•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland

Stan's NoTubes
DE TUBELESS KITS VAN STAN’S BRENGEN TUBELESS TECHNIEK NAAR STANDAARDBANDEN

De firma Stan’s NoTubes uit Big Flats, New York, heeft zich ten doel gesteld lekke banden de das om te doen. Hun tubeless kits maken van standaard haakvelgen en banden in een handomdraai betrouwbare tubeless systemen. Het bandendichtmiddel van Stan’s, dat net als alle andere onderdelen van de kit ook los verkrijgbaar is, dicht gaatjes tot zes millimeter betrouwbaar en direct. Het functioneert in standaard en tubeless banden en dicht de gaatjes tot zeven maanden lang. Dankzij een speciaal anti-vriesmiddel kun je het dichtmiddel zelfs bij temperaturen onder -30°C gebruiken.

Het grote voordeel van de kit is echter dat de reeds beschikbare band-velgcombinatie verder gebruikt kan worden. Hoewel het tubeless systeem in de afgelopen jaren steeds meer terrein heeft gewonnen, zijn veel fietsers niet bereid nieuwe, dure tubeless banden te kopen. In dit geval is Stan’s NoTubes kit een alternatief.

De voordelen van het tubeless systeem zijn algemeen bekend. Een gewichtsvoordeel in de roterende massa door het wegvallen van de binnenband zorgt voor een duidelijk stijging van de wendbaarheid en verbetert bovendien de acceleratie en de rolweerstand. Dankzij de zelfstandige reparatie door het dichtmiddel ben je goed beschermd tegen lekrijden en kunnen er zelfs nog dunnere en lichtere banden worden gemonteerd. De montage is zo eenvoudig als het concept en is met enkele handelingen zonder gereedschap uit te voeren.

Voor een veelzijdige toepassing biedt Stan’s NoTubes specifieke sets voor freeride, cross country en all-mountain, van 24”, 26” en 29”.

In 2014 ontving Stan’s NoTubes de begeerde Interbike onderscheiding in de categorie ‘Best Brand Value to Customer’, een fraaie beloning voor de betrouwbaarheid van de producten. 

Stan’s NoTubes is een echt alternatief voor wie wil sparen, pragmatisten en iedereen die de voordelen van tubeless banden weet te waarderen.