, is een capuchon voor jou niet interessant. Een capuchon wordt vooral gebruikt bij als je een jas dagelijks gebruikt.
 • Led of knipperlicht: Sommige jassen bieden nog meer veiligheid omdat ze over een geïntegreerd ledlicht beschikken. Zo ben je voor andere verkeersdeelnemers nog sneller zichtbaar.
 • Verlengd rugpand: Aangezien je op de fiets vaak een gebogen houding inneemt, verschuiven normale jassen vaak naar boven en komen kwetsbare delen van je lichaam bloot te liggen. Speciale fietsjassen zijn bij de rug langer gesneden en zorgen zo voor voldoende bedekking en bescherming tegen de kou, wind en regen als je fietst.
 • Zakken: Zodat jij onderweg voldoende plaats heb voor een sportreep, huissleutels, een smartphone enz. beschikken de meeste jassen over voldoende zakken. Klassieke fietsjacks bieden met een driedelige achterzak, vaak met een extra ritszakje voor waardevolle spullen, voldoende plaats voor alles wat je onderweg nodig zou kunnen hebben. Waterdichte jassen zijn bovendien met waterdichte ritssluiting uitgerust zodat er geen vocht kan binnendringen.
 • Raglanmouwen: De voorgevormde mouwen zijn speciaal aan de houding op de fiets aangepast. De mouwen verschuiven daardoor niet zo snel naar boven en er ontstaat geen spanning rondom de schouders.


Met deze praktische tips moet je zonder problemen de juiste high vis fietsjas voor jouw volgende fietstochten kunnen vinden. Als je nog meer vragen hebt of niet precies weet welke regenjas voor jou de juiste is, kun je graag contact opnemen met onze medewerkers. We staan graag voor je klaar.

In ons assortiment vind je hoogwaardig High Visibility fietsjacks voor dames en heren, voor op de racefiets, MTB en trekkingbike in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ENDURA, VAUDE, ROSE en MAVIC. Koop nu een visibility jack voor een nog betere zichtbaarheid in de ROSE webshop!