Urban Bike Gids

Wat is een urban bike?

De aangepaste stadsfiets voor mensen die gaan voor minimalisme en elegantie. 

Je kiest voor een zogenaamde commuting staat voor de weg die je aflegt naar je werk. Zo’n fiets heeft bijzondere rijeigenschappen en een zeer laag gewicht. Dat is ideaal voor het rijgevoel en de handling (wanneer je je fiets meeneemt naar je appartement of in de hal moet stallen).

Het frame van een urban bike heeft meestal een slank silhouet en een strakke, moderne look. Dankzij de extreme wendbaarheid en snelheid van de fiets kun je gemakkelijk krappe bochten en smalle paadjes nemen en snel de gewenste snelheid bereiken. De bewust minimalistische afmontage zorgt voor minder onderhoud en maakt het design tegelijkertijd zeer stijlvol. Gebruiksvriendelijke versnellingen en soepele remmen vergroten je veiligheid in het verkeer en geven je veel fietsplezier, zelfs als het flink druk is op de weg. 

Woon-werkverkeer heel eenvoudig

Naar het werk, naar de supermarkt of naar een afspraak met vrienden: De urban bike brengt je supersnel overal naartoe. Dankzij het lichte en wendbare rijgedrag kun je zowel in de stad als tijdens recreatieve tochten genieten van een aangename rijervaring. Dankzij een complete uitrusting met bel, verlichting en spatborden kan je urban bike bij elk weertype en op elk moment van de dag worden gebruikt. Met de bagagedrager kun je gemakkelijk spontane aankopen en andere bagage vervoeren.  

De perfecte zitpositie

De perfecte zitpositie op een urban bike is afhankelijk van verschillende factoren. Je persoonlijke gevoel speelt net zo'n belangrijke rol als je lichaamsmaten en de instelmogelijkheden van de fiets. Een optimale zitpositie is echter een basisvoorwaarde voor ontspannen fietsen. Wij laten zien waarop je moet letten om zonder problemen of pijn te kunnen genieten van je urban bike.  

Meet eerst je binnenbeenlengte. Dit helpt je ook om de optimale framemaat en de juiste zithoogte voor jou te bepalen. De binnenbeenlengte, een basisvoorwaarde voor het bepalen van je zithoogte, moet een optimale krachtontwikkeling mogelijk maken. Deze formule is hier van toepassing:

zithoogte = 0,885 x binnenbeenlengte (cm) 

Gebruik onze maattabel om de juiste framemaat voor jouw lichaamslengte te bepalen. 

Wanneer je je zadel (A) voor het eerst instelt, moet hij zo horizontaal mogelijk staan. Na een eerste testrit kun je, indien gewenst, de zadelhoek aanpassen. Als je de bovenstaande instructies hebt opgevolgd, kun je nu op je fiets gaan zitten en één voet op het pedaal (B) plaatsen. De crankarm (C) moet horizontaal staan en naar voren wijzen. Als je met de bal van je voet op de pedaalas (D) staat, staat je voet goed op het pedaal. Aan de zijkant van je kniegewricht kun je een schietlood naar beneden laten hangen. Zo kun je zien waar je kniegewricht ten opzichte van de pedaalas staat. Het zadel kan in de klemming (E) naar voren of naar achteren worden geschoven als het kniegewricht zich niet precies boven de pedaalas bevindt.

Veiligheid in het verkeer

Met een optimaal uitgeruste urban bike kun je veilig deelnemen aan het stadsverkeer. De extreem goede wendbaarheid van de fiets en de ideale uitrusting, zoals goede verlichting, maken het mogelijk om veilig door de stad te fietsen. Dankzij de adequate techniek voor gemakkelijk en snel schakelen en de twee onafhankelijke remmen kun je snel reageren tijdens het rijden. Op elk moment van de dag en de nacht moet je ook reflecterende kleding en beschermende hoofdbedekking dragen.  

Beveiliging tegen diefstal

Om je fiets diefstalbestendig te maken, zijn er tegenwoordig talloze oplossingen en fietssloten. Er zijn ook smarte gadgets op de markt waarmee je je fiets met een app kunt lokaliseren of die je informeren bij diefstal. In onze shop vind je een selectie hoogwaardige sloten en een extra gids. Zo weet je zeker dat je het juiste slot voor je fiets vindt. 


 

Maak je urban bike smart

Hieronder een aantal ideale accessoires of hulpmiddelen voor je fiets:  

4 goede redenen voor een ROSE urban bike

 • Modern design

  Dankzij de minimalistische afmontage van onze urban bikes ben je de blikvanger op elke straat.

 • All in one

  In de ROSE shop vind je alles wat je nodig hebt voor je volgende fietstocht.

 • Allrounder

  Het complete pakket voor de stad en je dagelijks leven - ontwikkeld volgens de Duitse wegenverkeerswet (StVo) voor dagelijks woon-werkverkeer.

 • Built in Bocholt

  ROSE ontwerpt, ontwikkelt en monteert jouw fiets met de hand in Bocholt, Duitsland.

Urban bikes zijn onmisbaar geworden voor stadsrijders en forenzen. Met een ROSE urban bike ben je goed voorbereid op korte afstanden of fietstochten. ROSE Bikes biedt een gevarieerd aanbod aan bikes, kleding, onderdelen en accessoires. Alles in een shop, vanuit huis te bestellen of in de winkel, voorzien van gratis advies.