Balkan Express – een bikepacking avontuur dwars door Europa

Een bikepacking tocht van Griekenland naar München - dwars door Europa. De vrienden Max Kroneck en Jochen Mesle zijn in het vroege voorjaar bij ijzige temperaturen onderweg op hun BACKROADs en op ski's.

Foto's: Max Kroneck & Jochen Mesle

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.

Een uitdagende ervaring met fiets en ski’s

Karte-Balkan-Express


Route: Door 11 landen van Thessaloniki naar München
Afstand: 2520 kilometer
Hoogtemeters: 40.000 m
Duur: 30 dagen, waarvan 200 uur op de fiets en 9 dagen op ski's
Hoogtepunten van de tocht: De Olympus, het Babagebergte, het Korabgebergte, het Sharrgebergte, de Prokletije, de Zuidoostelijke Dinariden, het Bosnische Ertsgebergte, Velebit, de Karnische Alpen.

Hier vind je de Komoot route
De BACKROADs zijn optimaal bepakt voor het 30-daagse bikepacking avontuur. Aangezien er in het vroege voorjaar perfecte omstandigheden zijn om in de bergen te skiën, behoren ski's ook tot de uitrusting.

Met voorpret richting het eerste doel van de reis

De tocht door de 11 Europese landen start in de Griekse havenstad Thessaloniki. Het is regenachtig en de wegen zijn modderig. Maar de regen verandert snel in sneeuw, zodat de berg Olympus - het hoogste gebergte van Griekenland - uitnodigt tot skiën met uitzicht op zee.

Het eerste echte fietspad na 1200 kilometer

De sporters hebben slechts globaal nagedacht over de bestemmingen langs de route. Ze laten zich leiden door de sneeuw en de zoektocht naar de mooiste pistes. En wanneer het weer het toelaat, stappen ze over van de fiets op ski's.

Een route met veelzijdige indrukken

Langs de Adriatische Zee rijden de twee vrienden door groene nationale parken, langs watervallen en fjorden. Ze verkennen voor het eerst de bergen van de Balkan en doen daarbij ook veel culturele indrukken op van de mensen in de berggebieden.

2500 kilometer en 40.000 hoogtemeters zijn voltooid

Een uitdagende reis over 10 breedtegraden, die begon met een enkele reis naar Thessaloniki, eindigt met een laatste etappe van meer dan 200 kilometer en vele onvergetelijke indrukken in München.

Meer over deze avontuurlijke reis vind je in het fotoboek en de filmdocumentaire ‘Balkan Express’.

De bike

Backroad-blue-haze

BACKROAD

Veelzijdige, carbon gravelbike voor jouw volgende offroad avontuur

Bekijk de Backroad

meer stories

Met de BACKROAD door IJsland

Lees meer

Bikepacking tips

Lees meer