Castelli

Fietskleding voor weer en wind

Kleding

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

83 zoekresultaten

Castelli ontwikkelde als eerste firma Lycra shorts en jerseys van waterafstotend materiaal en behoort ook vandaag nog tot de de leidende productiefirma’s voor wielerkleding. De traditionele firma Castelli werd opgericht door Maurizio Castelli. Maurizio’s vader bezat reeds de firma Vittore Gianni die in 1876 werd opgericht en onder andere kleding maakte voor AC Milan en het beroemde Milanese ballet. In 1910 kwam daar wielerkleding bij. Maurizio joeg met zijn team steeds het doel na nieuwe ideeën te bedenken voor functionele wielerkleding die de sporter optimale voorwaarden biedt om te presteren.

Grote keuze aan Castelli fietskleding
Het assortiment van de firma Castelli omvat niet alleen shorts en jerseys maar ook een grote aanbod aan praktische en functionele accessoires. Naast korte en lange fietsbroeken en verschillende fietsjerseys behoren ook handschoenen, mutsen, sokken, ondergoed, wind- en regenjacks, overschoenen, armstukken, kniestukken, caps, teenstukken tot het assortiment. Deze producten vallen vooral op doordat ze door sporters voor sporters zijn ontwikkeld en bij de productie naast de functionaliteit vooral op een extreem laag gewicht is gelet.

Castelli jerseys – combinatie van functionaliteit en design
De Castelli jerseys zijn het handelsmerk van de Italiaanse firma. Daarbij overtuigen ze wielersporters niet alleen door hun helder doordachte design, maar ook door functionele details zoals inserts op de rug voor verkoeling en verbetering van de pasvorm, doorlopende ritssluitingen of sleutelzakjes. Om het lichaam droog en warm te houden, worden de jerseys gemaakt van een ademend materiaal dat vocht naar buiten afvoert. De achterzakken zijn zo gemaakt dat ze tijdens de training niet verschuiven en snelle toegang tot de inhoud mogelijk is. Ook de voor Castelli typische platte naden verhogen het draagcomfort van de jerseys.

Voor alle weersomstandigheden de passende producten
Niet alleen de Castelli jerseys vallen op door hun ademende en weersbestendige materiaal, maar ook de andere Castelli producten zoals handschoenen, broeken/fietsbroeken, jacks, hoofddeksels, sokken en bodywarmers worden bij wielersporters gewaardeerd vanwege hun uitstekende functionaliteit.