TIJD OM TE STRALEN

Koplampen, achterlichten, reflectoren, helmlampen enz.

WAT ZOEK JE PRECIES?

BATTERIJ- EN ACCULAMPEN

highvis_batterie_akku

FLEXIBELE VERLICHTING VOOR JOUW SPORTUITRUSTING

Voor sportieve, ambitieuze fietsers is verlichting met accu/oplaadbare batterij onmisbaar. Deze verlichting is licht en kan flexibel worden gebruikt. Hier vind je verlichtingssystemen in verschillende uitvoeringen die speciaal aan je fiets kunnen worden aangepast. Je kunt kiezen tussen eenvoudige en voordelige systemen en professionele koplampen en achterlichten. Als je de verlichting afzonderlijk koopt, heb je een ruimere keuze aan producten en kun je beter rekening houden met je individuele wensen en eisen. In een set kun je er zeker van zijn dat de lampen bij elkaar passen. Dus geen wens blijft onvervuld.

DYNAMOVERLICHTING

highvis dynamobetrieben

SPONTANITEIT EN BETROUWBAARHEID IN HET DAGELIJKS LEVEN

Voor frequente fietsers, fietsforensen en toerfietsers. Goede dynamoverlichting laat je onbezorgd fietsen. In het ideale geval bestaat de verlichting uit een naafdynamo, een led-dynamokoplamp en een dynamoachterlicht. Eenmaal gemonteerd, hoef je je zich geen zorgen meer te maken over werkende verlichting op je fiets. Hier vind je een ruime keuze aan dynamoaangedreven koplampen en achterlichten, evenals lamphouders & accessoires, die je naar wens kunt combineren.

E-BIKE VERLICHTING

highvis ebike

DE ACCU ALS ENERGIEBRON VOOR HET LICHT

Fietsverlichting werkt al jaren niet meer alleen op een dynamo. Zo gebruiken e-bikes bijvoorbeeld hun accu als energiebron voor de verlichting. Vast gemonteerde e-bikeverlichting brengt een aantal voordelen met zich mee: 1. Geen opladen van batterijen, geen vergeten van klemmen en spanrubbers of zelfs de hele lamp. 2. De meeste verlichting op e-bikes is aanzienlijk helderder dan verlichting op batterijen en heeft extra functies zoals grootlicht of dagrijverlichting. 3. Het beste: Je hebt altijd de accu voor de motor bij je, waar je ook heen gaat.

HOOFD- & HELMLAMPEN

highvis stirn helm

EEN MUSTHAVE VOOR MTB-NIGHTRIDERS & HARDLOPERS

Jij gaat ook in het donker of de schemering gewoon met je MTB of hardloopschoenen op pad? Dat is prima mogelijk dankzij hoofdlampen en helmlampen. Deze verlichting zorgt ervoor dat je treden, kronkelige paden, gladde wortels of hobbels in het bos of op afgelegen paden beter kunt zien. Wel zo veilig! Wij bieden verschillende hoofdlampen op batterijen aan. Iedereen heeft andere wensen en daarom bieden wij diverse soorten en modellen met dito functies aan. In het assortiment vind je ook helmlampen die met een speciale houder aan de helm worden bevestigd.

REFLECTOREN

highvis reflektoren

IEDEREEN STRAALT OP ZIJN EIGEN MANIER

Reflectoren zorgen ervoor dat je nog beter wordt gezien wanneer je door het verkeer fietst. Vooral in het donker kunnen fietsers gemakkelijk over het hoofd worden gezien door auto's. Reflectoren op de fiets weerkaatsen het licht van de koplampen van de auto en zorgen zo voor een goede zichtbaarheid. De vaak verplichte reflectoren zijn verkrijgbaar als spaak- of pedaalreflectoren in oranje, alsook in rood voor de achterzijde en wit voor de voorzijde. Ze zijn snel en eenvoudig te monteren.

DYNAMO’S

highvis dynamos

DE KRACHTCENTRALE VOOR JOUW FIETS

Fietsdynamo's zijn kleine generatoren die tijdens het fietsen elektriciteit leveren voor de fietsverlichting. Dit betekent dat de verlichting alleen brandt tijdens het rijden. Niet alle dynamo's werken even doeltreffend. Je moet dus letten op lage snelheden en een ingebouwde kogellager. Er zijn verschillende soorten dynamo's, zoals naafdynamo's en zijlopers. Het voordeel van naafdynamo's is dat zij, in tegenstelling tot klassieke zijdynamo's, geen contactpunt op de zijwand van de band nodig hebben, een geringere krachtsinspanning veroorzaken bij het trappen, niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en dus ook onder natte omstandigheden betrouwbaar kunnen worden gebruikt. Bovendien draagt het vrij lage geluidsniveau bij aan een aangename rijervaring.