Citec

Innovatieve wielen voor vele soorten fietsen, made in Germany

Alle wielen van Citec

  • Sorteren:

0 zoekresultaten

Geen producten gevonden

1988, West-Berlijn – Carbotec wordt opgericht en verkoopt fietswielen voor schijfremmen. De rest is geschiedenis. Het in citec ombenoemde merk ontwikkelt en produceert nu al meer dan 25 jaar wielen voor racefietsen, trekkingbikes en mountainbikes.

citec – moderne wieltechnologie
Wielen hebben een grote invloed op de rijtechnische eigenschappen van een fiets. Maat, spaken, uitrusting… Vele factoren zijn van belang voor een perfect resultaat. Om het maximale uit je fiets te kunnen halen, heeft citec verschillende systemen ontwikkeld. Het Power-Block systeem met een speciale naaf-spaakverbinding is het herkenningskenmerk van de citec systeemwielsets. Het Concave velgconcept biedt lichte velgprofielen met een hoge stabiliteit. Het Equal Tension spaakpatroon heeft twee keer zo veel spaken aan de hoger belaste kant van de cassette voor een symmetrische spaakspanning.
 
citec – kwaliteit en duurzaamheid
Ook actueel houdt citec niet op zich verder te ontwikkelen. Er worden technologiën ontwikkeld, gecontroleerd, aangepast. Overtuigd van de kwaliteit biedt de firma 5 jaar garantie op spaakbreuk. Een statement voor hoogwaardigheid.