E-bike accu’s

Een accu, de spil voor je volgende reis en een kleinood dat verstandig gebruikt moet worden. Wij laten zien welke accu het meest geschikt is voor de routes die jij rijdt en hoe je met enkele trucs de langst mogelijke levensduur uit je accu kunt halen.

Welke accu past bij mij en mijn e-bike?

Elke ROSE e-bike beschikt over een hoogwaardige accu die verschillen door het aantal watturen. Mogelijk is van alles: Jij bepaalt van 250 Wh tot 750 Wh capaciteit hoe ver je wilt gaan. De actieradius kan worden beïnvloed door factoren als hoogte, versnelling, bandenspanning of de verschillende rijmodi en daarom moet je bij aankoop van de fiets rekening houden met het beoogde gebruik. Over de positie van de accu zijn de meeste mensen het eens en onze voorkeur gaat uit naar een stijlvol in de onderbuis ingebouwde accu. Op het eerste gezicht is het dan moeilijk te beoordelen of je op een gemotoriseerde fiets zit of niet.

BOSCH PowerTube 500 Wh & 750 Wh

Betrouwbare langeafstandsspecialist op elke ondergrond

 • Geschikt voor lange afstanden
 • Integratie: Onderbuis
 • Uitneembaar? ja
 • Oplaadtijd PowerTube 500: Ca. 3 uur voor een volledige lading
 • Oplaadtijd PowerTube 750: Ca. 3 uur voor een volledige lading
 • Range Extender voor meer actieradius mogelijk? Ja, met de DualBattery technologie kunnen twee BOSCH accu’s gekoppeld worden

E-Bikes met BOSCH PowerTube accu

MAHLE B1-D Battery

Sportief en slank door de stad

 • Perfect voor de stad
 • 250 Wh
 • 100% integratie, verstopt in de onderbuis
 • Uitneembaar? Nee,wordt opgeladen op de fiets
 • Laadduur: Ca. 5 uur voor een volledige lading
 • Range Extender voor meer actieradius mogelijk? Ja, een tweede accu (ong. net zo groot als een bidon) kan de geïntegreerde accu tijdens het rijden weer opladen.

E-Bikes met Mahle B1-D Battery

SMP accu TPS-001-50SD

Licht met een sterke performance

 • Compatibel met SHIMANO motorsystemen
 • 360Wh
 • 30% minder gewicht dan vergelijkbare accu’s
 • 100% integratie, verstopt in de onderbuis
 • Uitneembaar? Nee,wordt opgeladen op de fiets

E-Bikes met SMP accu TPS-001-50SD

Hoe ver kan ik komen op met één acculading van mijn e-bike?

De exacte actieradius hangt af van wattage, rijstijl, gewicht van de fietser, ondersteuningsstand en hoogtemeters. Door het lage gewicht van een ROSE e-bike en de hoogwaardige onderdelen, geldt echter: Je heeft altijd voldoende actieradius met een volledig geladen lithium-ion batterij, mits je de fietstocht goed plant. De accu's van onze e-bikes hebben een bereik van ca. 75 km voor de stad of tot 140 km voor uitgebreide tochten. Als je voor langere tochten wat meer vermogen nodig hebt, kun je voor veel van onze fietsen een vervangende accu (de zogenaamde Range Extender) kopen en zo twee keer zo ver komen. Als je zonder ondersteuning wilt fietsen, dan kan dat zonder problemen.

Laadpoort gesloten Laadpoort geopend

Hoe verleng ik de capaciteit van mijn accu?

Factoren als wind of hoogtemeters zijn van invloed op de actieradius. Met een paar kleine trucjes is het echter ook mogelijk alles uit je accu te halen:

wie schakelt, wint. Jouw rijstijl en op het juiste schakelen kan een grote invloed hebben op je actieradius. Het is mogelijk in een hoge versnelling weg te rijden en met veel ondersteuning te rijden, maar je accu moet dan ook aan de bak. Onthoud daarom: schakel eerder terug en gebruik een lagere ondersteuningsstand als de accu bijna leeg is. Als je over het algemeen het juiste ondersteuningsniveau gebruikt, d.w.z. alleen zo hoog als nodig en zo laag als mogelijk, kun je het maximale uit je accu halen.

Banden en hun rolweerstand spelen ook een belangrijke rol bij energiebesparing. Om de accu niet te zeer te belasten moet de bandenspanning niet te laag zijn en het bandenprofiel niet grover dan absoluut noodzakelijk.

Natuurlijk is het totale gewicht ook van belang voor het bereik. Dus, tenzij je niet op reis bent, kun je beter besparen op ballast om langer van je accu te profiteren.

Gebruik zoals bij elke andere accu alleen de originele lader van de fiets en probeer de accu te beschermen tegen extreme hitte of kou. Een accu-cover kan je daarbij helpen.


Alleen jij beslist wat voor jouw e-bike de juiste accu is. Afhankelijk van het beoogde gebruik en je persoonlijke wensen bieden de ROSE e-bikes veel vermogen voor langere tochten of voldoende reikwijdte voor kortere afstanden en sportieve e slanke fietsen. 

Bekijk nog meer